Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Абе не заебавајте шо голмани иаме , за грев се двајцата .
Па лани не се пласиравме плеј оф само ради тие голманите. Ко дојде Симонович одма се стабилизира играта и дома бодој не губевме .
Абе од Преспа изгубивме бе...:facepalm:
Тој Јовановски (со зелените патичиња) го глеав со Охрид дома ко игравме ко ја изгубивме утакмицата.
Па то беше циркуз бе... Како да немавме голман воопшто. Поарно една канделабра да клаеја на гол да седи можи ќе ја погодеше некој . Една од клулните утакмици ја еба токму тој.
Арсич се супер засилување . Бранеше лани во СЕХА цела сезона , има искуство. Втор голман Бојан и еве тој Даниловски . Тој Јовановски нека го вратат со младинците нека игра , па има време да се работи со него. За прв тим не е во никој случај.
Ивановски е перспективен голман ама не идат тие во Пелистер во никој случај.
Сега во МРК се , станче платено , 500 евриќи платиче , настрана од дома факултет нешто ова она и ќе дремат таму .
Единствено ми е криво за Чурлето ... Сто пати пишав можи и досаден сум ама за него ми е криво шо ни замина. Не е тој за во МРК , посебно не сега ко му донесоја уште двајца на негова позиција , тој ушлино на Пепи и тој црногорецот Божич мислам дека се викаше . Сигурно нема да има минутажа покрај нив двата , али посебно не покрај тој малио на Пепи шо нормално ќе си го форсира татко му него .
Ако издржиме една сезона нормално да функционираме , прва работа шо треба е да го вратат за следна сезона назад Чурлето .
Треба да донесиме десен бек и крило десно барем едно обавезно.
А богами и лев бек треба некој поискусен да го делка Дрогата и да учи малце од него.
Ќе видиме шо ќе напрат ова недела , би требало да се комплетираме до понеделник па да прат припреми.

Абе не заебавајте шо голмани иаме , за грев се двајцата .
Па лани не се пласиравме плеј оф само ради тие голманите. Ко дојде Симонович одма се стабилизира играта и дома бодој не губевме .
Абе од Преспа изгубивме бе...:facepalm:
Тој Јовановски (со зелените патичиња) го глеав со Охрид дома ко игравме ко ја изгубивме утакмицата.
Па то беше циркуз бе... Како да немавме голман воопшто. Поарно една канделабра да клаеја на гол да седи можи ќе ја погодеше некој . Една од клулните утакмици ја еба токму тој.
Арсич се супер засилување . Бранеше лани во СЕХА цела сезона , има искуство. Втор голман Бојан и еве тој Даниловски . Тој Јовановски нека го вратат со младинците нека игра , па има време да се работи со него. За прв тим не е во никој случај.
Ивановски е перспективен голман ама не идат тие во Пелистер во никој случај.
Сега во МРК се , станче платено , 500 евриќи платиче , настрана од дома факултет нешто ова она и ќе дремат таму .
Единствено ми е криво за Чурлето ... Сто пати пишав можи и досаден сум ама за него ми е криво шо ни замина. Не е тој за во МРК , посебно не сега ко му донесоја уште двајца на негова позиција , тој ушлино на Пепи и тој црногорецот Божич мислам дека се викаше . Сигурно нема да има минутажа покрај нив двата , али посебно не покрај тој малио на Пепи шо нормално ќе си го форсира татко му него .
Ако издржиме една сезона нормално да функционираме , прва работа шо треба е да го вратат за следна сезона назад Чурлето .
Треба да донесиме десен бек и крило десно барем едно обавезно.
А богами и лев бек треба некој поискусен да го делка Дрогата и да учи малце од него.
Ќе видиме шо ќе напрат ова недела , би требало да се комплетираме до понеделник па да прат припреми.
Велиш голманиве ви се циркус а дали во клубот има некој да работи со нив . Колку што им треба тренинг на останатите позиции толку им треба и на голманите , а за работа со нив немате кој. Ви велам барем некој да поработи со нив ке бидат супер. А што се однесува до Чурлевски прво ке мора психички да се промени бидејки колку што јас го имам гледано на домашен терен не а лош, а на гости е катастрофа,а повторно тоа се должи на недобивањето шанса кога требаше да ја добијат и играа за прв тим на 19-20 год. Единствената вистинска шанса што ја имаат добиено и Чурлевски и Ивановски беше во Пелистер Јуниор каде што и се изградија како играќи со Златко Димитровски

Велиш голманиве ви се циркус а дали во клубот има некој да работи со нив . Колку што им треба тренинг на останатите позиции толку им треба и на голманите , а за работа со нив немате кој. Ви велам барем некој да поработи со нив ке бидат супер. А што се однесува до Чурлевски прво ке мора психички да се промени бидејки колку што јас го имам гледано на домашен терен не а лош, а на гости е катастрофа,а повторно тоа се должи на недобивањето шанса кога требаше да ја добијат и играа за прв тим на 19-20 год. Единствената вистинска шанса што ја имаат добиено и Чурлевски и Ивановски беше во Пелистер Јуниор каде што и се изградија како играќи со Златко Димитровски
Цревото ќе работи со голманите ова сезона. Има време за нив млади се , за голманите старосната граница не е проблем. Во позрели години голманите се подобри.
Сега засега е таква ситуацијата.
За Чурлевски си грешка дека не добил шанса во првиот тим. Па тој две сезони беше носител на играта во првиот тим . 2012 и 2013 тие сезони двете ги играше константно со Дрогата заедно .
Тој сам си ги побара документите да си оди од Пелистер а беше најплатен од сите битолчани во екипата. Го неам глеано од ко замина во МРК во каква форма е таму , еве ова сезона ќе го глеаме во супер лига па ќе имаме прилика да видиме колку напреднал .
Мое мислење е дека моментално во МРК ситуацијата за него е неповолна и треба од наредна сезона да бара нов клуб. Немора да е Пелистер , нека биди друг клуб од лигата или надвор негде ама не да си го губи времето со Пепи.

Единствено за Маџоски колку толку е оправдана работата,иако од дечкото засега освен фалење дека е некој талент ништо друго неаме видено од него...
Пикерот Макрудов,појма неам шо играч е,ама со оглед дека лани Пелистер ја заврши сезоната без ниеден класичен пикер,пак колку толку би бркал некоја работа..
Е сега за тој Давитковски,не знам шо е финтата со дечково,толку шо напнаа...
Некои велат дека Велковски е подобар од него....
Не знам стварно,ги неам гледано ниту еден од играчите(освен Маџоски неколку пати на кратко на ТВ)... па да имам некое мислење...

Види вака ниеден од нив не е некој којзнае каков вонсериски талент. Ама од сите овие од Металург Јуниор за кои се разговара има шанси да се извади квалитетен играч за македонска лига па дури можеби и репрезентативец. Од тоа нешто што сум го гледал:

Маџовски - солиден во одбрана, доста борбен, напредуваше во пас играта во напад. Не е некој шутер заради што според мене мора да продолжи да се развива како среден бек пред се тешко ќе оди како лев бек.
Маркудов - има солидна градба за пикер. Во напад не е којзнае што ама за ротациска минутажа во македонска лига брка работа. Во одбрана има доста потенцијал ама мора да ја намали агресивноста, премногу е груб и добива многу исклучувања. Со оглед на тоа на каде се движи пикерската позиција последниве години во модерниот ракомет ми се чини дека од сите пикери на Металрг Јуниор, Маркудов има најголеми шанси за успех.
Давитковски - И јас мислам дека Велковски е подобар, ама тој е низок и реално разликата не е до толку голема. Различен тип на бекови се. Давитковски е подобар шутер и има одреден потенцијал да биде солиден класичен десен бек, ама од тоа што сум го гледал мора да поработи на генералниот осет за игра и додавањето кон пикер и сл. Нешто што се учи, ама знае да губи/троши многу топки непотребно. Мислам дека ни во Јуниор не доби доволно шанса да се покаже така што има шанси да биде добро засилување ако се фрли во оган и успее да напредува.

image-cb2d518c19f4e69999d303e3c452c5bb5769a638eee58f8e0d83dba45e9c01e1-V_resize.jpg

Почнаа со тренинзи и Скопјаништата...
Сабајле го видов Боки Маџоски во опрема...:icon_mrgr:
Сега останва уште десната страна да се среди,или да се чека тој Давитковски(небаре Ким Андерсон го чекаме):pipi:или да се молиме менаџеро да ископа некое бате...:kafence:.
Барем она Иве да не ни го чапнеше Обама,колку толку ќе имавме некој левак за крило да игра да не импровизираме со Пецката...:cuc:
Ко сме кај Иве,ги гледам и нив сабајле,тренираа во паркот,каде бе со онаа екипа:pos:
Оние од пола лига ќе губат наредна сезона,додуша цела лига чорба е...
Само Фарук вреди таму,штета шо нема да го искористиме потенцијалот на Фарук,таков играч ни треба....:sakasuste:

Ко сме кај Иве,ги гледам и нив сабајле,тренираа во паркот,каде бе со онаа екипа:pos:
Оние од пола лига ќе губат наредна сезона,додуша цела лига чорба е...
Само Фарук вреди таму,штета шо нема да го искористиме потенцијалот на Фарук,таков играч ни треба....:sakasuste:

Иве влегоја во супер лига? o_O

Со здравје да си го делка Медолино Фитило :icon_lol: 4 играчи за Фитило па то е премија, јас и со четири талпи ќе бев задоволен ќе покриевме нешто во салата колку да не се седи на цименто.
Нека пробат за голмано со зелените патичиња можи и за нив ќе добиеме уште 4ца. :masa:

Втора лига се Иве , ама таму и ќе останат уште долго. :cool:
Како шо разбрав дебелио му откажал љубов на Иве и нема да го спонзорира следна сезона.Само опремата му ја платил и турнир некој шо биле во Грција ова лето .За играчи пари курац ...:kuracc:
Џабе само се палеа низ град ќе праеле амбициозен проект , ќе го врателе ракометот во Битола и му копаја гроб на Пелистер.

Последно уредено од модератор:
http://sportmedia.mk/rakomet/domash...kuzmanovski-vredi-kolku-markudov-madzhovski-i
Оваа "зделка"ме потсеќа на една случка пред 15ина години..
Ко купи една Битолска Коцкарска Легенда Тико на старо:pos:,за тогашни 10(десет):shok2:илјади марки...:pos:
И после се фалеше низ градот,цитирам"Ги заебав,без пари му го зедов на тие тркалата":ROFLMAO:
А ново беше 11 илјади и нешто....:vozbud:
На то време за 11 К дојч марки чоек се купваше,а не кола,па уште и тико....:icon_mrgr:
Подобар трансфер сме немале уште од времето на Касим Каменица(тушнико ко беше директор на предузече за бојадисвање,или стопанска интересна заедница по старо):icon_mrgr::pos:

А овој Давитковски на која превара ќе го носиме?
Нека пробат нека ги испијанат Левче и Лино... Можи и уште некој со него да присобериме ако се погоди ракијата :cool:

А овој Давитковски на која превара ќе го носиме?
Нека пробат нека ги испијанат Левче и Лино... Можи и уште некој со него да присобериме ако се погоди ракијата :cool:
Тој има поднесено барање за раскин на договор на штета на клуб,сега случајот е на арбитража...
Па зато се чека толку..
Ама дури да се реши процедурално случајот,со оглед дека се одмори,па после ќе се чека на одлуки, жалби и слично, можи да помини пола сезона и да останат нашите чаљо,без ниеден левак во тимот(освен Пецката)...
Зато треба да ги насочиме сите надежи во менаџеро..:kruna:
Ко сме кај менаџеро,некако таинствен ми е,или има кренато раце(со оглед дека нашите немат чакати)или спрема некоја трансфер бомба која ќе го разнеси пазарот на играчи...:pistoldz:

Ако чекат на арбитражата со Давитковски ќе свршат работа. Манасков мали во мај месец поднесе жалба а дури пред 10 дена доби документација , шо значи месеци се во прашање.
Мора да донесат десен бек од надвор под итно а да се чека ко ќе има документи чисти да се собери и Давитковски па Пецката да го турнат на десно крило ова сезона.
Следна сезона можи да се корегира екипата со уште неколку трансфери .
Али во никој случај да не ги лажи умот да ја почнат сезоната без десен бек . Не гарантира ништо дека од ко ќе добие документи овај Давитковски ќе дојди кај нас , можи во меѓувреме некоја друга екипа да излези со подобра понуда и да му го собери пред нос на Стевче.

Ако чекат на арбитражата со Давитковски ќе свршат работа. Манасков мали во мај месец поднесе жалба а дури пред 10 дена доби документација , шо значи месеци се во прашање.
Мора да донесат десен бек од надвор под итно а да се чека ко ќе има документи чисти да се собери и Давитковски па Пецката да го турнат на десно крило ова сезона.
Следна сезона можи да се корегира екипата со уште неколку трансфери .
Али во никој случај да не ги лажи умот да ја почнат сезоната без десен бек . Не гарантира ништо дека од ко ќе добие документи овај Давитковски ќе дојди кај нас , можи во меѓувреме некоја друга екипа да излези со подобра понуда и да му го собери пред нос на Стевче.
Во менаџеро we trust...:pistoldz:
Време е да се покажи...:)

Слабо некако , почна да ме разочарва...:) Само со еден играч договорен, менаџер не се станва да му пренесиш . Сакаме дела да видиме.:cool:
Ако не најди уште двајца добри странци, само со Топич нема да ја оправда довербата кај кајгана форумџите:P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom