При изборот на храна ќе пазиш да има ниско количество на житарици, а повеќе месо. (на пример Хуссе Валп(за млади кутриња до 12 месеци) има 60% месо (а за житарици не ми текнува провери на нет ако те интересира).Imam stafford zenska 1 godina e stara dosega ja hranev so ljubimetz hrana, sakam da ja smenam da zemam nekoja po kvalitetna.
koja hrana se preporacuva za stafford i na sto treba da pazam pri izborot?
![]()
sostav na ljubimetz:При изборот на храна ќе пазиш да има ниско количество на житарици, а повеќе месо. (на пример Хуссе Валп(за млади кутриња до 12 месеци) има 60% месо (а за житарици не ми текнува провери на нет ако те интересира).
@Lu е експерт за храни и ќе ти објасни подобро и ќе ти препорача храна.![]()
Composition:sostav na ljubimetz:
Indikatori: Sirovi proteini 24% dobijen iz čistog mesa, protektirana pileća mast 12%, sirova vlakna 4,5%, 9% vlage, 1,2% kalcijuma, 0,9% fosfora, vitamina A 15.000 UI / kg, vitamin D 1200 UI / kg, vitamin E75 mg / kg, metabolička energija 3500 kcal / kg, omega 3 masne kiseline dobijene iz morske ribe, taurin, gvožđe, mangan, selen, folna kiselina, holin, biotin, vitamin K13, magnezijum. Svi aditivi odgovaraju najstrožim E.E.C. zahtevima. Visokokvalitetno pakovanje garantuje dugotrajnu očuvanost kvaliteta i ukusa hrane.
za hrana koja kosta 900 den za 10 kg dosta kvalitetno mi izgleda
citav i ne sretnav nigde za ljubimatz da ima pisano..Composition:
Dehydrated meat and liver, rice, animal fats, corn gluten, brewer’s yeast, wheat meal, vegetable fats, additive, flavors, antioxidants Е320-BHА, minerals, amino acids, vitamins.
па не баш.
Другар, абе од 40 и кусур страни, да прочиташе десетина немаше лошо да биде, истите муабети на секоја страна. Не знам тоа прашање веќе колку пати е преѕвакано.
Замена за канта за ѓубре ти е.citav i ne sretnav nigde za ljubimatz da ima pisano..
znaci prasuvam za hrana so e do kaj 150 den max na kuceto mu davam po 500 grana denot plus ostatoci od rucek
ok ocigledno sum zalutal na temava.. ovde site gi hranite so hrana od 100 evra i nikako ne im davate ako nesto ostane od rucekot (ama samo na tastatura taka)Замена за канта за ѓубре ти е.![]()
Ne,tuku im kupuvame meso i gotvime za niv. Hranime so hrana koja koja e prifatliva za dzebot na sekoj. Bujrum koga sakas i vidi kako jadat. Namesto da zemas djubre od dehidrat,kupi meso od klanica,mnogu poevtino ti e,zemas 20-30kg i zamrznuvas vo dlaboko i sekoj den svari od oriz ili makaroni. Povremeno pilesko i riba i gotovo.ok ocigledno sum zalutal na temava.. ovde site gi hranite so hrana od 100 evra i nikako ne im davate ako nesto ostane od rucekot (ama samo na tastatura taka)
zaradi obvrski nemam vreme da gotvam, a koga rekov ostatoci na hrana mislev na meso koski supa so ja jadi kuceto a ne na nekoj zacineti raboti inace na reklama 5 ima pilesko meso za 30 den kg za kucinja dali ima nekoj iskustvo so toa?Ne,tuku im kupuvame meso i gotvime za niv. Hranime so hrana koja koja e prifatliva za dzebot na sekoj. Bujrum koga sakas i vidi kako jadat. Namesto da zemas djubre od dehidrat,kupi meso od klanica,mnogu poevtino ti e,zemas 20-30kg i zamrznuvas vo dlaboko i sekoj den svari od oriz ili makaroni. Povremeno pilesko i riba i gotovo.
еве дури сеги ти го прочитав мислењево, точно срање е хранава, а таа што ја прочитав погоре брит 250ден/кг ми е малку скапа, се наоѓа ли солидна храна до 150ден кг и каде се продава ?Прочитај што напишав за Monge - Artu ... истото се однесува и за Purina - Darling, затоа што имаат буквално ист состав ... мизерија.
Darling е економи класа, односно е најслабата линија од брендот Purina, и мој совет е да ја избегнуваш во широк лак, затоа што е ѓубре.
Погледни ги само фарбаните гранули на сликава од амбалажата на Darling ... сета таа боја и хемија ... од која што веднаш добивам нагон на повраќање само гледајќи ја амбалажата, а камо ли да дадам нешто вакво одвратно и штетно на моето куче.
Да, ваквиот тип на дехидрати, не само што се неквалитетни и безкорисни, туку се и штетни ... па сега, ваш избор е дали сакате да му наштетите на вашето сопствено куче ... затоа секогаш направете анализа на дехидратот пред да го купите.
Имаш 70 денари кило мелено пилешко во Жито и стокомак. Свари го со малце ориз, стај малце морков и ете ти оброк за кучето. Од време на време купувај му дехидрат. Брит ти е за џабе пари (за разлика од ројал). Прво од квалитетот на гранулите, се до дизајнот на амбалажата. Ни јас не можам да си дозволам редовно над 3000 да давам, но гледам кучето да ги прими потребните состојки во избалансирани количини.еве дури сеги ти го прочитав мислењево, точно срање е хранава, а таа што ја прочитав погоре брит 250ден/кг ми е малку скапа, се наоѓа ли солидна храна до 150ден кг и каде се продава ?