Анима Мунди

• Креатор на темата Креатор на темата Ligar
  • Време на започнување Време на започнување
И ти неможеш да докажеш дека не земате пари. Доколку имаш доказ за тоа те молам повели. Во спортивно и ти шпекулираш.

И пак доаѓа до тоа дека се сметате за над другите. Не сте маченици и немате поголема свест од другите не глуми мајка тереза.
Можам да докажам, но тоа би го направила пред субјект надлежен за тоа. Претпоставувам не си. Станува збор за мој лимитиран буџет кој што го заработувам како графички дизајнер, што значи не шпекулирам туку тврдам.[DOUBLEPOST=1438508908][/DOUBLEPOST]
Ama nivni aktivisti kako fizicki lica smeat.
Камо среќа. Ама не се случува.
Апропо тоа, имаме македонци кои живеат во странство и веруваат во каузата, та дел од донациите се и нивни. Иако процентот на странски донации е помал во однос на донациите од тука.[DOUBLEPOST=1438508951][/DOUBLEPOST]
Со македонските плати кои ги имате малце сумљиво ми делува ова.
Среќа фриленс работам.

Со македонските плати кои ги имате малце сумљиво ми делува ова.
Vo drzava vo koja ima 30% nevrabotenost i narodot e na rabot na egzistencija, 50% od vrabotenite rabotat za minimalec Anima Mundi dobiva dobiva donacii od lugje za avionski transport na milenici i izvrsuvanje na slozeni hiruski zafati sto kostaat kolku edna direktorska plata u T-mobile. A lugje umiraat po klinikite zosto nemaat pari za lekuvanje. Ej ovaa moja cudesna zemja.Ama neli oni ja razvivaat svesta za humanost kaj narod koj nema eban denar u dzeb ...:pos:

Vo drzava vo koja ima 30% nevrabotenost i narodot e na rabot na egzistencija, 50% od vrabotenite rabotat za minimalec Anima Mundi dobiva dobiva donacii od lugje za avionski transport na milenici i izvrsuvanje na slozeni hiruski zafati sto kostaat kolku edna direktorska plata u T-mobile. A lugje umiraat po klinikite zosto nemaat pari za lekuvanje. Ej ovaa moja cudesna zemja.Ama neli oni ja razvivaat svesta za humanost kaj narod koj nema eban denar u dzeb ...:pos:
Начинот на кој што се собираат средства е следниов-
http://www.youcaring.com/animal-s-voice-macedonia-baby-marto-386936

Можам да докажам, но тоа би го направила пред субјект надлежен за тоа. Претпоставувам не си. Станува збор за мој лимитиран буџет кој што го заработувам како графички дизајнер, што значи не шпекулирам туку тврдам.[DOUBLEPOST=1438508908][/DOUBLEPOST]
Камо среќа. Ама не се случува.
Апропо тоа, имаме македонци кои живеат во странство и веруваат во каузата, та дел од донациите се и нивни. Иако процентот на странски донации е помал во однос на донациите од тука.[DOUBLEPOST=1438508951][/DOUBLEPOST]
Среќа фриленс работам.
У превод не можеш да докажеш. Епа што се праиш паметна тогаш.

У превод не можеш да докажеш. Епа што се праиш паметна тогаш.
У превод- можам и го праам тоа, како и секој обичен смртник кој подлежи под даночење. Службите имаат целосен увид за тоа од каде и колку средства легнале кај мене на сметка.

Mnogu humani i cesni be vie . Zlatni deca sme imale nie. Da go ispolirame medalot za humanost i sveceno ke vi go dodelime. De Jovanke daj edna medalja za deteto. Daj uste edna vidi sto ubavo mu stoe. :pos:

Тоа го тврдам, активен член сум на здружението во изминативе неколку години. Доколку имаш доказ што би укажал на спротивното- те молам, повели. Во спротивно само шпекулираш.[DOUBLEPOST=1438508265][/DOUBLEPOST]
Да и тоа е доволен показател за развивање на свеста и успешните активности на членовите, како правење фундрејзери. Иако дел од трошоците ги покриваме и целосно сами.
Znachi ti si taa sho ja zaebavaat site u anima dundi...raboti a kajmak ne zima!! Hahaha...

У превод- можам и го праам тоа, како и секој обичен смртник кој подлежи под даночење. Службите имаат целосен увид за тоа од каде и колку средства легнале кај мене на сметка.
А парите на рака ? Тие не се евиндентираат на сметка. Не се сите донации во Анима мунди на сметка.

А парите на рака ? Тие не се евиндентираат на сметка. Не се сите донации во Анима мунди на сметка.
Jas imam poznanicka poranesen aktivist na Anima Dundi. Veli kolku pati ni isceznuvale vreki so visokokvalitetna hrana i site se pravele naudreni. Naiven stranec na raka ili po posta donira 2 - 3 vreki visokokvalitetna hrana za kucinja (se opametija strancite ne davaat direktno pari na raka , iako uste nekoi toa go pravat). Pola od vrekite obavezno isceznuvaat. Koga ke prasa doniracot sto se sluci so vrekite hrana odgovaraat kucinjata gi izedoa. I ajde pak moli za hrana sobiraj donacii... pola od donaciite zavrsuvaat na kvantaskite pazari, a smetkite normalno im se cisti ko solza. Toa sto se prima i se raboti na raka nikade ne se evidentira.

Jas imam poznanicka poranesen aktivist na Anima Dundi. Veli kolku pati ni isceznuvale vreki so visokokvalitetna hrana i site se pravele naudreni. Naiven stranec na raka ili po posta donira 2 - 3 vreki visokokvalitetna hrana za kucinja (se opametija strancite ne davaat direktno pari na raka , iako uste nekoi toa go pravat). Pola od vrekite obavezno isceznuvaat. Koga ke prasa doniracot sto se sluzci so vrekite hrana odgovaraat kucinjata gi izedoa. I ajde pak moli za hrana sobiraj donacii... pola od donaciite zavrsuvaat na kvantaskite pazari, a smetkite normalno im se cisti ko solza. Toa sto se prima i se raboti na raka nikade ne se evidentira.
Не бе што збориш. Не се они такви. Сите во Анима мунди се поштени и добри луѓе со поголема свест од нашата.

Jas imam poznanicka poranesen aktivist na Anima Dundi. Veli kolku pati ni isceznuvale vreki so visokokvalitetna hrana i site se pravele naudreni. Naiven stranec na raka ili po posta donira 2 - 3 vreki visokokvalitetna hrana za kucinja (se opametija strancite ne davaat direktno pari na raka , iako uste nekoi toa go pravat). Pola od vrekite obavezno isceznuvaat. Koga ke prasa doniracot sto se sluzci so vrekite hrana odgovaraat kucinjata gi izedoa. I ajde pak moli za hrana sobiraj donacii... pola od donaciite zavrsuvaat na kvantaskite pazari, a smetkite normalno im se cisti ko solza. Toa sto se prima i se raboti na raka nikade ne se evidentira.
Додека не ги именуваш со име и презиме луѓето, ваквите обвинувања остануваат само тоа- обвинувања.
Ниту една донација нема исчезнато, дали станува збор за финансии или пак можеби за материјални донации. Сите донации се евидентирани и фотографирани и се знае кој ги искористил и за што.

Не бе што збориш. Не се они такви. Сите во Анима мунди се поштени и добри луѓе со поголема свест од нашата.
Od parite za donacii isto taka se kupuva hrana za milenici, lekarstva i sl. Se e transparentno i se pokriva so fiskalna smetka. Arno ama zivotnite nemaat usta da kazat dali navistina gi dobile kupenata hrana i lekarstva. ;)

Па и нема некоја разлика од твојот коментар и од имбецилите на Анима.

Мојот коментар е предизвикан од нивното агресивно нецивилизирано и на крај моронско однесување.

Споредување на нашата потреба за хранење со месо со холокаустот или расизмот е крајно имбецилна работа. Уште повеќе глумење на некој што мисли дека е суперчовек поради што не јаде месо.

Ни на крај памет не ми паднало да му се мешам на некого во чинијата и што јаде а не па да го споредувам со нацист и расист.

Место да земат ако сакаат да излезат со информации зошто е корисно да не си месојад кои се бенефитите, они треба напаѓаат со "убиец" и "дали би си го испекол кучето" изрази.

Треба Вардариште место кучиња нив да ги собере за во стационарот.

Штом толку се грижите за животните, ме интересира дали ги оправдувате одгледувачите на кучиња кои одгледуваат нездрави раси, кои поради својата конституција се подложни на многубројни здравствени проблеми, како тешкотии во дишењето, проблеми со очите, проблеми со забите и кожата, и што сте преземале, и дали воопшто планирате да преземете нешто против нив?

http://www.telegraph.co.uk/news/health/pets-health/10508781/Ban-unhealthy-dog-breeds-say-vets.html

Сибирски хаски - автоимуни болести
Булдог - респираторни проблеми
Мопс - проблеми со очите
Германски овчар - дисплазија на колкови
Ши цу - нестабилни чашки на колената
Јазовичар - проблеми со грбот
Доберман пинчер - проблеми со срцето
Јоркшир териер - црнодробно свртување
Златен ретривер - кожни алергии
Пудла - глаукома
Ротвајлер - проблеми со зглобови
Џуџест шнауцер - дијабетес
Чивава - колабирање на дишникот
Германска дога - надуеност

http://pets.webmd.com/dogs/ss/slideshow-dog-breed-health-problems

Зошто не го кренете гласот и не преземете нешто против оние што создаваат „осакатени“ раси на кучиња?

http://www.rspca.org.au/campaigns/pedigree-dogs/five-common-problems-pedigree-dogs

Проблеми со дишење, раѓање, одење, проблеми со очите и кожата:

http://www.rspca.org.au/sites/default/files/FivecommonproblemsinpedigreedogsFINAL.pdf

Штом толку се грижите за животните, ме интересира дали ги оправдувате одгледувачите на кучиња кои одгледуваат нездрави раси, кои поради својата конституција се подложни на многубројни здравствени проблеми, како тешкотии во дишењето, проблеми со очите, проблеми со забите и кожата, и што сте преземале, и дали воопшто планирате да преземете нешто против нив?

http://www.telegraph.co.uk/news/health/pets-health/10508781/Ban-unhealthy-dog-breeds-say-vets.html

Сибирски хаски - автоимуни болести
Булдог - респираторни проблеми
Мопс - проблеми со очите
Германски овчар - дисплазија на колкови
Ши цу - нестабилни чашки на колената
Јазовичар - проблеми со грбот
Доберман пинчер - проблеми со срцето
Јоркшир териер - црнодробно свртување
Златен ретривер - кожни алергии
Пудла - глаукома
Ротвајлер - проблеми со зглобови
Џуџест шнауцер - дијабетес
Чивава - колабирање на дишникот
Германска дога - надуеност

http://pets.webmd.com/dogs/ss/slideshow-dog-breed-health-problems

Зошто не го кренете гласот и не преземете нешто против оние што создаваат „осакатени“ раси на кучиња?

http://www.rspca.org.au/campaigns/pedigree-dogs/five-common-problems-pedigree-dogs

Проблеми со дишење, раѓање, одење, проблеми со очите и кожата:

http://www.rspca.org.au/sites/default/files/FivecommonproblemsinpedigreedogsFINAL.pdf
Што се однесува до одгледувачите, вистинскиот одгледувач кој знае што прави и кој се грижи за идното потомство не штеди пари на генетски тестирања, со што кога се решава за парење одбира единки кои не се носители на генот за одредената болест. Генетските заболувања не се проблеми на денешницата, тоа е уште од времето кога се создавале расите и кога скоро секој пес бил работен пес, па поради блиските вкрстувања заради задржување на посакуваните карактеристики, мајка природа неминовно реагирала. Инаку може нема да веруваш, али генетиката и те како е битна во одгледувањето, а и кај нас(мислам на Македонија) веќе не е научна фантастика. Јас тестирам во Германија.
http://www.laboklin.co.uk/laboklin/GeneticDiseases.jsp?catID=DogsGD

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom