Анима Мунди

• Креатор на темата Креатор на темата Ligar
  • Време на започнување Време на започнување
Иам приметено дека на ваквите морони идеологиите им идат у пакет. Увек се вегетеријанци/вегани, дркаат на словенска митологија, дркаат на спиритуализам и други источњачки гомна, дркаат на "проблемот" со свеста, многу често се анархо, анти-капиталисти, друиди итн, или со еден збор, нус продукти на White Pleb Syndrome.
Па проблемите на македонското општество не се доволно "in" за тие да се замараат со нив. :)

@121314
Во нашето општество е нормално и морално прифатливо да се употребуваат животните во корист на човекот (на пр. молзните крави), да се мачат (на пр. експерименти врз животни) и да се убиваат (на пр. животни за колење)...

Видов дека си ме тагнала и ми одговараш нешто што нема врска со моите прашање.

Да те потсетам:

1. Ти напиша дека луѓето биолошки биле создадени како хербивори, а постираше слика откаде јасно се гледа дека луѓето се фругивори?

2. Јас ти одговорив дека по сила или сплет на околностите, луѓето и сите човеколики мајмуни (освен горилата, кои претежно се хербивори) се омнивори и за секој човеколик мајмун ти наведов со што се храни.

http://forum.kajgana.com/threads/Анима-Дунди.78825/page-7#post-7342010

Друго, во споредбената слика на месојадни, сештојадни, тревојадни, фругивори и човекот, во колоната за фругивор се прикажани забите на шимпанзо, со што намерно се дезинформираат неупатените дека шимпанзото е фругивор, односно се храни исклучиво со овошје, зеленчук, јатки, мешунки и семиња. ЗОШТО?

Шимпанзата се сештојади (омнивори).

DIET
Chimpanzees are omnivores (eating plants and meat). They forage for food in the forests during the day, eating leaves, fruit, seeds, tree bark, plant bulbs, tender plant shoots, and flowers. They also eat termites, ants, and small animals (they have even been known to eat young monkeys).

Шимпанзата се омнивори (јадат растенија и месо). Тие трагаат по храна во шумата преку ден, јадејќи лисја, овошје, семки, кора од дрвја, луковици, фиданки и цвеќиња. Тие исто така јадат термити, мравки и мали животни (дури е познато дека јадат и млади мајмуни).

http://www.enchantedlearning.com/subjects/apes/chimp/index.shtml

The chimpanzee diet is primarily vegetarian and consists of more than 300 different items, mostly fruits, berries, leaves, blossoms, and seeds but also bird eggs and chicks, many insects, and occasionally carrion. Chimpanzees also hunt, both alone and in groups, stalking and killing various mammals such as monkeys, duikers, bushbucks, and wild pigs.

Храната на шимпанзата е претежно од растително потекло и се состои од повеќе од 300 различни ставки, претежно овошја, бобинки, листови, цветови и семиња, но исто така и птичји јајца и пилиња, многу инсекти и понекогаш лешеви. Шимпанзата исто така ловат, сами или во група, намамувајќи и убивајќи разни цицачи како што се мајмуни, мали антилопи и диви прасиња.

http://www.britannica.com/animal/chimpanzee

meatz.jpg

chimp-2.jpg

Последно уредено:
Видов дека си ме тагнала и ми одговараш нешто што нема врска со моите прашање.

Да те потсетам:

1. Ти напиша дека луѓето биолошки биле создадени како хербивори, а постираше слика откаде јасно се гледа дека луѓето се фругивори?

2. Јас ти одговорив дека по сила или сплет на околностите, луѓето и сите човеколики мајмуни (освен горилата, кои претежно се хербивори) се омнивори и за секој човеколик мајмун ти наведов со што се храни.

http://forum.kajgana.com/threads/Анима-Дунди.78825/page-7#post-7342010
Сo оглед дека горилата се хранат со инсекти, мали животинки па дури и понекогаш јаделе и поголеми парчиња месо, горилата технички се омнивори.

Целиот аргумент дека човекот или било што е ‘создадено‘ да биде ова или она е многу глупав аргумент. Самите си ги одредуваме диетите, а што јаделе нашите предци пред стотици илјади години ама воопшто не треба да не засега, всушност тоа е еден вид ‘call to nature‘ fallacy.

Зар не сфаќате дека поентата на Анима Дунди е да можат за некоја година да уведат брак со животни...
Имаше една епизода на Саут Парк, за тоа колку некои премногу ги сакаат животните

https://www.youtube.com/watch?v=wwm5UcGJ5wY

Зашто едноставно ако ви пречат кампањите, не се повлечете од нивната страна? Или еве да речеме, на блок да ги стаите?
Ама пак у таа ситуација, како ли само ќе отварате теми на Кајгана и ќе тролате, не знам...
Кампањите на АМ очигледно си ја бркаат работата изгледа.

Зашто едноставно ако ви пречат кампањите, не се повлечете од нивната страна? Или еве да речеме, на блок да ги стаите?
Ама пак у таа ситуација, како ли само ќе отварате теми на Кајгана и ќе тролате, не знам...
Ni precat kampanjite bidejki ima clenovi od anima mundi koi znaat da bidat dosta nasilni i da se ponashaat kako pravi psihopati. Eve mene toj nenormalniot sto me napadna, namesto da me spasni od besnoto kuce toj mene me napadna. Trebase da go tresnam so nekoj kamen po taa tikvata pa da se pokae sto voopsto mene me napadnal.

Одлично си ја терате кампањата да се претставите како секта. Слободно продолжете.

Бидејќи јадеш скара Анима Дунди веројатно ова би ти го пожелелиле. Ова му беше напишано од нивна активистка на човек што напиша дека ги сака животните, ама и дека јаде месо.
11709604_1492719594352561_414024464316613625_n.jpg
Не, оваа особа не е член на Анима и како и сите останати психопати што се желни да повредат некого (вклучително и коментарите упатено кон членовите на АМ, ама гледам овдека не се постираат такви) се банирани од фан страната.

Drugar pred mesec dena, po avtopative i po prugive mozese da se zabelezat kup arapi, so mali deca, gorea na zestinive. ako si tolku human kade bese...sekoi seljaci kako sto gi narekuvas, od negotinskite i od kavadareckite sela rabotejki po lozjata nemozejki sekojdnevno da izdrzat da gledaat kako patat tie decinja, si gi davaa poslednite pari za da kupat mleko i flasirana voda, i pokraj se ne otvoraa profili na fb, za da se slikaat, i da objavuvaat, a ovie od anima mundi, zemaat pari od drzavata, zemaat plata...covece, nikakva odgovornost, glumat ludilo...sobiraat dobrotvnorni prilozi, za da 'pomagaat' na kucinjata, a parite sto im gi dava drzavata kupuvaat skapi telefoni za da slikaat, i vednas da objavuvaat. kazi mi ti ne se osekas li potcenet sto stanuvas sekoe sabajle i sto trcas na rabota za istite tie pari...toa e celta na temava, ne deka nekoj ima protiv dzukelite...jas do sega sum odgledal 20 kucinja sto umrele od starost...tolku dolgo gi imam cuvano i site bile dzukeli...so dzukela mi pomina celo detstvo se vikase karo, koga umre od starost...nemozea da me utesat...no imam protiv ovie sektasi, udreni se u glavata covece, imam bliski drugari drugarki...sto gi stavaat do decata na masa za da rucaat site, ludilo e toa eejjjjjj....
За истите тие од Анима Мунди што ги збориш и плукаш, треба прво да знаеш дека Сабина (да, таа што се избори за мигрантите да ги добијат своите права, што направи прифатен центар кај нејзе дома, што и се закануваа со затворски казни, што организираше огромна маса на луѓе деноноќно да им помага на мигрантите, организираше центри каде да се оставаат донациите и како истите да стигнат до луѓето, заедно со нејзиниот сопруг) е баш од Анима Мунди.
И да, цела Анима Мунди беше во Куманово и помагаше. Јебига, фотографиите не излегоа на страната на Анима, затоа што тоа е страна за животни нели?
Патем не, не земаат плата од државата туку водат битка со државата. Водат битка да се променат закони за благосостојба (делумно успеаа во тоа, успеаа да променат закони за фармски животни, за домашни миленици, закон за забрана за одгледување на животни за крзно, забрана за циркузи со животни... и да не набројувам).
Водат битка за регулирање на бројот на бездомни животни, кој верувај нит самите членови на Анима не сакаат да ги гледаат по улици, затоа што знаат дека местото не им е таму.
Водат битка со Коце, за да можат да го спроведат проектот со стерилизации на бездомни кучки (да не се котат на улица) и покрај тоа што Коце како нездрав тврди дека не смеат да ги чепкаат уличните кучиња затоа што се во надлежност на град Скопје (а не се во надлежност нели кога напаѓаат... тогаш не се знае во чија надлежност се :cautious:).
Во скоро секој пост за Вардариште, водат битки со државата и плукаат по Коце.
Замисли, нит пари не можат да перат, затоа што континуирано подлежат под инспекции поради нивните препирки со Коце и Грујо.
Доколку беше запознаен со работењето на здружението, овие набулози ќе ти биле јасни.

Последно уредено:
Не, оваа особа не е член на Анима и како и сите останати психопати што се желни да повредат некого (вклучително и коментарите упатено кон членовите на АМ, ама гледам овдека не се постираат такви) се банирани од фан страната.
Biljana Biki е лажен и дупли профил на ваша активистка и една од админките на фан пејџот на ФБ. Ова го знам со сигурност затоа што еден од многуте навредени од нејзина страна беше мој добар пријател кој сакаше да и стегне пријава за закани и уцени. И влезе во траг. ИП адресата ја откри.Не е коректно да и го кажувам името и презимето јавно, иако заслужува. Се работи за ваша активистка и администраторка на Фејсбук страницата . Знаеме и дека користела службен компјутер при пишувањето на коментарите.

Biljana Biki е лажен и дупли профил на ваша активистка и една од админките на фан пејџот на ФБ. Ова го знам со сигурност затоа што еден од многуте навредени од нејзина страна беше мој добар пријател кој сакаше да и стигне пријава за закани и уцени. И влезе во траг. ИП адресата ја откри.Не е коректно да и го кажувам името и презимето јавно, иако заслужува. Се работи за ваша активистка и администраторка на Фејсбук страницата . Знаеме и дека користела службен компјутер при пишувањето на коментарите.
Тоа со сигурност го тврдам дека не е така. Доколку е- посочи име и презиме, слободно![DOUBLEPOST=1438460545][/DOUBLEPOST]
Ni precat kampanjite bidejki ima clenovi od anima mundi koi znaat da bidat dosta nasilni i da se ponashaat kako pravi psihopati. Eve mene toj nenormalniot sto me napadna, namesto da me spasni od besnoto kuce toj mene me napadna. Trebase da go tresnam so nekoj kamen po taa tikvata pa da se pokae sto voopsto mene me napadnal.
Обратни ситуации на оваа можам да ти набројам до бескрај, ме гледаш да се жалам? И покрај тоа што знам дека никој не е насилен (замисли ги знам луѓето со кои деноноќно функционирам), еве да речеме дека ти верувам и стварно те нападнале- имаш опција да повикаш полиција нели? И лесно да се реши проблемот.

Тоа со сигурност го тврдам дека не е така. Доколку е- посочи име и презиме, слободно!
На дотичната ќе и се обрати по писмен пат агенцијата за медиуми и аудиовизуелни медиумски услуги заради ширење на говор на омраза и закани на интернет. Каде што е веќе поведено постапка, за ова можам да ти гарантирам.Биди 100% сигурна ваша е.

На дотичната ќе и се обрати по писмен пат агенцијата за медиуми и аудиовизуелни медиумски услуги заради ширење на говор на омраза и закани на интернет. Каде што е веќе поведено постапка, за ова можам да ти гарантирам.Биди 100% сигурна ваша е.
Ондак останува само да ти верувам на тоа што ми го кажуваш. Доколку си почнал постапка, се надевам дека за брзо време ќе има развршница, па ќе можеш да споделиш за кого станува збор.
Кога станува збор за кодексот на однесување, секогаш сме биле исклучително внимателни за тоа кој да биде поставен како администратор и начинот на интеракција со луѓе, безразлика на нивните навреди, навреда од АМ никогаш не била упатена кон никого- зборам за официјален профил. Но, контрола не може да се има на тоа кој што пишува од лажни или дупли профили.
Баш ќе очекувам да ми кажеш за кого станува збор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom