Во времето на СФРЈ подобро се живееше... Мит или вистина?

• Креатор на темата Креатор на темата onak
  • Време на започнување Време на започнување
Жал ми е што имаш толкави фрустрации во себе, ама на еден дури не му се стемни, на другиот не му се разденува! Мене ми беше стемнето долго. Сега е на другите ред малку во темница да си поживеат! :)
и ти мене ми се нарекуваш патриот,дај дефиниција за патриот и преиспитај се(не од википедија)

А ги провери податоците или така ти се чини невероватно
Дали гледаш дека самиот докажуваш како во СФРЈ се живееше подобро. 2 третини населени било некаде на одмор. Тоа за тебе е несфатливо, не си научен на таков систем да секој може да оди на одмор. Јас овие бројки ги давам од званични податоци, еве ти уште еден податок па да проанализираме
Девизен приход од странски туризам во 1980 година беше 1.114.700.000 долари, или со букви Милијарда и сто и четринаесет милиони и седумстотини иљади долари ИЛИ секој турист, дете старец маж жена... оставиле во просек по 175 долари. Тоа се РЕГИСТРИРАНИ пари и не се влезени пари од приватни смештаи, сменати на црно итн... така да бројката е поголема. Тоа не е транзитен туризам.

Е сега едно прашање за тебе:
Дали знаеш колку е денешната вредност на милијарда стои четринаесет милиони и седумстотини иљади долари. Денес во 2015 која е таа сума, и седни немој одпростум да рачунаш оти ќе ти се сомели во умот
Бреее...појак туризам имала СФРЈ дури и од Грција и Шпанија :pos::pos::pos::bravobe:

Бреее...појак туризам имала СФРЈ дури и од Грција и Шпанија :pos::pos::pos::bravobe:
хахаха па се гледа колку си ја знаел СФРЈ, дали знаеш дека Италијани иделе на јадранско море во Југославија на летување?. И Французи иделе. Грци не пошто тогаш биле сиромаштија невидена.
еве ти уште еден званичен податок, во 1980 година остварени се 37.000.000 странски ноќевања или во просек СЕКОЈ странски турист имал 6 ноќевања во СФРЈ.
Југославија беше позната туристичка земја а туризам не е само јадран има тука доста категории, дали знаеш дека речиси 9% девизни приходи на земјата беа од туризам а од нестоковни приходи на девизи туризмот носеше 18% од вкупен прилив

ПС
Не ми кажа колку се 1.114.700.000 долари денес

и ти мене ми се нарекуваш патриот,дај дефиниција за патриот и преиспитај се(не од википедија)
Оној што си ја сака земјата и народот свој. Кратко и јасно. А народната воња е нешто сосема друго каде главен збор има мнозинството од народот. Тоа е всушност демократијата, власт на мнозинството. Веројатно тука е проблемот со тебе што не можеш да се помириш со фактот дека си припадник на помалата група и дека твојата воља не тангира никого освен твоите истомисленици кои се повторно во малцинство.

Колку имаат километри Хрватска и Србија автопати? Излегувам и тоа доста често. Хрватсак има сосема малку од Загреб

Според површина и број на население, имаме по Словенија најмногу километри автопат. Србија и Хрватска се и по површина и по население побројни повеќе од двојно од нас!

Хаха.... Ајде сега оправданија. Те волку, те толку, те вака, те така.

Хрватска од Бајаково до Крапина автопат (освен кај тунелите). Таму бушат втор тунел.
Ријека - Сплит - Плоче автопат
Загреб - Ново Место - Љубљана автопат
Загреб - Вараждин - Нагиканиша (Унгарија) автопат.

Галиба не си ја возел ти Хрватска, да знаеш какви автопати има. Не си запиран од црни пресретнувачи заради брза вожна.

Не ме терај да копам по сметки од цестарина што имам плаќано на сите овие. Пак ќе ти кажам, ќути си, ќе ти се смеат. Особено за патна инфраструктура.

Србија
Лесковац - Хоргош. Автопат
Лесковац - Батровци. Автопат.
Ниш - Калотина, за две години Автопат.

пс. Бонус заради Лет 3.

Запрашај се кој го бушеше тунелот Караванки, на кој гордо Јанезите ги ставија првите барикади. Ќе офкаат и тие уште многу по Тито, со нивниот лаком газ.

Оној што си ја сака земјата и народот свој. Кратко и јасно. А народната воња е нешто сосема друго каде главен збор има мнозинството од народот. Тоа е всушност демократијата, власт на мнозинството. Веројатно тука е проблемот со тебе што не можеш да се помириш со фактот дека си припадник на помалата група и дека твојата воља не тангира никого освен твоите истомисленици кои се повторно во малцинство.
а шо ќе кажеш на вољата овде на форум дека во СФРЈ подобро се живеело. Ко шо гледам ти си осамен во тврдењата дека не било тогаш подобро а мнозинството тврди дека било подобро
И сега шопрајме?

така е,напред Античка Македонија предводена од терористи и Министерство за Напад

ипак Античка во буквална смисла,се вративме 2000 години наназад последниве 25 години

хахаха па се гледа колку си ја знаел СФРЈ, дали знаеш дека Италијани иделе на јадранско море во Југославија на летување?. И Французи иделе. Грци не пошто тогаш биле сиромаштија невидена.
еве ти уште еден званичен податок, во 1980 година остварени се 37.000.000 странски ноќевања или во просек СЕКОЈ странски турист имал 6 ноќевања во СФРЈ.
Југославија беше позната туристичка земја а туризам не е само јадран има тука доста категории, дали знаеш дека речиси 9% девизни приходи на земјата беа од туризам а од нестоковни приходи на девизи туризмот носеше 18% од вкупен прилив

ПС
Не ми кажа колку се 1.114.700.000 долари денес
Околу 900,000,000 евра за држава со 20,000,000 население! Тоа е колку 1/3 од буџетот на Република Македонија за 2015 со не цели 2,5 милиони население, па ти види![DOUBLEPOST=1438118377][/DOUBLEPOST]
така е,напред Античка Македонија предводена од терористи и Министерство за Напад

ипак Античка во буквална смисла,се вративме 2000 години наназад последниве 25 години
Ти реков, имаш проблем со тоа да прифатиш дека не припаѓаш во мнозинската група.

Околу 900,000,000 евра за држава со 20,000,000 население! Тоа е колку 1/3 од буџетот на Република Македонија за 2015 со не цели 2,5 милиони население, па ти види!
А инфлацијата кај ја стави? Во џеб?
Како новокомпонираните патриоти....:D:D

Ц Ц ц и на бројки од минтатото да се крадело...... :)

Околу 900,000,000 евра за држава со 20,000,000 население! Тоа е колку 1/3 од буџетот на Република Македонија за 2015 со не цели 2,5 милиони население, па ти види![DOUBLEPOST=1438118377][/DOUBLEPOST]
Ти реков, имаш проблем со тоа да прифатиш дека не припаѓаш во мнозинската група.
не бе јас сум Македонец свесен дека уништивме држава,ти мора да си од Бардовци некој лик,кога пуштиле таму интернет ме интересира баш

А инфлацијата кај ја стави? Во џеб?
Како новокомпонираните патриоти....:D:D

Ц Ц ц и на бројки од минтатото да се крадело...... :)
Мислиш на деноминациите на Динарот кои на секои 2-3 години бришеа по 5-6 нули?

Околу 900,000,000 евра за држава со 20,000,000 население! Тоа е колку 1/3 од буџетот на Република Македонија за 2015 со не цели 2,5 милиони население, па ти види!.
Ахахахахахаххаха.

Три пати повеќе ако за база е земена 1980.
Мислиш на деноминациите на Динарот кои на секои 2-3 години бришеа по 5-6 нули?

Мисли на доларот од 1980 во однос на доларот денес. ;)

не бе јас сум Македонец свесен дека уништивме држава,ти мора да си од Бардовци некој лик,кога пуштиле таму интернет ме интересира баш
Држава? Ако беше некоја држава како ќе ја уништевме ние, една шака од 2 милиони на спрема 18 милиони други неистомисленици? И како тоа малцинство на реферндум ќе изгласаше самостојност на Македонија?

Држава? Ако беше некоја држава како ќе ја уништевме ние, една шака од 2 милиони на спрема 18 милиони други неистомисленици? И како тоа малцинство на реферндум ќе изгласаше самостојност на Македонија?
а како тоа Античка Македонија била до Индија па ја уништиле објасни ми не ми е јасно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom