- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 20.415
- Поени од реакции
- 16.634
во Хрватска има друго, оврха ( од извршители) и има и иселување од станот ( деложација)... извршувањата ги праи една бирократска организација Фина(држава во држава) , а симптоматично е што има значителен број погрешни извршувања (блокирања на трансакциски), едноставно ако должникот не можат да наплатат ( или има врски кај нив) ќе се опне извршното решение на некој друг со исто име и презиме...и ако докаже дека е друго лице и не е должник, ке се спаси само од долгот, а трошоците на Фина не му ги враќаат. Незнам последново дали е и кај нас така ??
Всушност, најдобро е исклучување и тоа веднаш по одреден рок за плакање на долгот. Ако нема исклучување, може нечиј поголеми долгови да ти ги опнат и ако немаш пари за јак адвокат и да те Деложираат од станот. Посебно што некој им даал право да кажат сме ти пратиле сметка а поштарот не ти ја донел... значи јас сум за Припејд услуги, колку пари толку музика ама цехот да се знае, како у маркет, не кафански...
Всушност, најдобро е исклучување и тоа веднаш по одреден рок за плакање на долгот. Ако нема исклучување, може нечиј поголеми долгови да ти ги опнат и ако немаш пари за јак адвокат и да те Деложираат од станот. Посебно што некој им даал право да кажат сме ти пратиле сметка а поштарот не ти ја донел... значи јас сум за Припејд услуги, колку пари толку музика ама цехот да се знае, како у маркет, не кафански...
Последно уредено: