Дали Tor помага за анонимно сурфање?

• Креатор на темата Креатор на темата INFECTED
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа да, како и да е секогаш постои ризик :) ама работата е што секој може да си постави exit node, а со VPN со добра репутација, иако постои шанса да е контролиран, помал е ризикот... ама па од друга страна VPN провајдерот со налог може да те изтаста... најубаво седете си мирни и не прајте бељи. :D
words of wisdom :D

иначе знам другар шо имаше проблем со полиција ради Tor traces што неретко ги расфрла тор. Мислам, не си анонимен на интернет, и big deal ако некој ти гледа кој извитоперени фетиши од порничи глеаш :icon_mrgr:

Тоа да, како и да е секогаш постои ризик :) ама работата е што секој може да си постави exit node, а со VPN со добра репутација, иако постои шанса да е контролиран, помал е ризикот... ама па од друга страна VPN провајдерот со налог може да те изтаста... најубаво седете си мирни и не прајте бељи. :D
Tor преку vpn, trusted vpn преку Tor... што е побезбедно? Или Whonix? :)

Околу Тор, еве ви презентација од Hack in the Box 2015 конференцијата
https://conference.hitb.org/hitbsec...Hidden-Hidden-Services-Considered-Harmful.pdf

Примеров е конкретно за скриени сервиси и не важи во општ случај, но поентата ми е дека Тор доаѓа со доста ранливости во самата мрежа и дизајн кои не се присутни во случај на IPsec VPN. Нормално, не викам дека IPsec VPN е совршено безбеден, но IPsec сам по себе нуди доволна безбедност и анонимност и доколку е веродостоен VPN провајдерот нема никаков проблем. :)

Tor преку vpn, trusted vpn преку Tor... што е побезбедно? Или Whonix? :)
Можеш и комбинација, ако ти се чека по 15 минути по страна :D Whonix или Tails е исто така добра варијанта

Околу Тор, еве ви презентација од Hack in the Box 2015 конференцијата
https://conference.hitb.org/hitbsec...Hidden-Hidden-Services-Considered-Harmful.pdf

Примеров е конкретно за скриени сервиси и не важи во општ случај, но поентата ми е дека Тор доаѓа со доста ранливости во самата мрежа и дизајн кои не се присутни во случај на IPsec VPN. Нормално, не викам дека IPsec VPN е совршено безбеден, но IPsec сам по себе нуди доволна безбедност и анонимност и доколку е веродостоен VPN провајдерот нема никаков проблем. :)

Можеш и комбинација, ако ти се чека по 15 минути по страна :D Whonix или Tails е исто така добра варијанта
OK i kako toa ti planiras da surfas po Websajtovite so IPSec....? Eve primer navedi komunikaicja do kajgana.com

OK i kako toa ti planiras da surfas po Websajtovite so IPSec....? Eve primer navedi komunikaicja do kajgana.com
Комуникација до Kajgana.com, преку IPSec VPN (тунелирачки режим):

------------------ A --------------------------- B ---------------------
SuBZerO ======= VPN сервер ------------ Kajgana.com

A - енкриптирана конекција од SuBZerO до VPN серверот
B - неенкриптирана конекција од VPN серверот до Kajgana.com

Во логовите на Кајгана, IP адресата од SuBZerO ќе биде всушност IP адресата од VPN серверот.

Последно уредено:
Комуникација до Kajgana.com, преку IPSec VPN (тунелирачки режим):

------------------ A --------------------------- B ---------------------
SuBZerO ======= VPN сервер ------------ Kajgana.com

A - енкриптирана конекција од SuBZerO до VPN серверот
B - неенкриптирана конекција од VPN серверот до Kajgana.com

Во логовите на Кајгана, IP адресата од SuBZerO ќе биде всушност IP адресата од VPN серверот.
Thats ok...Drugo bese poentata...! I ako se javi acid kaj cicko Spiro so mustakite od mvr...ovoj kaj VPN serverot da pobara log..proburickaat u hederot....pisat ip-to od ISP ...Cuk cuk doma na vrata ...na tvoite vaka i vaka...ni komljutor ni ispaganje u grad 3 meseci...! Znaci anonimnost jok...bonus cotekot!
PS: Prikaznava e za Eva!
http://lmgtfy.com/?q=vpn connect

П.С. Не е ова како јас планирам, туку како е процедурата за конектирање до VPN.
Fala fala like...!

Thats ok...Drugo bese poentata...! I ako se javi acid kaj cicko Spiro so mustakite od mvr...ovoj kaj VPN serverot da pobara log..proburickaat u hederot....pisat ip-to od ISP ...Cuk cuk doma na vrata ...na tvoite vaka i vaka...ni komljutor ni ispaganje u grad 3 meseci...! Znaci anonimnost jok...bonus cotekot!
PS: Prikaznava e za Eva!

Fala fala like...!
Тоа сценарио со МВР ќе се деси ако ептен претераш, не им се исплати да се замараат до волку за ситни криминали. :) Нема начин 100% да бидеш сигурен дека нема да те фатат ако привлекуваш внимание.

Пред неколку дена требаше едни момци да презентираат една направа ProxyHam со чија помош можеш да се конектираш на вифи во опсег до 4 км преку 900 MHz фрекфенција, што значи и да ти ја најдат IP адресата, пак ќе биде далеку од вистинскиот извор. Поради одредени "причини", беа присилени да ја откажат презентацијата и да ги уништат сите уреди кои беа произведени.

Ама затоа тука се Errata Security да го спасат денот со туторијалче како да направите свој ProxyHam! http://blog.erratasec.com/2015/07/how-to-build-your-own-proxyham.html

Тоа сценарио со МВР ќе се деси ако ептен претераш, не им се исплати да се замараат до волку за ситни криминали. :) Нема начин 100% да бидеш сигурен дека нема да те фатат ако привлекуваш внимание.

Пред неколку дена требаше едни момци да презентираат една направа ProxyHam со чија помош можеш да се конектираш на вифи во опсег до 4 км преку 900 MHz фрекфенција, што значи и да ти ја најдат IP адресата, пак ќе биде далеку од вистинскиот извор. Поради одредени "причини", беа присилени да ја откажат презентацијата и да ги уништат сите уреди кои беа произведени.

Ама затоа тука се Errata Security да го спасат денот со туторијалче како да направите свој ProxyHam! http://blog.erratasec.com/2015/07/how-to-build-your-own-proxyham.html
Znaci se razbirame deka totalna anonimnost ne postoi.

Не знаете колку ви Благодарам!
Ги инсталирав exe програмите, орбот и i2p и apk од истите во мобилниот и таблетите. Се надевам дека ќе помогнат но, ме интересира нешто за BBM или за Bleep и за енкрипцијата. Може нешто подетално за овие за мене непознати софтверски финти?
Тоа Ева за ProxyHam ти е супер, би сакал на едно место да се соберат мнооооогу такви шеми проекти или како и да се викаат, „направи сам“ проекти.

Тотална анонимност кажа членот на комшијата интеретот :D, мада пак не си 100% скриен пошто секој уред има и мак адреса

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom