Da celata procedural ne odi poveke od 3 godini ako GI ispolnuvas uslovite od zakonot 100% zimas blgarski Pasos
Vasedan, neli nekoj od nas spomna deka, e predlozeno da se skrati vremeto na cekanje za dobivanje na proizhod?
Decki, ti sto prasuvas za vremetraenje na celata procedura za dobivanje na pasos - Sto e denes praksa, ne mora da bide i utre. Absolutno nikoj vo ovoj moment ne moze da ti dade tocen odgovor na tvoeto prasanje.[DOUBLEPOST=1437542615][/DOUBLEPOST]
jas planiram da odam na 5ti avgust da odam da zakazam za intervju.
dali tie sluzbi kje bidat na odmor?
Javi im se na telefon i prasaj gi.
Kratka prica. Pominaa meseci vo edna sluzbena e-mal prepiska so BG institucii, dva pati isprateno molba baranje, i 2 pati dobien odgovor. Vkupno, 2 meseci.
Pred edna nedela odluciv da ne pisuvam e-mail dopisi i da se obidam da dobijam informacija po telefon. Eve sto se sluci; se javiv, objasniv, me povrzaa so kancelarija po prasanja za koi imav interes, pak objasniv, vednas reagiraa, pobaraa informacija preku svoi arhivi (dali se kompjuterski ili godisni knigi, ne znam), pocekav 3-4 minuti, mi dadoa informacija, me prepratija da se obratam vo druga opstina, mi dadoa direkten broj na nivni kolegi i seto ova se odviva, ljubezno, kulturno, jasno, precizno, profesionalno; pa duri i edna prekrasna zena koja raboti na centrala, isprati celuvki do mene i sicki lugje vo MK, bez 'akcent' na nisto i za nikogo.
Spodeluvam licno pozitivno iskustvo koe sto moze da bide i vase. Kako sto i site onie prasanja 'sto', 'kade', se sosema ok da ne sledat vo eden proces, koj sto od druga gledna tocka go sproveduvame vo drzava kade sto ne ziveeme i nisto ne ni e poznato, telefonskata komunikacija so BG instituciite e lesna, brza, krajno profesionalna. Odlicna![DOUBLEPOST=1437542870][/DOUBLEPOST]
чул те ГОСПОД,,АМИН[DOUBLEPOST=1437525495][/DOUBLEPOST]
НЕСАКАМ ДА БИДАМ НЕГАТИВЕН но читајчи го законов нешто ми чкрипи...на пример,,браќава пак ке можат да земаат пасоши,и пак нешто ке забрљаат,и тогаш поради нив некои други метканци можат да искрснат....САМО СТРАВОТ ГО ЧУВА ЛОЗЈЕТО
@Pepibe, ima edna maxima pa veli: 'Covek koj sto nema problemi, izmisluva problemi.'