Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Скопје 2014 си го плаќаат вмровците. 500,000 народ, од нивни даноци, плаќаат за проектот. Не знам што не им е јасно на пицајзливе комуњарски, кога нивните пари се трошат за изградба на патишта, училишта и социјална помош за најранливите семејства. :D

Скопје 2014 си го плаќаат вмровците. 500,000 народ, од нивни даноци, плаќаат за проектот. Не знам што не им е јасно на пицајзливе комуњарски, кога нивните пари се трошат за изградба на патишта, училишта и социјална помош за најранливите семејства. :D
Ма не ги гледаш сите се жалат и за леб немале. Кои црни нивни пари, нит се вработени, ДДВ само за лебот плаќаат еднаш во 5 дена, кога го купуваат. Нивните пари ни за социјална не стигаат...

Убаво е кога се богатиш на туѓа мака.Скопје 2014 изграден од парите на Македонија, за благодет на Скопјани.
Струмица, Битола,Кавадарци, Куманово плаќат за благодети на скопјани да се луксузират а ни да сме во беда.Што профит имам јас што плаќа да се гради Скопје 2014 или било кој од внатрешноста.Што имам јас ќар од двоспратните автобуси, и триумфалната капија,мостот на поезијата и се друго.Додека у мојот град кој нема денарче добиено од парите од Влада бидејќи со него владее Заев. Зошто 55 000 граѓани да се граѓани од трет ред бидејќи на власт во нивниот град е СДСМ а не режимот ?

Што убаво, кога не те читаат како што треба :D

зарем вмровците плаќаат данок? од кога тоа?

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b

загревота

Убаво е кога се богатиш на туѓа мака.Скопје 2014 изграден од парите на Македонија, за благодет на Скопјани.
Струмица, Битола,Кавадарци, Куманово плаќат за благодети на скопјани да се луксузират а ни да сме во беда.Што профит имам јас што плаќа да се гради Скопје 2014 или било кој од внатрешноста.Што имам јас ќар од двоспратните автобуси, и триумфалната капија,мостот на поезијата и се друго.Додека у мојот град кој нема денарче добиено од парите од Влада бидејќи со него владее Заев. Зошто 55 000 граѓани да се граѓани од трет ред бидејќи на власт во нивниот град е СДСМ а не режимот ?
А на што ги троши даноците Заев? Нели најдобар градоначалник во Македонија беше или некој лаже?
P.S. општина струмица има буџет од 17 милиони евра и добива дотации од државата повисоки од на пример вмровската општина аеродром. Изговори, изговори...треба доста пара за да ги вработиш сите партиски членови и нивните роднини како што самиот градоначалник ветуваше јавно. Се прецени изгледа...

Последно уредено:
Ма не ги гледаш сите се жалат и за леб немале. Кои црни нивни пари, нит се вработени, ДДВ само за лебот плаќаат еднаш во 5 дена, кога го купуваат. Нивните пари ни за социјална не стигаат...
Леле стварно. За греота, кутрите. Се испекоа ко гуштери пред влада со шаторите, ни еден сендвич не им дадоа, а дома за леб немаат.

Скопје 2014 е изграден од парите на вмровците. Овој проект се гради 6-7 години, а тоа значи дека парите потрошени за него се од 6-7 различни буџети. Така да, секоја година вмровците си одвојуваат дел од нивните пари за Скопје 2014. Ти ич да не се секираш, твоите пари одат за социјална помош за најранливите семејства. :D

Струмица, Битола, Кавадарци, Куманово исто така плаќаат за социјална помош, за социјални станови, за патишта, училишта, спортски игралишта и сали, градинки и тн. Тоа се вика солидарност. А за тоа што си солидарен, Госпо ќе ти плати. :D

Од каде знаеш ти дека Струмица нема добиено пари од Влада? И ти да не си среден прст од лева рака на Заев, ко Mafo1? И ти да не одиш по семинари со него, чим вака си сигурен во ова што го тврдиш? :D

Леле стварно. За греота, кутрите. Се испекоа ко гуштери пред влада со шаторите, ни еден сендвич не им дадоа, а дома за леб немаат.
Сендвичи не, ама за цигли не е проблем. Цигли на претек имаат. :D Ама што се за греота, за греота се. Мора да се смисли специјална категорија за нив, не бива веќе вака.

Сендвичи не, ама за цигли не е проблем. Цигли на претек имаат. :D Ама што се за греота, за греота се. Мора да се смисли специјална категорија за нив, не бива веќе вака.
Ја имам таа (не)среќа да имам двајца пријатели кои преспаа првите неколку дена(ваљда преспаа така пуштаа слика на фејсбук така личеше) пред владата. Едната сега пушта слики од Шпанија учи латино танци со црнци другиот е во грчка веќе десетти ден. Социјалци.

Најголемиот дел од економијата е во Скопје така да вие и не го полните државниот буџет нешто премногу.

Ја имам таа (не)среќа да имам двајца пријатели кои преспаа првите неколку дена(ваљда преспаа така пуштаа слика на фејсбук така личеше) пред владата. Едната сега пушта слики од Шпанија учи латино танци со црнци другиот е во грчка веќе десетти ден. Социјалци.
Па немаат ли обесправените право на малку забава? :(

Да се вратиме на темата:-) Кој бил на галијата? Ја уште не сум бил, пропуштив нешто? Гледам многу слики популарно станало да се иде таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom