Докажете дека постои вашиот бог!

• Креатор на темата Креатор на темата HammerOfThor
  • Време на започнување Време на започнување
Имаме, молиме, колку се исполнува не знаеме, не можеме ни да дознаеме.

13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14
се знае, нема проценти, нема услови “ова ќе се исполни ова не“, нема ограничувања, нема со мали букви додадено “ова не се важи во случај...“ - и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам
Ептен јасно кажано.

Pa ako e taka sto ne se molite za ovie migranite...I niv neka im pomogne bog...zosto tolkava sebicnost?
Каква помош на мигрантиве? Мислиш дека немаат пари? :pos: Оди тркни до железничка во Гевгелија и ќе ти стане јасно, медиумите знаат и да претерат во информирањето.

Демек не сум во право за причините ама ти не кажуваш ни една друга причина, нека е и различна од твојата.

Во пакетот е цел свет. Кант хелп ит. Вонземјанин да се појави право во пакетот ќе влезе.

Го знам она кажаното и жива вистина е.
Не реков дека не си во право за причините. Реков дека има многу не само таа.
Значи не дочитуваш, ти си во пакетот и на муслиманите. Кант хелп ит. Си и во пакетот на Хиндуистите. Кант хелп ит. Си и во којзнае уште колку пакети. Кант хелп ит. Сигурно ти е мило што за муслиманите и за хиндуистите си неверник? Или не ќе да ти е?
Кога твоето верување стана “жива вистина“?

за господ неможам да докажам ама за Тоше можам...

Pa ako e taka sto ne se molite za ovie migranite...I niv neka im pomogne bog...zosto tolkava sebicnost?
Денес дури се препукуваме ние тука некој убива некого таму и се молиме за сите што се ставени во позиција на беспомошност

Во минатото кога гледав вести и сите ги жалев и премногу се оптеретував, и сонував тешко. И така еден атеист мене што ми е многу драг ми забрани да ги гледам и да се оптеретувам.Кога гледам вести ретко, и плус кријам од него. Се нервира. Не еднаш имам замолено Бог да се јави таму во жариштето а сите да Го препознаеме. И верувам дека ќе дојде тој ден, а ако сме ние христијаните орудие на Бога и ако треба да се умре за да се исполни некоја поголема цел тогаш нека умреме.

Љубовта ја покрева молитвата, а за да имаш толку љубов кон цел свет како кон свое дете треба гревот да е на минимум и да си многу чист човек. Во душата чист и праведен. Јас не сум таа.[DOUBLEPOST=1436539289][/DOUBLEPOST]
Не реков дека не си во право за причините. Реков дека има многу не само таа.
Значи не дочитуваш, ти си во пакетот и на муслиманите. Кант хелп ит. Си и во пакетот на Хиндуистите. Кант хелп ит. Си и во којзнае уште колку пакети. Кант хелп ит. Сигурно ти е мило што за муслиманите и за хиндуистите си неверник? Или не ќе да ти е?
Кога твоето верување стана “жива вистина“?
Ако мислиш дека ме нервираш кога ме паковаш - не ме нервираш.
Тоа што го мислиш за мене или комшиите муслимани што го мислат за мене не е моја работа иако е за мене, ако не е предизвикано од некое мое бедно понашање, па да имаат погрешно мислење после за мене.Или еве овие што мислат дека ако еднаш Бог ми ја слушнал молитвата и испаднало добро чудно ама добро - е сега сум семоќна ќе ја спасам Сирија. Вие спасите ја Сирија :) јас себична сум имам свој живот. Ќе шепнам од време на време една молитва еден ден ќе се спои со сите молитви од другите што молат и ќе стане сила. Во меѓувреме ќе живеам. Себично. :)

Последно уредено:
Не еднаш имам замолено Бог да се јави таму во жариштето а сите да Го препознаеме. И верувам дека ќе дојде тој ден, а ако сме ние христијаните орудие на Бога и ако треба да се умре за да се исполни некоја поголема цел тогаш нека умреме.

Љубовта ја покрева молитвата, а за да имаш толку љубов кон цел свет како кон свое дете треба гревот да е на минимум и да си многу чист човек. Во душата чист и праведен. Јас не сум таа.
Znaci postoi selektivnost. Mu pomogna na deteto preku tvojata molitva a na drugive ne! Neli ti e malku cudno toa? Koj e kriteruimot da dobies pomos?

Znaci postoi selektivnost. Mu pomogna na deteto preku tvojata molitva a na drugive ne! Neli ti e malku cudno toa? Koj e kriteruimot da dobies pomos?
Можда има поголема слика. Можда некој маки треба да се претрпат, некој нешта треба да се случат.Незнам и не можам да знам.

во Мое име
во Мое име,
од Отецот во Мое име
Ептен јасно кажано.
Да. Ептен.

Можда има поголема слика. Можда некој маки треба да се претрпат, некој нешта треба да се случат.Незнам и не можам да знам.

Да. Ептен.
Znaci mozno e i da nema bog...! Mozda ...koincidencija...splet na srekni okolnosti...medicnska spremnost...mu pomognale na deteto...ne molitva!

@HammerOfThor Ај докажи дека си најпаметен на форумот.

Значи само на македонски форуми може вака да се сере! Си кажувам бе мое мислење, ај ти биди попаметен и отвори некоја тема, не туку ми кажвај колку јас сум паметен а колку ти глуп. Па ова е хроничен проблем на македончињата, само на зло, на негативност, на сеир да се фаќа. Ако не ти се допаѓа темата не мора воопшто да критикуваш. Чаос

Значи само на македонски форуми може вака да се сере! Си кажувам бе мое мислење, ај ти биди попаметен и отвори некоја тема, не туку ми кажвај колку јас сум паметен а колку ти глуп. Па ова е хроничен проблем на македончињата, само на зло, на негативност, на сеир да се фаќа. Ако не ти се допаѓа темата не мора воопшто да критикуваш. Чаос
Ти почна уште со самото отварање каде што викаш дека христијаните се слаби луѓе, ти демек атеист си попаметен од сите христијани и од секаде ти тече мед и млеко.

Ти почна уште со самото отварање каде што викаш дека христијаните се слаби луѓе, ти демек атеист си попаметен од сите христијани и од секаде ти тече мед и млеко.
I ti odma se grupira kako hardkor Hristijanin i resi da go odbranis hristijanstvoto nebare isus si! De potenciraj go delot kaj sto se uvredi ti?

I ti odma se grupira kako hardkor Hristijanin i resi da go odbranis hristijanstvoto nebare isus si! De potenciraj go delot kaj sto se uvredi ti?
Каде бранам? Каде сум се увредил? Смешни ми се вашите прашања, не знам зошто замешав прсти во религија. :pos:

Никаде неам напишано дека христијаните се слаби луѓе, ако има негде напишано, покажи, не се прај глуп. Чаос

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom