Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
^ Пред 5 години Бакрачески, најдобриот, најангажираниот, најинвестициски расположен, најчистиот градоначалник не беше на власт туку Петрески од СДСМ therefore Петрески нека си ја прибира распашаната банда која бега од овој рај, Ерусалим на Балканот,, а не Бакрачон кој на сите фронтови е распореден и личиме прилично ко војна да избила во градов.

Него шо прајме со овие? Ни на тераса не се излегува.
06.07.2015_naezda_na_insekti2.jpg

Да де, зато сеа Бакрач донесе еве за овие 2 години невидени инвестиции со помош на владата, глеам секое сабајле и то шо остана во Охрид од младите одат на работа..
Иначе незнам шо е финтава со овие инсективе ама сегде ги имат..

^ Пред 5 години Бакрачески, најдобриот, најангажираниот, најинвестициски расположен, најчистиот градоначалник не беше на власт туку Петрески од СДСМ therefore Петрески нека си ја прибира распашаната банда која бега од овој рај, Ерусалим на Балканот,, а не Бакрачон кој на сите фронтови е распореден и личиме прилично ко војна да избила во градов.

Него шо прајме со овие? Ни на тераса не се излегува.
06.07.2015_naezda_na_insekti2.jpg

Sto se bre ovie cuda? Komarci? Prvpat gledam nesto vakvo vo Ohrid.

Пеперутки налик на молци се. Полно е сегде. Недај боже сијалица да запалиш со отворени прозори

Trialeurodes vaporariorum е латинско име на овие инсекти. Мајка ми ми кажвеше сеа дека во Богданци- Гевгелија имало порано многу вакви(пошто е од таму) и прает многу штета на растенијата, поточно на листот од растението каде мислам и се размножват.

Да не знајте некаде да бараат работници ?
Чекам од на 5 места да ми се јават, ебате гостите кога ќе идат, не ми се чекат веќе.:cautious:

Да не знајте некаде да бараат работници ?
Чекам од на 5 места да ми се јават, ебате гостите кога ќе идат, не ми се чекат веќе.:cautious:
Јок брате...и ја чекам од 2-3 ресторани повик ама тешко :/ кадмо бич уште мислам барат шанкери појди прашај ако ти фаќат око

Позз од кај мене всело

619568fa5ec497259f0e6879d62d3f9c.jpg

Да фак е ова море.Идам за недела дена, а сега страв ме фаќат од сликиве.

На ТВ излезе Танески и рече дека имале распишано еден тендер ама им пропаднал, сега распишале втор и требало да почекаме 7 дена. Плус според мислењето на експертиве од локалнава самоуправа ова не била некоја сериозна ситуација.
Вечерва баш шетав покрај кејон. Морбидно многу ги има. И не само таму, туку насекаде каде шо има најмала бела светлина се лепат. Недај боже уста да отвориш.
Градов веќе почна да се полни, се зачудив колку луѓе имаше по чаршија и вакви глетки да гледаат стварно не личи веќе. Езероно гнасно, плажине гнасни, улици раскопани, сега уште овие фалеа.

На ТВ излезе Танески и рече дека имале распишано еден тендер ама им пропаднал, сега распишале втор и требало да почекаме 7 дена. Плус според мислењето на експертиве од локалнава самоуправа ова не била некоја сериозна ситуација.
Вечерва баш шетав покрај кејон. Морбидно многу ги има. И не само таму, туку насекаде каде шо има најмала бела светлина се лепат. Недај боже уста да отвориш.
Градов веќе почна да се полни, се зачудив колку луѓе имаше по чаршија и вакви глетки да гледаат стварно не личи веќе. Езероно гнасно, плажине гнасни, улици раскопани, сега уште овие фалеа.
Додека помине тендерот ќе умрат од природна смрт.:pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Каков тендер бе море? Еден камион од пожарна нека земат и нека стат некој инсектицид појак као бело улје на пример и да испрскаат рефлектори светилки и остали глупости. За тој тендер уш недела дена минимум ќе имаме мака со чудава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom