Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
уште не ти е комплетен одговорот :) веќе кога кажа каде го има сподели и цена
800 денари, баш сега го полнев и е екстра.

Што ке кажете за овој точак
sdc18429.jpg

Пренос SHIMANO MFTZ-24 брзини
Алуминиумски рам ✔
Преден и заден диск ✔✔
Преден Амортизер ✔✔
Дупли бандажи 26''

Има доста голем попуст , па некој ако има искуство споделете

sdc18429.jpg

Алуминиумски рам ✔
Преден и заден диск ✔✔
Преден Амортизер ✔✔
Дупли бандажи 26''

овие им ги шиткаат на мигрантите, инаку ова којзнае каде е склопувано имитација на нешто што оргинално носи име merida > meruno како за споребда исто како тренерки од шутка со име adibas.

Алуминиумски рам ✔
Преден и заден диск ✔✔
Преден Амортизер ✔✔
Дупли бандажи 26''

Многу лажат тие амортизери и дискови а и изгледот. Врати 2/3 страни назад ја имав постирано страницата од каде потекнуваат само кликни и првата слика види ја. :D

edit:
http://forum.kajgana.com/threads/Возење-велосипед.16832/page-378#post-7302956

Дечки, иде ли некој од тука по cross country туриве што се организираат во околина на Скопје (Водно, Марков Манастир, Матка, Козјак итн) и пошироко?

Гледам има и групи по фејсбук што организираат возења често али не ми се иде сам.

Земав асален точак и планирам ова лето да ги возам рутиве, ако има некој за - топ. Ако се собереме повеќе, уште подобро.

Дечки, иде ли некој од тука по cross country туриве што се организираат во околина на Скопје (Водно, Марков Манастир, Матка, Козјак итн) и пошироко?

Гледам има и групи по фејсбук што организираат возења често али не ми се иде сам.

Земав асален точак и планирам ова лето да ги возам рутиве, ако има некој за - топ. Ако се собереме повеќе, уште подобро.
ако ти се вози викај :)

Многу лажат тие амортизери и дискови а и изгледот. Врати 2/3 страни назад ја имав постирано страницата од каде потекнуваат само кликни и првата слика види ја. :D

edit:
http://forum.kajgana.com/threads/Возење-велосипед.16832/page-378#post-7302956
овие им ги шиткаат на мигрантите, инаку ова којзнае каде е склопувано имитација на нешто што оргинално носи име merida > meruno како за споребда исто како тренерки од шутка со име adibas.
Абе за 10к тоа е , моментално немам никаков точак , а овој на попуст е сеа , ќе видам , мора прво во живо да го видам како е што е. А и не дека јас ке идам со него по 50км дневно , ми треба за до ваму таму , да не се акам по сонцево летово. Сигурно нема рамот да пукне за 1 месец. Е сеа педалите друга приказна

Некој да препорача Road точаче, не многу скапо, лесно и издржливо само за на асфалт за 50+км дневно?

Абе за 10к тоа е , моментално немам никаков точак , а овој на попуст е сеа , ќе видам , мора прво во живо да го видам како е што е. А и не дека јас ке идам со него по 50км дневно , ми треба за до ваму таму , да не се акам по сонцево летово. Сигурно нема рамот да пукне за 1 месец. Е сеа педалите друга приказна
Разгледај други понуди пример оние што се точаци за низ град, подобро фиксен рам со пристојни делови отколку венси нашминкан рам со фиктивен амортизер и кочници кој работат на молитви.

Дечки ако има некој заинтересиран да правиме cross country тури (претежно за викенди + за почетници, матка, козјак, скопска црна, марков манастир) нека ме исконтактира.

Сега за сега сме:
@Ficiani
@Ryan Giggs

Дечки ако има некој заинтересиран да правиме cross country тури (претежно за викенди + за почетници, матка, козјак, скопска црна, марков манастир) нека ме исконтактира.

Сега за сега сме:
@Ficiani
@Ryan Giggs
Јас највеќе се ложам на возење покрај Вардар. По рибарски патеки.

Сега за сега сме:
@Ficiani
@Ryan Giggs
+3.
За аматерско возење се пријавувам јас, заедно со уште 2ца другари. :D

И јас сум ЗА, само зависи кога и каде ќе се вози. За Скопје и околина може.

Само на кеј и до викендица возам, ми здосадува. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom