Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Што ке кажете за овој точак

Пренос SHIMANO MFTZ-24 брзини
Алуминиумски рам ✔
Преден и заден диск ✔✔
Преден Амортизер ✔✔
Дупли бандажи 26''

Има доста голем попуст , па некој ако има искуство споделете

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807

Алуминиумски рам ✔
Преден и заден диск ✔✔
Преден Амортизер ✔✔
Дупли бандажи 26''

овие им ги шиткаат на мигрантите, инаку ова којзнае каде е склопувано имитација на нешто што оргинално носи име merida > meruno како за споребда исто како тренерки од шутка со име adibas.

Член од
5 септември 2012
Мислења
1.281
Поени од реакции
1.135

Алуминиумски рам ✔
Преден и заден диск ✔✔
Преден Амортизер ✔✔
Дупли бандажи 26''

Многу лажат тие амортизери и дискови а и изгледот. Врати 2/3 страни назад ја имав постирано страницата од каде потекнуваат само кликни и првата слика види ја. :D

edit:
http://forum.kajgana.com/threads/Возење-велосипед.16832/page-378#post-7302956

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Дечки, иде ли некој од тука по cross country туриве што се организираат во околина на Скопје (Водно, Марков Манастир, Матка, Козјак итн) и пошироко?

Гледам има и групи по фејсбук што организираат возења често али не ми се иде сам.

Земав асален точак и планирам ова лето да ги возам рутиве, ако има некој за - топ. Ако се собереме повеќе, уште подобро.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Дечки, иде ли некој од тука по cross country туриве што се организираат во околина на Скопје (Водно, Марков Манастир, Матка, Козјак итн) и пошироко?

Гледам има и групи по фејсбук што организираат возења често али не ми се иде сам.

Земав асален точак и планирам ова лето да ги возам рутиве, ако има некој за - топ. Ако се собереме повеќе, уште подобро.
ако ти се вози викај :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Многу лажат тие амортизери и дискови а и изгледот. Врати 2/3 страни назад ја имав постирано страницата од каде потекнуваат само кликни и првата слика види ја. :D

edit:
http://forum.kajgana.com/threads/Возење-велосипед.16832/page-378#post-7302956
овие им ги шиткаат на мигрантите, инаку ова којзнае каде е склопувано имитација на нешто што оргинално носи име merida > meruno како за споребда исто како тренерки од шутка со име adibas.
Абе за 10к тоа е , моментално немам никаков точак , а овој на попуст е сеа , ќе видам , мора прво во живо да го видам како е што е. А и не дека јас ке идам со него по 50км дневно , ми треба за до ваму таму , да не се акам по сонцево летово. Сигурно нема рамот да пукне за 1 месец. Е сеа педалите друга приказна

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Некој да препорача Road точаче, не многу скапо, лесно и издржливо само за на асфалт за 50+км дневно?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Абе за 10к тоа е , моментално немам никаков точак , а овој на попуст е сеа , ќе видам , мора прво во живо да го видам како е што е. А и не дека јас ке идам со него по 50км дневно , ми треба за до ваму таму , да не се акам по сонцево летово. Сигурно нема рамот да пукне за 1 месец. Е сеа педалите друга приказна
Разгледај други понуди пример оние што се точаци за низ град, подобро фиксен рам со пристојни делови отколку венси нашминкан рам со фиктивен амортизер и кочници кој работат на молитви.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Дечки ако има некој заинтересиран да правиме cross country тури (претежно за викенди + за почетници, матка, козјак, скопска црна, марков манастир) нека ме исконтактира.

Сега за сега сме:
@Ficiani
@Ryan Giggs

C

cige

Гостин
Дечки ако има некој заинтересиран да правиме cross country тури (претежно за викенди + за почетници, матка, козјак, скопска црна, марков манастир) нека ме исконтактира.

Сега за сега сме:
@Ficiani
@Ryan Giggs
Јас највеќе се ложам на возење покрај Вардар. По рибарски патеки.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856

Сега за сега сме:
@Ficiani
@Ryan Giggs
+3.
За аматерско возење се пријавувам јас, заедно со уште 2ца другари. :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
И јас сум ЗА, само зависи кога и каде ќе се вози. За Скопје и околина може.

Само на кеј и до викендица возам, ми здосадува. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom