Мување на прв поглед

• Креатор на темата Креатор на темата nikola_kico
  • Време на започнување Време на започнување
Па за мување искрено кажано ама не ми ни треба втор поглед. Ако толку многу се замарам со запознавање на неговата личност, карактер, фамилија, од кај е што е... на крај и ќе се фатам со него. А за мување доволно ми е да ми е убав и да ме привлекува :zlo:.

Што има грешно да се муваш со некој од прв пат?Во стил лесен/на ќе си?Абе ајде.
Ако ми се мува, сакам да си ја задоволам желбата, ќе се мувам.
Демек светот ќе пропадне ако се муваме сите од прв пат:wink:.

За мување не треба познавање, треба свиѓање. It's not like you're gonna marry eachother, па да знаеш од кај е, каков е, од каква фамилија е...:wink:

Кратко и јасно. Не. Никогаш ми се нема случено а и не ни сакам. Мување на прв поглед ми е исто толку „ниско“ како и вртење на машки/женски од исто друштво.
Сфаќам мување, за една вечер, немам ништо против, ама со некој првпат што го гледам нема шанси. Ми делува некако очајно, не знам зошто. Како демек, немам никој па ајде со првиот што ќе го најдам.
Дефинитивно јас сум против ова. Да не ме сфатите погрешно, друга е приказната кога веќе ќе го/ја познаваш, а друго е прв пат во живот кога ќе го/ја видиш.

Што има грешно да се муваш со некој од прв пат?Во стил лесен/на ќе си?Абе ајде.
Ако ми се мува, сакам да си ја задоволам желбата, ќе се мувам.
Демек светот ќе пропадне ако се муваме сите од прв пат:wink:.
:pos:
Искрено, ние машкиве сакаме онака да ќариме маченце со едно мување во дискотека кога се журкаме.
Сум се мувал со такви што првпат ги гледам и не дека не ми беше убо, туку си помислив - леле кои патетики девојкава првпат ме гледа колку е лесна да се измува еднаш...
И да - лесни се таквите според мене. Оние кои на прво гледање се муваат? Да го познаваш некого не којзнае колку, а да се измуваш со него - добро тогаш. Ама некој кој првпат го гледаш?
Ми делува патетично како оној филмон со Бритни Спирс:(.

Ова твоево ако некој го чита одма ќе помисли дека си многу лесна:wink:.

:pos:
Искрено, ние машкиве сакаме онака да ќариме маченце со едно мување во дискотека кога се журкаме.
Сум се мувал со такви што првпат ги гледам и не дека не ми беше убо, туку си помислив - леле кои патетики девојкава првпат ме гледа колку е лесна да се измува еднаш...
И да - лесни се таквите според мене. Оние кои на прво гледање се муваат? Да го познаваш некого не којзнае колку, а да се измуваш со него - добро тогаш. Ама некој кој првпат го гледаш?
Ми делува патетично како оној филмон со Бритни Спирс:(.

Ова твоево ако некој го чита одма ќе помисли дека си многу лесна:wink:.
Нека помисли што сака, демек ме заболе мене:).
Он топик : Затоа и реков, ако имам желба да се мувам, зашто да не.Пример ете, ти си имал желба да се муваш, исто и девојката.Двајцата сте си ги задоволиле своите потреби и никому ништо.А инаку, штом си се мувал со девојка од прв пат и ти поминале такви мисли низ глава, не мислиш дека и на неа и поминале истите?:smir:(реторичко е прашањево инаку)

Нека помисли што сака, демек ме заболе мене.:)
Он топик : Затоа и реков, ако имам желба да се мувам, зашто да не.Пример ете, ти си имал желба да се муваш, исто и девојката.Двајцата сте си ги задоволиле своите потреби и никому ништо.А инаку, штом си се мувал со девојка од прв пат и ти поминале такви мисли низ глава, не мислиш дека и на неа и поминале истите?:smir:(реторичко е прашањево инаку)
Види, не споредувај машко за мување и женско за мување. Според мене тоа нема смисла. Сите машки сакаат да си ја зголемат цифрата на "свртени" девојки, додека девојки што си ја имаат зголемено на две три бројки цифрата ги гледам поинаку.
Повеќето нема да се сложат со ова, ама јас си искажувам свое мислење.

Во врска со болдирано - :wink:

Види, не споредувај машко за мување и женско за мување. Според мене тоа нема смисла. Сите машки сакаат да си ја зголемат цифрата на "свртени" девојки, додека девојки што си ја имаат зголемено на две три бројки цифрата ги гледам поинаку.
Повеќето нема да се сложат со ова, ама јас си искажувам свое мислење.

Во врска со болдирано - :wink:
Tоа е финтата.Девојките кои ја имаат на две три бројки зголемено цифрата се нарекуваат курви, а машките напротив, тие се нарекуваат фраери:wink:.Но, тоа е сосема друга тема, која мислам ја има некој отворено во овој подофорум, иако уште не е сфатено ова разбирање на термините:smir:.

Е да бе 100,цела Македонија се мува на прв поглед,еј 21 век сме,луѓе во другите земји се (извинете на мојот француски) д*пат по сепариња.
Гајле ми е кој шо мисли за мене,коа ми се свиѓа некој не дочекувам втор поглед.Илјада љубави,једен живот:pipi:

Шо,па дан се омажам јас после за него? Сум сакала забава,сум се измувала,ништо појќе од то. Ништо страшно.

Таа забава да не те кошта скапо после... Ништо страшно на 16 год, мн страшно на 26. Да не си бараш маж од Германија заради таа забава само пази. Пошо обично машко смета дека е лесна таа шо се мува на прва, така да добра забава ке ти е понатака :wink:

Е да бе 100,цела Македонија се мува на прв поглед,еј 21 век сме,луѓе во другите земји се (извинете на мојот француски) д*пат по сепариња.
Гајле ми е кој шо мисли за мене,коа ми се свиѓа некој не дочекувам втор поглед.Илјада љубави,једен живот:pipi:

Извини вака што ти реплицирам, го почитувам твоето мислење, немој да мислиш дека сакам да ти наметнам став, но зошто да правиме како што прави светот? Дупење по сепариња, немам ништо против, нека дојде таа мода и кај нас, ама после да не се чудиме што многу ХИВ позитивни има.

Сакам да додадам на мојот претходен пост, не ви е поубаво кога ќе се потрудите малку повеќе и ќе потрошите малку повеќе време околу тој/таа што го/ја шмекате и на крај ќе излезете со полн плен во рацете? Мене така ми е поубаво и отсекогаш сум практикувала така :)

Мене татко ме прати овде школо да уча, а не љубов да вода. Ја во фиќо не влага, ја гаќи не слака, ја татка не срама :pos::pos:. Инаку водење љубов е тоа за мене а не мување :icon_lol:.

Шо,па дан се омажам јас после за него? Сум сакала забава,сум се измувала,ништо појќе од то. Ништо страшно.

:nenene::nenene::nenene::nenene:многу погрешно размислување :wink:
Мислењето твое шо го искажа токму сега, нема да се поклопи со мислењето на поголемиот процент машки(можеби тебе нема да те интересира дали ќе се поклопи или не, но тоа е така) . Нормално дека нема да се омажиш, не рече никој дека ќе се мажиме од едно мување:). Проблемот е то како ќе се покажеш себеси како прилично лесна. А за задоволството кое го спомнаа некои членови, да, ќе бидете двајцата задоволни, само тој малце ќе те гледа поинаку.

И фајнали онтопик: Не практикувам, не ни планирам. Не пикам сечиј јазик в уста, поготово од некој шо го гледам прв пат. Има време за задоволување желби.

Ми делува некако очајно, не знам зошто. Како демек, немам никој па ајде со првиот што ќе го најдам.
Како прво и основно нешто што не е јасно у темава,не е првиот што ќе го најдеш туку некој кој ти се завиѓал вечерта кога си излегла и сакаш да имаш нешто со него.

леле кои патетики девојкава првпат ме гледа колку е лесна да се измува еднаш...
А тек да знаеш она па што помислела за тебе.
Аман со размислувањава од пред Христа,лесна била девојката ако се измувала од прва,а дечково цвеќе за мирисање демек.А уствари па кои сте вие па да судите некоја дали е лесна или не?Ај глејте си тука вашите животи.

Сакам да додадам на мојот претходен пост, не ви е поубаво кога ќе се потрудите малку повеќе и ќе потрошите малку повеќе време околу тој/таа што го/ја шмекате и на крај ќе излезете со полн плен во рацете? Мене така ми е поубаво и отсекогаш сум практикувала така :)
А нели е најубаво одма кој ќе го добиеш од одма тоа што го сакаш?
Зошто да пропуштам шанса за сметка на тоа “еј не го познавам“,или па “некако ич не се потрудив околу овој“.

Проблемот е то како ќе се покажеш себеси како прилично лесна. А за задоволството кое го спомнаа некои членови, да, ќе бидете двајцата задоволни, само тој малце ќе те гледа поинаку.
Има време за задоволување желби.
А уствари на крај краева,што ми е гајле како ќе ме гледа некој кој планирам да го “искористам“ само за една вечер?Ја нема да го гледам него со истите очи?Колку што ќе бидеш ти лесна,толку тој ќе биде наивен и глупав :)
Во врска со болдот:немој само времево да ти пројде додека трепнеш па еден ден да се разбудиш и да ти биде касно за задоволување на желбите.

Многу светци и светици имало на форумов бе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom