Анксиозност

Член од
10 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
1
Тоа да има некој да ни каже мислам дека дозата не ни е погодена јас пијам 10 мг пред тоа 5 пиев сега пијам 10 ако преспијам полошо се осеќам од пред тоа кога сум го испил требе да одам пак да разговарам со психијатар изгледа да ми каже некоја информација
ista doza i jas pijam 5 pa sega 10.... pocekaj malce ako skoro si ja pokacil da se navikne organizmot.... i mene ne mi sjajno...vreme treba da pomine

Член од
24 јуни 2015
Мислења
12
Поени од реакции
1
ista doza i jas pijam 5 pa sega 10.... pocekaj malce ako skoro si ja pokacil da se navikne organizmot.... i mene ne mi sjajno...vreme treba da pomine
se molam sekoa den da mi bide po dobro :D voa e nesto naj tesko so sum go iskusil vo zivotot ostaj zaebancija koga zboruvam za ova me fakja smea .... :D vekje 10 dena pijam 10 mg

Член од
10 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
1
se molam sekoa den da mi bide po dobro :D voa e nesto naj tesko so sum go iskusil vo zivotot ostaj zaebancija koga zboruvam za ova me fakja smea .... :D vekje 10 dena pijam 10 mg

ne da se molam...doma me zatvori.... do prodavnica ne odev....uzasno mi e postojano i sekoj den...retko da se osetam ubavo... pijam i helks 0.25 x 3 bez niv sum gotov... i jas tolku vreme otprilika od kako mi e pokacena ke vidime so ke bide..... mora da prifatime deka ednen period vvaka ke bide jas kolku se protivam tolku mi e poloso.....

Член од
24 јуни 2015
Мислења
12
Поени од реакции
1
a sakam da te prasam dali osekjas kako tezina vo stomakot da ti e poduen nemozam da se izdzisam jas inaku jas maki trpev 6 meseci bez apcinja se macev od ka gi pijam apcinjata polesno mi e

Член од
10 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
1
gradite mene me stegaaat ,zestina, konflikt bollka, nekoe prootivenje nekoe macenje ne znam.... i jas tolku dodeka ne mozev ni narabotta da otidam,izbegavav luge se zatvoriv,se uplasiv deka poluduvam deka e gotovo so mene.....malce se podobriv od apcinjata i jas, ama deneska mi e uzzzaaaaasssss :(

Член од
24 јуни 2015
Мислења
12
Поени од реакции
1
gradite mene me stegaaat ,zestina, konflikt bollka, nekoe prootivenje nekoe macenje ne znam.... i jas tolku dodeka ne mozev ni narabotta da otidam,izbegavav luge se zatvoriv,se uplasiv deka poluduvam deka e gotovo so mene.....malce se podobriv od apcinjata i jas, ama deneska mi e uzzzaaaaasssss :(
mene mi pomina toa losoto znam kako e sedis i osekjas kako vo sekoj moment ce ispukas nogu e loso doma mislea deka sum poluden ......... neznaev kako da mu objasnam[DOUBLEPOST=1435508696][/DOUBLEPOST]
mene mi pomina toa losoto znam kako e sedis i osekjas kako vo sekoj moment ce ispukas nogu e loso doma mislea deka sum poluden ......... neznaev kako da mu objasnam
kolku godini si

Член од
10 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
1
mene mi pomina toa losoto znam kako e sedis i osekjas kako vo sekoj moment ce ispukas nogu e loso doma mislea deka sum poluden ......... neznaev kako da mu objasnam[DOUBLEPOST=1435508696][/DOUBLEPOST]
kolku godini si

27........... u?[DOUBLEPOST=1435509484][/DOUBLEPOST]mene tuka od forumot mn mi pomognaa so pominale niz vakvi raboti.... pozdrav do niv:smirce:

Последно уредено:
Член од
24 декември 2008
Мислења
401
Поени од реакции
244
И мене денес ме факаат не-спојони периоди цел ден :) изгледа ќе лапнам 1/2 хелекс

инаку се уште се држам немам одено на лекар , сакам сам да се излечам
пијам магнезиум+б6 , персен по едно денот веќе подолг период и никако ова да помини засекогаш
таман ќе го нема 1-2 недели и еве го цел ден DOWN .
изгледа ќе трае долго време

Член од
24 јуни 2015
Мислења
12
Поени од реакции
1
27........... u?[DOUBLEPOST=1435509484][/DOUBLEPOST]mene tuka od forumot mn mi pomognaa so pominale niz vakvi raboti.... pozdrav do niv:smirce:
19 godini sum......[DOUBLEPOST=1435516020][/DOUBLEPOST]
И мене денес ме факаат не-спојони периоди цел ден :) изгледа ќе лапнам 1/2 хелекс

пијам магнезиум+б6 , персен по едно денот веќе подолг период и никако ова да помини засекогаш
odi na lekar mnogu pomaga ne samo da sedis i da ti se vlosuva sostojbata

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
I mene mi se toa slucuvase, posle spienje da ne mi e dobro, i jas mislev deka toa e od lekot, no ne e veruvajte. Takvi se simptomite na anksioznosta, ne e deka dozata ne vi e pogodena ili sl. Aknsioznosta e sostojba vo koja ne e se vo lekot, ima nesto i vo nacinot na razmisuvanje i vo psihologijata, zatoa ne ostavajte samo na lekot deka toj ke sredi se i ke pomine, tuku rabotete na sebesi. Razgovarate so vashiot psihijatar/psiholog za toa kako da rabotite za sebe. Pozdrav i se ke se sredi ... ako jas se srediv, vie gajle nemate veruvajte ![DOUBLEPOST=1435521686][/DOUBLEPOST]
I mene mi se toa slucuvase, posle spienje da ne mi e dobro, i jas mislev deka toa e od lekot, no ne e veruvajte. Takvi se simptomite na anksioznosta, ne e deka dozata ne vi e pogodena ili sl. Aknsioznosta e sostojba vo koja ne e se vo lekot, ima nesto i vo nacinot na razmisuvanje i vo psihologijata, zatoa ne ostavajte samo na lekot deka toj ke sredi se i ke pomine, tuku rabotete na sebesi. Razgovarate so vashiot psihijatar/psiholog za toa kako da rabotite za sebe. Pozdrav i se ke se sredi ... ako jas se srediv, vie gajle nemate veruvajte !
p.s. I ne dremete samo na net. barajki pomos od statii ili lugje od forumi, nikoj nema da vi pomogne, samo samite sebe si mozete da si pomognete, a toa veruvajte ne e na net. Na net. e napisano opsto za sostojbata vo koja se naogjate, a sekoj covek si e individualen, taka sto prodolzete so realniot zivot kako sto znaete i umeete i stremete se kon podobro, kako sto smetate deka e dobro. Bitno se zavisi od Vas samite. pozz.

Последно уредено:
Член од
10 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
1
I mene mi se toa slucuvase, posle spienje da ne mi e dobro, i jas mislev deka toa e od lekot, no ne e veruvajte. Takvi se simptomite na anksioznosta, ne e deka dozata ne vi e pogodena ili sl. Aknsioznosta e sostojba vo koja ne e se vo lekot, ima nesto i vo nacinot na razmisuvanje i vo psihologijata, zatoa ne ostavajte samo na lekot deka toj ke sredi se i ke pomine, tuku rabotete na sebesi. Razgovarate so vashiot psihijatar/psiholog za toa kako da rabotite za sebe. Pozdrav i se ke se sredi ... ako jas se srediv, vie gajle nemate veruvajte ![DOUBLEPOST=1435521686][/DOUBLEPOST]
p.s. I ne dremete samo na net. barajki pomos od statii ili lugje od forumi, nikoj nema da vi pomogne, samo samite sebe si mozete da si pomognete, a toa veruvajte ne e na net. Na net. e napisano opsto za sostojbata vo koja se naogjate, a sekoj covek si e individualen, taka sto prodolzete so realniot zivot kako sto znaete i umeete i stremete se kon podobro, kako sto smetate deka e dobro. Bitno se zavisi od Vas samite. pozz.
se soglasuvam so tebe no nekogas soveti se dobredojdeni, mene licno mi pomognaa pozzz

Член од
18 јануари 2012
Мислења
381
Поени од реакции
653

Проблемот си го комплицираш со тоа што сакаш да се излечиш. Анксиозноста се контролира. Што поскоро ја прифатиш како дел од себе што ќе те следи постојано, толку подобро ќе се справуваш со истата. Се додека не размислуваш на тој начин лекарствата нема да ти помогнат.
Покрај консултација со стручно лице, би рекла дека е побитно што поотворено и почесто да разговараш за проблематикава, на пример со некоја блиска личност.

Член од
24 јуни 2015
Мислења
12
Поени од реакции
1
Некој ми спомна дека има повеке видови на осеќање со оваа грдава анксиозност пример јас имам проблем со дишењето дали тоа ми влегло во психата, како да ми е подуен стомакот неможам воздух да си земам некако на почетокот неможев да го контролирам сега како да се подсмирувам од есциталопрамот ама на моменти пак осеќам така подуен стомак и едвај се издишувам ако има некој искусено исто ка мојто нека пише....

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Некој ми спомна дека има повеке видови на осеќање со оваа грдава анксиозност пример јас имам проблем со дишењето дали тоа ми влегло во психата, како да ми е подуен стомакот неможам воздух да си земам некако на почетокот неможев да го контролирам сега како да се подсмирувам од есциталопрамот ама на моменти пак осеќам така подуен стомак и едвај се издишувам ако има некој искусено исто ка мојто нека пише....
Штом е анксиозност секако дека е психата ... во спротивно би било на пример бронхитис ;)

Член од
4 јануари 2013
Мислења
21
Поени од реакции
6
ајде и јас да си го кажам мојов проблем.веке3-4 години имам проблем кога зборувам,се чувствувам како да губам воздух и се гушам и едноставно неможам ни збор да кажам,морам да се смирам едно 5-10 мин па да продолжам и се така.по природа сум многу емотивна и чувствителна,чаре за ова векје незнам каде да се бара,гооолем проблем ми е сега посебно кога имам усни испити..

Kajgana Shop

На врв Bottom