Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Михајловиќ игра 4-3-1-2 затоа и се иде на Луиз Адриано плус уште еден шпиц, сакал 4 напаѓачи !!
Незнам ни ја зошто од каде ти толку надеж у чуеков !!
А добро со крилава шо ќе е, 6 души ќе се тепет за едно место?

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.949
Поени од реакции
23.444
А добро со крилава шо ќе е, 6 души ќе се тепет за едно место?
Едно?
Нема ни едно место у оваа формација за нашите крила, таа позиција моментално позади напаѓачите најприродно би била за Хонда пошто тоа играл цел живот, нашиве пробаа крило да го направат..
Евентуално Менез.
Ел Шарави да го пробаат шпиц, тука нема шанси, детето е минус со креативност и завршни пасови.
Черчи не го рачунам за фудбалер после она што го играше кај нас пола сезона, Сусо, незнам што да речем да му ебем мајката !!

Михајлович не сонувал дека еден ден ќе дојде у Милан кј има 85 крила и да ја крои играта своја за овој свечен момент у неговата кариера, па уште и Ламела ќе му го носеле !! :)
Све мислим дека Менез или Ел Шарави ќе се продаде ако не и двајцата, Черчи ќе го пикнат у некоја дупка у Емполи и Карпи, а Сусо ќе преседи уште една сезона на клупа, ептен да не ги јадат срамотилаци што го потпишаа лани па одма да го избркаат !!

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.475
Поени од реакции
14.913
Ова што го замислуваат без Ибра не го бива. Со Луиз Адриано ништо не прават.

Ламела им е добра опција, затоа што тој може да игра и како втор напаѓач, можеби и како треквартиста, но тешко дека ќе го донесат.

Имаше некои текстови дека Бертолачи го спремале како треквартиста, тоа е и негова прва позиција, изгледа само претходната сезона (цела) ја играше во средина. Но во тој случај средината повторно е дупло голо.

Проблем со Бертолачи е што е малку недефиниран фудбалер. Малку е полушиц, а малку е играч од среден ред. Некаков полу универзалец :), а тоа знае да биде доста проблематично. Поголеми се шансите да го користат во средина, но и со него повторно нема кој да ја диктира играта. Да не замарам пак со ДЈ, но ќе биде тешко...

Витсел можеби не е најпогоден (посебно ако игра ДЈ прва), но може да помогне, само што нешто не оди лесно неговото доведување, уште кога ќе загриза посериозно некој тим што игра во ЛШ, може веднаш да се откажат, ако веќе не се откажале.

Видовме дека ДЈ и Монтоливо не се компатибилни, до нив ќе го имаат динамичниот Бертолачи, но повторно ќе се проблематични.

Шарави ќе биде најголемата жртва. Демек разговарал со Михајловиќ, дури збореше дека можел да игра треквартиста. До сега не покажал со ништо дека би можел, единствено би можел да биде втор напаѓач. Гледам веќе се појавуваат шпекулации за негова продажба.

Менез може да врши работа, тој е добар и за двете позици напред, но не можат да се ослонат на него. Тој колку е корисен, толку е и штетен.

Така да, до сега скоро ништо немаат направено...

А мене уште не ми е јасно зошто не играат 4-4-2, него запнале 4-3-1-2. А ниту имаат саглам искомбинирана тројка за во средина, тешко и дека ќе ја направат ова лето, ниту нападот го имаат искомбинирано. Потребни се двајца нови играчи во напад, а треквартиста пак ќе биде Хонда или Бонавентура, доколку Бертолачи игра во среден ред.

Се бира потешкиот пат, се трошат и некои пари, но повторно не се решаваат проблемите во тимот. Како таа 4-3-1-2 да е светост, догма некоја...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Рома за Ромањоли побарале 30м :D

C

Castiel

Гостин
Why Nigel De Jong's Decision to Stay Is a Huge Boost for AC Milan

For many months, Nigel de Jong looked set to leave AC Milan. He and his agent wouldn’t immediately sign a contract extension. Time went on.
The fear was very real: Milan had already lost one star to free agency (Andrea Pirlo), and history was ready to repeat itself.
The renewal was surprising in many ways. He had every option to leave. Manchester United reportedly had interest in De Jong, per Sky Sports, and he could have easily slotted into their lineup.
A second straight year without top Champions League football could have scared him away from Milan. After all, he is 30 years old and is entering the latter stages of his career, and a player of his class doesn’t have time to waste on a club without proper ambitions.
De Jong was among the top five players in Serie A in interceptions
Beyond that, he was the perfect cover for a weak defence. De Jong would make the necessary crunching tackles, even if a yellow card was on the way, and he would run back to alleviate pressure from an onrushing attack.
But he can help out the strikers too and join his own attack. His passing percentage is always around 90 per cent. Last campaign he scored three goals—one of his best single-season totals.
Without De Jong in the starting XI last season, Milan had a mediocre 3-2-4 record. His absence was felt.

Re-signing with Milan means keeping a protagonist on the team. But it also hints at something else, perhaps more important: the semblance of a real plan at Milan, just as De Jong had hoped. Staying with the club is a vote of confidence. It’s probably a more telling sign than any Milan will make this season.
Had they lost De Jong as well as Geoffrey Kondogbia, the 22-year-old midfielder who signed with rivals Inter last week, then Milan would have been on the verge of a complete rebuild. De Jong’s stay makes the loss of Kondogbia a little easier to tolerate, as they are both similar players in physique and style.
The Dutchman is also one of the few leaders on this struggling side. He has a great rapport with the fans, making sure he salutes them after every goal he scores. Mostly, he is just the personification of the Milan spirit, with an undying commitment to the colours no matter the situation.
Не бе ...не Чини де јонг...не знаат овие што напишале....

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Не бе ...не Чини де јонг...не знаат овие што напишале....
А чив е текстот?

Последниот дел не го спорам. Се е точно тоа. Ама останатото си нема балге везе. И кој биле тие толку заинтересирани што ги одбил? Нема клуб што е во ЛШ кој би му ја понудил платата што ја зема овде

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.475
Поени од реакции
14.913
Кога го читам тоа околу пасовите имам впечаток дека се збори за Пирло или Чави.

Може да ми каже некој колку прецизни пасови имаше минатата сезона Лопез? Пасови по земја, не дегажирање.

Сигурен сум дека и тој има висок процент...

:D

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.562
Поени од реакции
5.556
Нека му е со среќа на Бертолачи! Искрено го неам гледано ка повеќето овде, ама од клипој ми изгледа нешто стил ка Маркизио играч и незнам зошто мислим дека ќе ни се погоди... Нареден од средината е изгледа Басели, ама треба првин да избркамо некого!

Напред кој сака нека дојде, мене желба ми беше Манџукич ама он замина у комшие таке да сеа исти курац кој ќе дојде! Со Бака и Адриано сум задоволен, исто таке и со еден од нив сум задоволен пошто веруем дека некој од нив со Менез напред ќе бидат добар тандем, па и у здрав Шарави веруем ама првин да се среди средината саглам!

Како и да е мора да почнат со чистката! Есиен си замина на време најпаметен, сеа следни:
Абиати, Амелија
Бонера, Закардо, Алекс и еден од Рами или Мексес
Мунтари, Ночерино, Поли
Пацини, Матри, Нианг, Черчи

Член од
18 јули 2012
Мислења
1.199
Поени од реакции
758
Mihajlovic bara levak da ima kako stoper , Abdenour , Laporete , Nastesic, Romangnoli , se skapi da se potpisat , jas ako bi trebal da biram bi go sakal Vertogen , znam deka so Totenheam tesko se pazaruva ama deckoto em e iskusen em e dobar igrac

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.475
Поени од реакции
14.913
Бертолачи не е лош трансфер, па дури и за таа сума. Јувентус го зема Перерира 15-16 милиони. Ако е точно дека Бертолачи е земен за 18 милиони + бонуси, и не е толку голема разликата, затоа што се одеше преку Рома, да се договараа со Џенова ќе поминеа и подобро.

Само што Переира отиде во среден тим и не му беше тешко веднаш да си го најде своето место и да биде корисен. Бертолачи доаѓа во несреден тим, каде што не се знае ништо, каде што нема лидери (кога е во прашање играта), па ќе му биде доста потешко. Посебно ако од него бараат преголема задача и одговорност.

Бертолачи за разлика од Переира е повеќе погоден за среден ред, иако и двајцата се малку ни на небо ни на земја.

Ако следната сезона направат тим во вистинска смисла на зборот. Ако се знае кој што треба да прави, кој пие, а кој плаќа, Бертолачи може да се покаже како ептен добар трансфер. Не може на некого да сметаат како на носител на играта, камо среќа да може, но не би било фер да очекуваат веднаш такво нешто од него...

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.624
Поени од реакции
1.181
Нека му е со среќа на Бертолачи! Искрено го неам гледано ка повеќето овде, ама од клипој ми изгледа нешто стил ка Маркизио играч и незнам зошто мислим дека ќе ни се погоди... Нареден од средината е изгледа Басели, ама треба првин да избркамо некого!

Напред кој сака нека дојде, мене желба ми беше Манџукич ама он замина у комшие таке да сеа исти курац кој ќе дојде! Со Бака и Адриано сум задоволен, исто таке и со еден од нив сум задоволен пошто веруем дека некој од нив со Менез напред ќе бидат добар тандем, па и у здрав Шарави веруем ама првин да се среди средината саглам!

Како и да е мора да почнат со чистката! Есиен си замина на време најпаметен, сеа следни:
Абиати, Амелија
Бонера, Закардо, Алекс и еден од Рами или Мексес
Мунтари, Ночерино, Поли
Пацини, Матри, Нианг, Черчи
Амелија уште од лани не напушти :D Абијати и Бонера имаат истечен договор не се знае нивната ситуација,мене Абијати не би ми сметал како втора опција. Пацини е пред потпоис во Верона. За Рами има интерес од Севиља и Лион,за Ночерино од Аталанта. Мексес најверојатно ќе го продолжи договорот како бек ап опција. Алекс и Черчи ако имаат понуди можно е да бидат шитнати. Нијанг останува сигурно по барање на Михајлович а дискутабилна е ситуацијата со Мунтари кој е под договор,но после дешавањата со Инзаги не се знае неговата судбина. Матри се враќа од позајмица ако се најде некој да го шитнеме за 8-10 милиони ја би бил задоволен,ако не нема да ми пречи како резерва во нападот посебно ради тоа што ќе играме со два шпица.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Abe @Milanez' Amelija veke vtora sezona ne e vo Milan kojznae kaj e, mozda u Strumica bere piper hahaja

Agazzi ni e mukata sea iako siguren sum deka ke napusti.

Problem se Muntari, Nocerino, Birsa, zaccardo (hehe) i use par takvi.

Schalke predlozile trampa Boateng-Muntari ali nemalo pregovori sea za sea spored Sky.

Se soglasuvam so Hm deka sredinata mora da se dosredi i deka mora da se definira formacija bidejki 4312 so tolku wingeri ne odi.

Shaarawy i Cerci se zrtvite tuka bidejki ni edniot ni drugiot nemaat blage veze so second striker/trequarista pozicijata.
Stefan nema ni vizija ni pas igra za da imam nadez vo nego.

Se spomnuva transfer vo Roma kade sto bi go iskoristile za Romagnoli i u teska dvoumica sum. Mozda i treba da go iskoristime.
Denes i oficijalno sme gi kontaktirale Roma za nego.

So asalna sredina + Ibra recimo za odbrana bi bil zadovolen i so Romagnoli + Glik/Maksimovic.

Witsel, Berto, Mauri i nekoj kako Motta bi bile dovolni za da se zamesame za prvite 3 pozicii.

Moja zelba osim Motta za pozicija cdm bi bila Lucas od Pool a i dosta evtina samo ke treba da ima srekja i da ne se povreduva pa NDJ teren nema da vidi.

Mada se zavisi od Miha i vekje otkako dojde se nadevam deka ke ne demantira site.
Iskreno posakuvam poso Milan > site.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Ти ибам фановите што мислат дека Амелија се`уште е наш играч

Kajgana Shop

На врв Bottom