Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Еј да не знаеш отприлика колку се ? Од пуста мрза зајаков под мишка го влечам :D
Oд гoлеминaтa зaвиси, зa кучињa ми текнувa сaмo декa беa oкoлу 2400, гoлеми и мoжеa дa се кoристaт и кo трaнспoртер и кo куќичкa (се рaсклaпaa) :)

Бев вчера да земам. Цените одат од 600 ден па нагоре :D
топ, ми одговара, морам да земам зошто под мишка можам да го носам само 2 мeтра, после почнува да гризе :lolzz:

топ, ми одговара, морам да земам зошто под мишка можам да го носам само 2 мeтра, после почнува да гризе :lolzz:

Пробај мачка да носиш во раце :D
Ти прави комбо, гризе + гребе. Летно време, 40+ степени, ти со зимски ракавици ја носиш на ветеринар и сите те гледаат ко будала :lolzz:

Пробај мачка да носиш во раце :D
Ти прави комбо, гризе + гребе. Летно време, 40+ степени, ти со зимски ракавици ја носиш на ветеринар и сите те гледаат ко будала :lolzz:
Земи од оние ракавиците за сокол/орел. :D

А чудно бе кога се спремам да ја носам одма предосеќа и се крие. Дури не ја ни вадам корпата за транспорт.

^ готово веќе, раскрстив со ракавиците :D

Najdobriot pesok za macki sto pravi grutki i e lesno za cistenje? (ekonomicen:p)

Najdobriot pesok za macki sto pravi grutki i e lesno za cistenje? (ekonomicen:p)
Нема таков. Ја земам силиконски, 380 денари е за 5 литри. Колку мачки толку вреќички ќе купиш месечно, пошто е за 1 маче за 30 дена отприлика тоа 5-те литри. Најдобар е дефинитивно за цената. У комбинација со добар litter box нема никогаш да имаш маки со мирисање, или пак со менување песок секој втор ден.

Колку се радувам дека го изнајдов форумов :cuc:
2-3 недели, ми се појави трудна мачка на тераса и се породи. Се прифативме и се разбравме дека ќе се чуваме додека не дојде време за посвојување.
Мачињата тераат трета недела, здрави, дебели и супер се развиваат, ама вчера приметив болва на едно. Мајката излегува надвор и веројатно ги носи, се јавив на ветеринар, ми рече Нео Питроид. Прочитав тука на неколку места дека може, ама дали може и на толку мали мачиња да се нанесува?

Фала многу :love:

Колку се радувам дека го изнајдов форумов :cuc:
2-3 недели, ми се појави трудна мачка на тераса и се породи. Се прифативме и се разбравме дека ќе се чуваме додека не дојде време за посвојување.
Мачињата тераат трета недела, здрави, дебели и супер се развиваат, ама вчера приметив болва на едно. Мајката излегува надвор и веројатно ги носи, се јавив на ветеринар, ми рече Нео Питроид. Прочитав тука на неколку места дека може, ама дали може и на толку мали мачиња да се нанесува?

Фала многу :love:
Moze,neopetroidot ne e otroven za toplokrvni zivotni.

Moze,neopetroidot ne e otroven za toplokrvni zivotni.
Фала многу.
За информација, се консултирав и со втор ветеринар, и рече дека нема никаков проблем.
Исто така, ако некој сака маче, нека пише, ќе ставам и слики :)

pak ke prasam...Najdobriot pesok za macki sto pravi grutki i e lesno za cistenje? i kolku vi trae 5kg pesok za edna macka?

pak ke prasam...Najdobriot pesok za macki sto pravi grutki i e lesno za cistenje? i kolku vi trae 5kg pesok za edna macka?
20 dena kje te trae toj eftiniot pesok.
Ali pesokot ne pravi grutki. Silikonot pravi. So pesok samo se machish i vechno ti mirisa.
Silikon 380 denari mesec dena kje te trae za 1 machka. I kje imash dopolnitelni 400 denari za hrana.
Ova se brojki za vozrasna machka od 4-5 kila.

Вчера земав ново мало маче а имам уште едно поголем о и едно куче многу се љубоморни на мачето им давам да јадат не сакат само бегат од него :unsure: мачето е околу 3-4 недели многу е плашливо и никако неможам да го оставам само мјаука кога е само а кога е со некој нема гајле и нема шанса да го ставиш само да спие јас го ставив да спие кај што му е местото нема ни 2 минути еве го пак кај мене цеела вечер не сум спијала како треба ... како да го научам кај му е местото за спиење и малку да останува само? со душа чекам да се спријателат со поголемото маче ...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom