Геј браковите станаа легални во сите држави на САД

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
S

staycalm

Гостин
Американскиот Врховен суд пресуди дека истополовите бракови се легални во сите 50 држави на САД, пренесе BBC.

Според оваа историска одлука на судот, бракот е уставно право на сите кои живеат во Америка.
Пред одлуката, геј паровите можеа да стапат во брак во 37 од државите на САД, вклучувајќи го и градот Вашингтон.

Не е јасно како ќе бидат издавани дозволите за брак во државите каде геј браковите биле претходно забранети, пишува BBC.

Одлуката е историска победа за активистите за правата на хомосексуалците во Америка кои се бореа со години во пониските судови, пишува Хафингтон пост.
Извор:www.radiomof.mk
KROslCO.png

Исто така, Фејсбук воведе нова опција, Lets celebrate pride на која што со еден клик може секој корисник да си ја постави профилната со LGBT знамето (Rainbow flag)
Многу компании објавија слики за поддршка на брачната еднаквост

Според вас ќе се случи ли некогаш ова на Балканот ?

Последно уредено од модератор:
Премногу почна да се замара народот со разни глупости. Ги гледам па се расправаат едни ги бранат, други ги напаѓаат. Искрено од една страна неможам да ги разберам хомосексуалците, ама ич курац не ме боли, кој што му е убаво нека си прави. Мада поарно да им ги легализираат сегде, бар ќе престанат да замарат...а овие другите ќе заборават и фино лепо сите ќе си тераме со животот. :)

Последно уредено:
Премногу почна да се замара народот со разни глупости. Ги гледам па се расправаат едни ги бранат, други ги напаѓаат. Искрено од една страна неможам да ги разберам хомосексуалците, ама ич курац не ме боли, кој што му е убаво нека си прави. Мада поарно да им ги легализираат сегде, бар ќе престанат да замарат...а овие другите ќе заборават и фино лепо сите ќе си тераме со животот. :)
Па ако народот со децении не се замараше со овие „глупости“ ова што се случи вчера не верувам дека ќе се случеше некогаш!

Не очекувам во блиска иднина ова да се деси на балканот освен ако не стане нешто као задолжително за сите членки на унијата или нешто во тој стил..

Аман више, нека ги легализираат секаде само да не ги слушам едно те исто уназад десет години со тој брак на врв перчин ми се качија...

Nema veze kje bide i kaj nas...

Тоа малце потешко... знаејќи какво е мислењето на балканските земји по ова прашање, тешко дека во блиска иднина би имало некаков напредок за геј заедниците на овој полуостров.
Тука (на Балканот) живеат Православни Христијани кои се секогаш негативно настроени кон ваквите врски... а тука се и Муслиманите кои се уште порадикални во ваквите ставови.
Тука да видиш како двајца мажи или жени се бакнуваат страствено на улица пред цел народ, за 5 минути бумбари ќе ги направат... јебига таков е менталитетот на народот. Не сум нешто против геј врските, нека си го тераат луѓето меракот, ама сум стриктно против секакви паради од таков тип...

Тука да видиш како двајца мажи или жени се бакнуваат страствено на улица пред цел народ, за 5 минути бумбари ќе ги направат...

И стрејт пар да видам како се лигави у јавност ми е вулгарно и непристојно...демек 21 век гледам сите почнаа да го користат како термин за допуштање на се и сешто, па ако е 21 век тогаш нели треба да бидеме понапредни, попринципиелни со одредени манири а не да се враќаме у праисторија коа се шетале голи и се шлапале и сексале по улици.

Последно уредено:
Тоа малце потешко... знаејќи какво е мислењето на балканските земји по ова прашање, тешко дека во блиска иднина би имало некаков напредок за геј заедниците на овој полуостров.
Тука (на Балканот) живеат Православни Христијани кои се секогаш негативно настроени кон ваквите врски... а тука се и Муслиманите кои се уште порадикални во ваквите ставови.
Тука да видиш како двајца мажи или жени се бакнуваат страствено на улица пред цел народ, за 5 минути бумбари ќе ги направат... јебига таков е менталитетот на народот. Не сум нешто против геј врските, нека си го тераат луѓето меракот, ама сум стриктно против секакви паради од таков тип...
Moja prognoza e za 15-20 godini gragjansko partnerstvo vo MK, a posle uste 15-20 i oficijalni brakovi.
A za 5-10 godini od sega dodavanje na homoseksualnos kako osnova za diskriminacija vo zakon.

Повеќе ќе почитував да отвореа некоја институција каде што ќе ги лечеа, а не да ги легализираат.
Старомоден и заостанат можеби ќе звучам, али ова сметам дека не е во ред, па уште и деца да посвојат ќе го достигнат врвот на глупоста.

Досадно стана ова. Абе се нека им дозволат, ти ебам виножитата само нека не замараат.
Според мене, ко шо е тргнато побргу ќе се легални овде ваквиве работи него нешто покорисно, попотребно како медицинска марихуана и такви ствари. Малце оф топик ама стварно нешто не е во ред со светов. Луѓево се заминати у курац.

Сеа ако е геј некој македонски мојт да ојт во УСА да им барат азил ?
Џо немојт овде да основат семејство, човекови права , бла бла нешто а ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom