Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
За секој случај тие што се прекратени извадете си дупликат происход - ако стварно сакате да добиете пасош не оставајте на тоа дали ќе ги продолжат прекратените или не... Сето тоа ако имате дополнителен документ се разбира :)[DOUBLEPOST=1435042874][/DOUBLEPOST]
Pa dobro DarkKnight taka e poednostavno ama zboruvame za onie koi nemaat dokaz za poteklo nitu blizok rodnina so bugarsko gragjanstvo, sepak seuste ima nadez za site iako premnogu dolgo veke se ceka :)

ОМО Илинден не е партија туку организација, имаат подршка на 1% од луѓето во Пиринско никој надвор Пиринско не е слушнал за нив ,тие собираат податоци по наредба на Груевски за македонските (предавници) станали бугари.Не штитат никакви права ами финансиски интереси
ОМО “Илинден” - ПИРИН е национална политичка партија во Република Бугарија со либерални и демократски принципи и политика изградена врз основа на Бугарскиот Устав и законодавство, Рамковната Конвенција за Заштита на Националните Малцинства и сите други меѓунардони документи, чии потписник е Република Бугарија.

ОМО “Илинден” - ПИРИН е национална политичка партија во Република Бугарија со либерални и демократски принципи и политика изградена врз основа на Бугарскиот Устав и законодавство, Рамковната Конвенција за Заштита на Националните Малцинства и сите други меѓунардони документи, чии потписник е Република Бугарија.
што значи национална партија? сакаш да кажеш дека се бугарски националисти? ОМО Илинден имаат дозвола од бугарија да создадат партија ако соберат 5.000 членови и почитуват бугарскиот устав не е регистрирана како партија а е организација не можат да соберет 5.000 луѓе за да стане партија и крши уставот на бугарија

Може да се плати во секоја македонска банка и провизијата е безобразно висока, околу 1100 денари, без разлика колку е мала сумата што ќе ја плаќаш. Бидејќи плаќаш на државна институција, а не на приватно лице во Бугарија, бараат и фактура за извршување на плаќањето. Јас се откажав од таквото плаќање и се снајдов на друг начин преку пријател од Софија кој плати наместо мене, па јас му надоместив кога отидов таму.
а дали плати на тоа бројчето што ти го испратија или некој рече дека тоа е за плаќање од странство ,треба на жиро сметка друга или не?фала.

Tocno denes 4 meseci kako sum vraten od dopolnitelna vo zadolzitelna postapka, i seuste nemam nikakva promena na statusot. Izgleda stvarno se ceka po 7-8 meseci. Inace sum od 2013 godina

KONECNO!!!!! Na 08 april godinava podnesov bg voena kniska od dedo mi i eve denes mi se promeni statusot od dopolnitelna na zadolzitelna,a bev 14 meseci na dopolnitelna a inaku sum od 2013god,(vo januari intervju) se nadevam deka sega nema mnogu da cekam za finalniot status(ma da ne mi e jasno zosto vednas ne odobruvaat drzavjanstvo,povtorno li ke se razgleduvaat dokumentite)

Последно уредено:
Да прашам некој што знае да ми одговори за заверка во бг амбасада овие се актуелните цени, дали заверка за 8 работни часа е 25 евра и колку чини преводот на извод кај овластен мк преведувач на бугарски?
http://www.mfa.bg/uploads/files/Documents/KonsulskiUslugi/taksi.pdf

Дали сигурно ќе ти ги примат документите во ДАБЧ,ако појдеш да поднесуваш порано од терминот што ти е закажан,пр. да појдеш месецов а си закажал на есен?

Што разбираш под треба?!
Тоа е индивидуална желба
Тоа е политички проблем,а не проблем на ежедневно ниво. На проблем на лугето...немаш вакво нешто. Проблемот навлегува,кога се jaви политикава.

Основно човеково право е да му се овозможи на секој индивидуалец слободно да ја изјави својата воља на национална припадност. Доколку нема услови принципот е нарушен и општеството се рачуна како фашистичко. Повелбата во обединетите нации и уставот на ЕУ гарантираат слободно изразување на вољата на граѓанинот како единка.

Политиката можеш да ја сватиш како сакаш но принципите во 21 век се доволно јасни - секаде во вел свет

SKIN ART Macedonia - sending from iPhone using Tapatalk!

Преписката № 4xxx/2013.
Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 88 от 2015 година.

Без гужви, има пасоши за сите!

Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.Ova denes mi se smeni od dopolnitelna, nekoj po informiran znae li sea za kolku vreme se odobruva ?

Основно човеково право е да му се овозможи на секој индивидуалец слободно да ја изјави својата воља на национална припадност.
Чекаj сега, едно е национална припадност,друго е учество во политичкиот живот во една држава.
Како не им е овозможена слободно да ja изразат своjaта волja на национална припадност?
Сакаш да ни кажеш,дека образуването на етническа партиja е потребниот услов за слободно изразуване на национлана припадност?
Доколку нема услови принципот е нарушен и општеството се рачуна како фашистичко. Повелбата во обединетите нации и уставот на ЕУ гарантираат слободно изразување на вољата на граѓанинот како единка.
Слободното право на изразуване на волjaта на граганите е сосем друго от тоа што ти наведе.
Правата не произлегуват от етникумите или от етносите,а от државjaнството,което е нешто разрлично от етнос например.

Политиката можеш да ја сватиш како сакаш но принципите во 21 век се доволно јасни - секаде во вел свет
Има закони, кои мора да се почитуват. Тоа било и ке биде основа на правото уште от римско време,па до днес.

Да прашам некој што знае да ми одговори за заверка во бг амбасада овие се актуелните цени, дали заверка за 8 работни часа е 25 евра и колку чини преводот на извод кај овластен мк преведувач на бугарски?
http://www.mfa.bg/uploads/files/Documents/KonsulskiUslugi/taksi.pdf

Дали сигурно ќе ти ги примат документите во ДАБЧ,ако појдеш да поднесуваш порано од терминот што ти е закажан,пр. да појдеш месецов а си закажал на есен?
druze sedi si ne davaj pari odi kaj makedonski preveduvac poevtinoe;)
a ako sakas cekaj si go terminot vo esenta
a bidejki sum ja izmislil toplata voda komotno moze da mi se javis za da te informiram a tel ke ti dadam na pp ama prvo da mi se izvinis javno bidejki jas sum trci lazi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom