Дрекслмајер

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
Ова што го прави Цивил на џабирчо е спин и мене ме зачудува ти како пронаоѓаш спинови во временска прогноза а не го гледаш спинот на џабирчо.
Ова е исто ко да најдеш еден земјоделец на кого му доцни исплатата и ради тоа да викаш субвенциите не чинат.

Што е добро во дрексел бе луѓе. Посебно до ние кои земат плата од режимот и мора да го бранат овде. Искористувањето на невработеноста во државата и да се изживуваат со лугето со мизерни плати. И тоа уште ке го правдате со изговорот оди си ако не ти одговара. Па во една Кина минималната плата е поголема од Македонија, а им се смеевме едно време. Девет години на власт, требаше да му служат на народот и да овозможат барем да има работникот достоинство, а не со мизерни плати да не знае што да прави со тие пари. Сите земји на балканот имаат повеке инвестиции од Македонија, па уште ке се фалиме сме го довеле дрекселмаер, робовладетелски услови за работа. Тие се општи работници, и ако системот функционира во државата ке бидат заштитени, и ке рабботат во нормални услови. Но системот е скршен, не функционира.

dali znae nekoj od DMM,vo presmetkite za plata ima stapka- dopolnitelno zdrastveno osiguruvajne,znae nekoj sto e toa i kade odat tie 80 denari ? ili ako odat vo koja osiguritelna kompanija ?

ова пропаганден блог или навистина 10 смртни случаи регистрирани на вработени во дрекслер ?
Пишува дека статијата е од револуционерМК, тоа е портал, е сега дал е вистина или не тоа и мене ме интересира...

Пишува дека статијата е од револуционерМК, тоа е портал, е сега дал е вистина или не тоа и мене ме интересира...
Подобро е со резерва да се гледа,мада јас гледам на тоа така.Десет мртви случаи и дури до сеа не јави ја ни опозициони ни владини страници е чудно.Башка ревелуционермк е ептен со револуцијата на Сдс .

Подобро е со резерва да се гледа,мада јас гледам на тоа така.Десет мртви случаи и дури до сеа не јави ја ни опозициони ни владини страници е чудно.Башка ревелуционермк е ептен со револуцијата на Сдс .
Искрено мене не ме интересираат толку овие 10 случаи, ме интересира овај еден за кој зборуваат дека не ја пуштиле жената. Прво обучено лице мора да има бар едно во смена и ако веќе бара отсуство од здравствени причини мора да ја пуштат а утре да донесе потврда дека била на лекар ако е се во ред... а сега вака е проблематично...

Искрено мене не ме интересираат толку овие 10 случаи, ме интересира овај еден за козборуваат дека не ја пуштиле жената. Прво обучено лице мора да има бар едно во смена и ако веќе бара отсуство од здравствени причини мора да ја пуштат а утре да донесе потврда дека била на лекар ако е се во ред... а сега вака е проблематично...
Се согласувам,но дека има 10 мртви души е навистина чудно и нелогично и ме тера да се загрижам.Зошто немаше никаква вест дур до сега ?Како што кажав,никој портал не објави ни начна,а кажува само за оваа година 10 души,а тоа е 6 месеци што е многу долг временски период да некој осети и пише шо ми е нелогично,второ не е прв пат вакви пилотки да читам и веќе извежбан сум и не верувам,барем да сменеше име револуционермк, а се знае која партија води револуција против режимот. Не верувам.Краен став.

Се согласувам,но дека има 10 мртви души е навистина чудно и нелогично и ме тера да се загрижам.Зошто немаше никаква вест дур до сега ?Како што кажав,никој портал не објави ни начна,а кажува само за оваа година 10 души,а тоа е 6 месеци што е многу долг временски период да некој осети и пише шо ми е нелогично,второ не е прв пат вакви пилотки да читам и веќе извежбан сум и не верувам,барем да сменеше име револуционермк, а се знае која партија води револуција против режимот. Не верувам.Краен став.
Може се 10 смртни случаи но дал причината е работно оптеретување тоа можеми никогаш нема да дознаеме. Затоа реков толку тие 10 не ме погодуваат од колку овај еден за кој има јасни реченици дека имало попрешување на здравствена заштита на работник на работно место. Тоа искрено е еднакво на киднапирање и присилна работа, споредба голи оток... затоа ме интересира дал навистина не ја пуштиле јадната жена да оди на доктор благовремено...

Кај е сега тој правилникот за еден обучен за прва помош на Х број вработени и ракување со дефибрилатори?Или овие важат само за домашни фирми со 10-15 вработени...

Треба да е за сите со над 100 вработени и да има бар еден обучен во 8 часа смена колку јас што знам.

Ова го објави новинарот Зоран Божиновски.
ŠTO DA SE KAŽE NA OVA?

Zdravo, sakam da ve zamolam da napišete nesto vo vrska so uslovite za rabota vo DREKSELMAER vo Kavadarci, germanska firma so naš direktor, g,Trenkovski. Postojano sme pod pritisok, pod stres, bez vozduh i so zakana ako ne ni čini da si odime doma. Zavčera umre edna rabotnička na koja i se sloši prethodniot den, a iako glavnite znaeja deka e počinata ne kažuvaa do kraj na smenata za da teče rabotata:

Site vraboteni se revoltirani, no mora da molčat, eve i jas ve zamoluvam da ne go spomnuvate moeto ime zašto mi treba rabota, no ako sakate istrazete maku na ovaa tema.Vi blagodaram odnapred

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom