варирање на странските валути

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola61
  • Време на започнување Време на започнување
долар/евро до 0.87 дојде, пред неколку недели 0.95 беше иако само 1 ден, се заебав изледа што не сменив тогаш... што мислите ке има се ујача доларов? Јас читав нешто у јун може пак да порасне..

долар/евро до 0.87 дојде, пред неколку недели 0.95 беше иако само 1 ден, се заебав изледа што не сменив тогаш... што мислите ке има се ујача доларов? Јас читав нешто у јун може пак да порасне..

Да јуни, јули се очекува последно пак да крени и после тоа да се спушта надолу, но зависи од многу фактори .

некое ново инфо за евро долар !!! имам прилично добра сума на дирхами - обединети арапски емирати -- хелп??!!

некое ново инфо за евро долар !!! имам прилично добра сума на дирхами - обединети арапски емирати -- хелп??!!

Пошто AED валутата е поблиска со доларот(курсот е стабилен), моментално ќе имаш повеќе ќар ако земиш евра.
Пример за 1000 AED имаш ќар од 150 денари ако ги смениш таму во евра и кај нас во денари.

За 1000 AED добиваш 272 USD или 240 EUR .

AED варира многу повеќе во однос ан еврото, така да зависи од курсот во евра таму можиш да имаш ќар,

Може не е за тука ама најсоодветно место ми изгледа.

Иначе, на НЛБ тутунска банка, курсната листа стои неизменета од Мај 28-ми, три дена се нема сменето, а гледам дека во другите банки како на пример стопанска, валутите варираат секоја ден и имаат дневен извештај.
dWW1Taz.png

Шо е фркава?

Може не е за тука ама најсоодветно место ми изгледа.

Иначе, на НЛБ тутунска банка, курсната листа стои неизменета од Мај 28-ми, три дена се нема сменето, а гледам дека во другите банки како на пример стопанска, валутите варираат секоја ден и имаат дневен извештај.
dWW1Taz.png

Шо е фркава?
Може на сајтот не ја смениле, а апликацијата што е во нлб клик работи
Capture.PNG

Се апдејтираше сега и на страната, може оти било викенд и затоа.

Можи не е за тука али ај кажете имам 400 еу во coins значи ситни пари во 1 и 2 евра дали менуваат менувачниците дали цената е иста и дали воопшто земаат ? Благодарам

Можи не е за тука али ај кажете имам 400 еу во coins значи ситни пари во 1 и 2 евра дали менуваат менувачниците дали цената е иста и дали воопшто земаат ? Благодарам

Најчесто не ги ни менуваат, ретко која менувачница ги прифаќа, а и тие што ги земаат ги менуваат по курс од 50 денари за евро. Мој совет ти е да си ги потрошиш еврата во Гејција, таму мора да ти ги прифатат.

Или да ги продадеш на луѓе што одат на одмор сега во грција...

Америкиансиков долар оди во надолна линија. Што мислите ќе паѓа ли уште или ќе се стабилизира ?

Америкиансиков долар оди во надолна линија. Што мислите ќе паѓа ли уште или ќе се стабилизира ?
На финансиските телевизии тупеа дека ќе расте ако Фед ги зголеми каматите но, не се случи тоа сега се чека септември. Јас сметам дури и да растат каматите пак ќе оди доле во однос на еврото. Како и да е септември треба да е клучен.

dali e vreme evrata da se smenat vo frankovu uli funti spored momentalnata sostojba vo grcka ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom