LCD телевизори

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.666
Поени од реакции
14.545
да се пофалам, го "одврзав кесето" и купив ЛГ 42 ЛБ 730 В

тое лудилооооо :) 3Д сликата е закон, меџик далечинското е топппп :)

вреди секој денар :)

поздрав и фала на советите! :)
Oд каде го купи? На мене во среда треба да ми пристигне од Нептун.

Кажи импресии малку подетално ако не те мрзи...
И која земја ја стави при првото сетирање?

@Dexter26 Како е со земјиве? Во смисла достапност на апликации понатака ако одберам Македонија.

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.061
Поени од реакции
12.608
Како е со земјиве? Во смисла достапност на апликации понатака ако одберам Македонија.
Не го следам тоа, и двата LCD телевизора што ги имам се без SMART TV и без Интернет. :D

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Oд каде го купи? На мене во среда треба да ми пристигне од Нептун.

Кажи импресии малку подетално ако не те мрзи...
И која земја ја стави при првото сетирање?

@Dexter26 Како е со земјиве? Во смисла достапност на апликации понатака ако одберам Македонија.
од Техномаркет го земав. Сакав од Нептун ама немаше на лагер ( не сум од СК ) и морав од ТМ бидејќи бев без ТВ дома, со мало дете кое едвај издржа 1 ден без ТВ и без цртани :)

Ми дадоа поклон шатор, крпа за на плажа и сунцобран :)

Кога го вклучив првпат беше на Бугарски, али незнам дали сменија пошто не го ебавав јас туку шурата :) Имав проблем да се логирам на јутјуб преку апликацијата, а преку браусер немаште проблем, незмам зошто, ке го оправам денес.

Одма си порачав уште два пара 3Д наочари на ибеј за 14$ за да можам со гости да гледам 3Д :)

Сликите преку Пикчр Визард ги наместив, неможеш да згрешиш бидејќи многу помага.

Ке ги видам денес поубаво опциите па ќе пишам пак.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.666
Поени од реакции
14.545
од Техномаркет го земав. Сакав од Нептун ама немаше на лагер ( не сум од СК ) и морав од ТМ бидејќи бев без ТВ дома, со мало дете кое едвај издржа 1 ден без ТВ и без цртани :)

Ми дадоа поклон шатор, крпа за на плажа и сунцобран :)

Кога го вклучив првпат беше на Бугарски, али незнам дали сменија пошто не го ебавав јас туку шурата :) Имав проблем да се логирам на јутјуб преку апликацијата, а преку браусер немаште проблем, незмам зошто, ке го оправам денес.

Одма си порачав уште два пара 3Д наочари на ибеј за 14$ за да можам со гости да гледам 3Д :)

Сликите преку Пикчр Визард ги наместив, неможеш да згрешиш бидејќи многу помага.

Ке ги видам денес поубаво опциите па ќе пишам пак.
Да да, немаат на лагер во Нептун, го имало моделот само во Охрид, Тетово и Битола мислам. Јас сум од Штип, во среда треба да го донесат од Тетово.
Не знам дали си нашол, еве одлично хрватско ревју на моделот

http://hdtelevizija.com/2014/07/24/lg-42lb730v-cinema-3d-webos-televizor-recenzija/

На видеово имаш поставки после направена професионална калибрација

но не мора да значи дека ќе биде супер, секој примерок идеално би требало да се калибрира посебно. Но вреди да се проба.

Некои други импресии?
И како планираш да гледаш филмови, преку УСБ, хард диск или?

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Да да, немаат на лагер во Нептун, го имало моделот само во Охрид, Тетово и Битола мислам. Јас сум од Штип, во среда треба да го донесат од Тетово.
Не знам дали си нашол, еве одлично хрватско ревју на моделот

http://hdtelevizija.com/2014/07/24/lg-42lb730v-cinema-3d-webos-televizor-recenzija/

На видеово имаш поставки после направена професионална калибрација

но не мора да значи дека ќе биде супер, секој примерок идеално би требало да се калибрира посебно. Но вреди да се проба.

Некои други импресии?
И како планираш да гледаш филмови, преку УСБ, хард диск или?
фала, ке го изгледам клипчето. Филмови на екстерен хард диск ( може и на УСБ ). Ставам филм и гледам. 3Д филмовите ги вадам на yts.to, има и превод и све.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.666
Поени од реакции
14.545
фала, ке го изгледам клипчето. Филмови на екстерен хард диск ( може и на УСБ ). Ставам филм и гледам. 3Д филмовите ги вадам на yts.to, има и превод и све.
A ТВ-то како? Дизајн, софтверот (брзина), далечински, звук? И најбитно слика :)

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
A ТВ-то како? Дизајн, софтверот (брзина), далечински, звук? И најбитно слика :)
сликата е топ. на 3 макс преку хдми ја поврзав и топ е. има за подесување, неколку опции, неколку пре-сетингс...уште го немам целосно истестирано али од тоа што го видов, си вреди за парите.

далечинското е приказна за себе :) ке се воодушевис од меџик ремоутот....

дизјанот е топ, знали нема скоро ич простор на краевите од ТВто, тоа се вика синема скрин, значи нема рамка скоро ич. Држачот е исто кул, интресен. Брзината е ок, сепак е дуал кор, ваљда Самсунгот со квад е побрз али јбг.

Звукот е екстра! Иако си планирам да си земам 5.1 сараунд. ( ако може некој препорака да ми даде плс ).

позз

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.666
Поени од реакции
14.545
На мене ми е мала собата т.е не е за сараунд, Натака планирам еден саундбар, има еден екстра ЛГ НБ300, околу 9000 е мислам

Член од
17 ноември 2014
Мислења
17
Поени од реакции
3
Здраво момци и девојки. Сакам совет или некој ако има искуство со SAMSUNG UE32H5303 32” Full HD Smart TV има интересна понуда во ONE. Ако некој го има ТВ-то нека сподели искуство.
еве ги и другите телевизори. http://one.com.mk/fixnettv-smart.html
И уште нешто, гледната точка ми е 3-3,5 метри дали е мал 32'' или да идам на 40ка.

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
Здраво момци и девојки. Сакам совет или некој ако има искуство со SAMSUNG UE32H5303 32” Full HD Smart TV има интересна понуда во ONE. Ако некој го има ТВ-то нека сподели искуство.
И уште нешто, гледната точка ми е 3-3,5 метри дали е мал 32'' или да идам на 40ка.
Мал е 32“ за тој простор иако зависи и од тоа што највеќе ќе гледаш на него.
Но како и да е, под 40“ за тој простор никако...

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
На 3 метри далечина и кај мене е. Прво имав 37 инчен тв. Кога го ставив ми изгледаше огромен но после некое време мал :D Сега имам 48 инчен и таман е за 3-3,5 метри. Земи си поголем иако на прв поглед ти изгледа огромно. Ако одиш на 48 ти го препорачувам самсунгот h6200 Мана му е само што нема смарт далечинско и 3д наочари

Член од
16 ноември 2011
Мислења
222
Поени од реакции
67
imam Sony w706 smart , nekoi avi formati gi cita, nekoi ne. moze nekoj da mi objasni kade gresam i na sto treba da obrnam vnimanie

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.666
Поени од реакции
14.545
@Blizzard

Пофали се/искритикувај нешто, ваљда си го изгњавил до сега :)

Јас уште го чекам, стигна во штипскиот Нептун, но без класичното даљинско и им реков дека не го вадам од дуќан ако не е со цела опрема. Рекоа за утре, па...

Kajgana Shop

На врв Bottom