Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Oвa гoдинa немa дa имa прoбивaње нa тестoвите кaкo сите претхoдни гoдини? :/

Дај кажете дали сврзници се бројат во есејот по Македонски ?

Мислaм декa се брoјaт... Сaмo дaтите се брoјaт кaкo 1 збoр...
ама еден мисли не друг да.За англиски знам дека се бројат,ама не знам дали и за Македонски важи истото

Нешто поконкретно за темата не се знај што ќе биди,или само реализам и споредба на ликови ќе биди ?

Нешто поконкретно за темата не се знај што ќе биди,или само реализам и споредба на ликови ќе биди ?
Епа што сакаш по конкретно,имаш на матура.гов што ќе се бара за есејот по Македонски,отвори ќе видиш.

а слободната тема ќе биде ли објавена вечер пред полагањето?

Дали некој со сигурност знае дали ќе има пишување жалба,молба бла бла -прашувам за македонски јазик . Професориве викаат да не учиме,ама не знам баш....[DOUBLEPOST=1433891544][/DOUBLEPOST]
Дај кажете дали сврзници се бројат во есејот по Македонски ?
се бројат
l[DOUBLEPOST=1433892098][/DOUBLEPOST]
Веќе прашав вчера, од уметнички аспект како треба да изгледа есејот? Нешто како линкот или треба поголема употреба на стилски фигури?
http://makedonskijazik.mk/2011/03/blog-post_05-3.html
Гледај да не ја промашиш темата,да оставаш два прста место пред параграфите.Добра преодна реченица и секако придржувај се до зборовна граница.Најлошо е да освоиш 0 поени,содржински ќе поминеш некако

Последно уредено:
Матуранти, доколку дознаете било што со тестот макар шпекулација да е постирајте на темата.
Наводно ваква ќе била темата за есеј: Karakteristikite od realizmot kako pravec vo svetskata literatura so komponenti na knigite na negovite predstavnici

наводно Споредба меѓу Ракољников и Растињак

uploadfromtaptalk1433926689200.png

Дa не гo купијa некoј... Пoштo oд клaсo сaкaме дa сoбериме пaри и дa гo купиме.... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom