Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Не за во завод мислев да се пријавам па да ја вратам
Одиш во архива и си ја бараш со тоа што оставаш индекс или некоја друга идентификација и треба да ја вратиш во зависност од политиката на факултетот некој дават неколку часа други неколку дена.

Дали можи некој да ми преведи едно содтавче на француски ве молам за оценка миео

Ај ако знае некој и не го мрзи ако може да ја реши задачава:)

Attachments

• DSC_1546~2.jpg
    DSC_1546~2.jpg
    320,2 KB · Прегледи: 22
Кој е процесот на вадење ново свидетелство?

Дали и вонредните студенти на УГД мора да имаат доволно кредити за запишување на наредна година?

Дали некој може со СИГУРНОСТ да ми одговори на неколку прашања во врска со државната матура

1.Колку време трае полагањето на тестот,бидејќи на матура.цом,има тестови од по 60 мин,па 180 мин,па сега најдов од 2013,240 мин,за Македонски јазик,Англиски и Филозофија ?
2.Дали англиски може да се пројде со прелазна оцена,ако ги напишеш само есејот и писмото точно,и некое прашање ?
3.Дали Македонски може да се положи само со текстот што е на крај со одговарање на прашањата и есеј ?

So mislite praven ili pedagoski(angliski i knizevnost) sakam so pojke mislejna:)

Наскоро ќе морам да полагам државна матура по предметот Македонски јазик и Литература па ме интересира:

1. Колку бодови треба да имате минимун за прелазна оценка (2)

2. Дали може да се положи тестот без пишување на текстот и есејот кои се на крајот од тестот.

Ви благодарам однапред!

Наскоро ќе морам да полагам државна матура по предметот Македонски јазик и Литература па ме интересира:

1. Колку бодови треба да имате минимун за прелазна оценка (2)

2. Дали може да се положи тестот без пишување на текстот и есејот кои се на крајот од тестот.

Ви благодарам однапред!
Бодови односно оценки се правеле според како што знам,одредени правила,а тие се,се зимал најлошиот тест во државава и најдобриот и се правела ранг листа.Бидејќи во нивен интерес е да пооложат поголем број матуранти,веројатно границата ќе биде поставена многу ниско.

Мислам дека само есеј има,а не и текст и есеј.

Бодови односно оценки се правеле според како што знам,одредени правила,а тие се,се зимал најлошиот тест во државава и најдобриот и се правела ранг листа.Бидејќи во нивен интерес е да пооложат поголем број матуранти,веројатно границата ќе биде поставена многу ниско.

Мислам дека само есеј има,а не и текст и есеј.

А дали може да се положи тестот без есејот ?

А дали може да се положи тестот без есејот ?
Јас имам двајца другари кои полагаа пред година и пред 2 години другиот,и двајцата не напишале есеј и прошле со 2ка.

Ама најубаво да го напишеш,носи доста бодови.[DOUBLEPOST=1433848790][/DOUBLEPOST]Дали се бројат сврзници,за есејот по Македонски ? за матура.

Последно уредено:
Да не знае некој што учи на технички факултет-битола дали ќе има казнена сесија во август ?
фала.

Дали некој знае каков текст/есеј треба да се пишува на државна матура англиски ?

Уписи па сакам да прашам ваше мислење планирам во иднина да одам Информатика, па што мислите што е подобро (гимназија,стручно)
Стручно:Училиштето е слабо но соодв. Паралелка е одлична и плус од дома ми викат не може Факултет од стручно не ти плаќаме. Струката нешо електротехничар.

Гимназија:Многу построго,Бесплатен Лаптоп од домашните плус практични кај на татко ми другар и плус врски пошо татко ми е наставник во др училиште.

Совети ? Плс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom