Не лажи дека ти зимале телефони и лап топи,и дека те мкнеле по судови со лисици !
И јас бев на тој протест,и јас бев меѓу уапсените,и никој не го мкнеа со лисици,сами идевме по покана од полицајци на врата.
Сега кој лаже?
Док 01 Една од потврдите за одземени предмети:
Док. 02 и 03 Решение за одземање на патна исправа од истражен судија:
Док. 04 Решение за укинување на превентивни мерки:
[DOUBLEPOST=1433742306][/DOUBLEPOST]А сега да се вратиме на тема...
И вака како што ве дал господ бистри и надарени му поверувавте дека баш пред 7 месеци успеал да влези во државно а немал книшка? Со цел ум?
Тогаш да не ви паѓа теоријата дека ете само книшка требало за да се вработиш во државно за која се пенавите на сите слични теми. Сега треба или не треба книшка за во државно. Ако треба тогаш случајот со Мартин ( така мислам се викаше) е затворена приказна и ако сте доследни на вашите залагања наместо да го тупкате по рамо треба да почните да го третирате како и сите тука со книшки што бараат и добиваат работа. Ако не се добива само со книшка тогаш испаѓа дека останатите што неможат да најдат работа во државно едноставно се неспособни и за кур не ги бива и затоа плачат. Трето нема. Така да одлучете се веќе еднаш. Треба книшка или не треба?
Откако помина конкурсот и бев контактирам дека сум примен
Во Археолошки дојдов негде 12/13 Октомври,
До 31 Октомври работев волонтерски помагајќи да се подготви Музејот за своето свечено отворање.
По отворањето на 31 Октомври 2014 го добив првиот договор на определено работно време. Секој од договорите беше од месец за месец.
Првиот мој договор со Археолошки:
На 05 Јуни месецов не ми беше продолжен договорот на определено време од причини кои што веќе ги објаснив во текстот на насловна
Моето бркање само по себе кажува колку треба а колку не треба книшка.
Видовме колку време издржаа човек без книшка да им се врти околу стаорско гнездо.
Се обидоа да ме направат послушниче и платениче како нив,
Кога видоа не можат ме одјебаа...
Но затоа ги задржаа оние што место на работа дремеа по шатори пред Собрание за да ја спасат “демократијата“.
А да бев толку залетан по пари тука ќе си се вратев...
Немаше да се замарам во Македонија ама уопште