Некој совет од поискусните ако може

• Креатор на темата Креатор на темата smiljo
  • Време на започнување Време на започнување
S

smiljo

Гостин
Здраво,

Моментално сум 3-та година средно образование,имам уште една година до факултет па сакам да ве подпрашам нешто.Заинтересиран сум за интелегентни информациони системи,планирам да се запишам на финки,но незнам која студиска програма е во таа насока,па имам план и за магистерски студии во таа насока.Математиката малку ми е послаба страна,но планирам да почнам да одам приватни часови.Па сега според вас која студиска програма е најдобра за тоа што го сакам,а и добра основа ќе биде за понатамошно проширување на знаењето,

Поздрав.

Последно уредено од модератор:
најдобра студиска програма ти е пасош една торба и правац ЗАПАД или учи занат некој квалификуван биди и пут по ноге Јевропа

Здраво,

Моментално сум 3-та година средно образование,имам уште една година до факултет па сакам да ве подпрашам нешто.Заинтересиран сум за интелегентни информациони системи,планирам да се запишам на финки,но незнам која студиска програма е во таа насока,па имам план и за магистерски студии во таа насока.Математиката малку ми е послаба страна,но планирам да почнам да одам приватни часови.Па сега според вас која студиска програма е најдобра за тоа што го сакам,а и добра основа ќе биде за понатамошно проширување на знаењето,

Поздрав.
Јас само имам да ти кажам дека ако математиката ти е послаба страна да си земиш веднаш да си ја учиш,бидејќи на информатика кај и да се запишеш со слаба математика ништо нема да направиш.
Поздрав

Здраво,

Поздрав.
Многу долгорочни планови правиш другарче, уште рибата во морето, а ти тавата на оган ја ставаш. Прво запиши се, после магистерски ;) Математика ти треба на сите, а инаку каде и да се запишиш нема да погрешиш, ако паралелно со факултетот си спремиш документи за надвор, тука дали си завршил ИКИ, КСИА, ЕЕС, ЕЕУМ, КСИАР, КТИ, КХИЕ, ТКИИ исто ти се фаќа, почетна плата во мкд ти е најчесто од 200-300 евра, и остануваш секогаш млаџи референт :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom