leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Оти ја користите оваа смешна реторика кога би те прашала ти дали некому имаш помогнато треба да си ги мериме ли кој колку има помогнато во пари и средства или? Луѓе кои помагаат не им требаат пофални зборови ни мерења со некому зошто ја водиш натаму дискусијата која е поентата - да им помагаме ли да слушнеш? Треба некоја плаката како доказ или како би го покажале помагањето имаш замисла?Читам многу жалосливи сте према мигрантиве па земете помогнете му некако а не само преку тастатура ќе глумиме светци.Мене искрено воопшто не ми е ни жал ниту грев кога се во прашање муслимани кои се котат како глувци.Еден ден кога ќе се почувствуваат спремни и сигурни истите тие ќе се свртат против нас и тогаш ќе сватите дека за џабе сте ги жалеле.
Судбината да бидеме иселувани ја имаме и ние ама за нив не ви е жал бидејќи македончето е учено да си вади очи меѓу себе.Само за едно ми е жал, од ден на ден гледам се повеќе лицемери и неискрени луѓе кој по цел ден ќе те убедуваат дека се добри, жалосливи а уствари во душата гнијат, трулат.Ех мојата чудесна земја со уште почуден народ.
Мене уште повеќе ми е жал што ние самите себе си како народ немаме со што да си помогнеме стотици броеви фрчат на Донации 2000 евра за дете од 18 години три месеци неможеме да собереме оти ти парите наместо за сиријците за децава ги пренасочуваш а трљаш муда по форуми. Гледаш колку е лесно со твојава реторика? И така до бесконечност.
Никој не вели да ти е жал или да им помагаш, темава вели затворил 100 души во логор оти му се може. Ти тоа го одобруваш или се згрозуваш како човек од постапката?
Дали ќе напаѓаат или не ние неможеме да претпоставиме. Плаќаме држава за тоа и 500 000 администрација со плата над 18 000 денари. Мислам дека тоа е нивна работа не наша или грешка сум во поделба на одговорности и безбедност? Или тие што им даваат вода на железница се криви?