задачи C++ за екстерно ПОМОШ!!!

• Креатор на темата Креатор на темата blackpanter
  • Време на започнување Време на започнување
3 пати.
z<=10 ако беше, 4 пати ќе се извршеше.

И совет, седни учи. Срамота е цела година си слушала c++, еден if/else да не знаеш што прави
Пред да отидам на факс не знаев со она Hello world:icon_lol:
Ќе научи ако му треба понатака,али ова со екстерново е тешка глупост. Полесно е да научиш што праат програмчињава него на памет да ги учиш одговорите.

ideone.com, изврши ги програмите и ке видиш што се добива :D

1.која вредност ке се прикаже по извршување на следните наредби?
x=6;
y=9;
z=x-y;
if(x>=z)
z=z+x;
else
z=z+y
cout<<z;

2.определи што ке се прикаже со извршување на следниот сегмент за n=999?
m=0;
while (nl=o)
{
m=m *10 +%10;
n=n / 10;
}
cout<<m;[DOUBLEPOST=1433171267][/DOUBLEPOST]3.Одговори што ќе се прикаже со извршување на следниот програмски код за а=4
#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{
int s=3;
int a;
cout<<"Vnesi broj: ";
cin>>а;
if (a%2 !=1)
{
s=s*a;
a--;
}
else
{
a++;
s=s+a;
}
s=s*10;
cout<<”a=”<<a<<endl;
cout<<”s=”<<s<<endl;
return 0;
}

Ова за прва година средно е?

како и да е му посакуваме среќа на екстерното на членот и успешна кариера во Google, да работи на новиот search engine кој чита мисли.

ова екстерното е најголема глупост. прашањата се прелесни, а и ги даваат прашањата однапред. Сите дудуци ќе ги дознаат одговорите, ќе положат, а ќе си останат без никакво знаење.
Не само тоа, туку и професорите ќе настрадаат оти им пишале помали оцени :D

Инаку друже овие работи да не ги знаеш буквално НУЛА труд си вложил за да научиш. ова е математички еквивалент на да не знаеш множење или така нешто. Затоа нема да ти помогнам, а и погрешно е да ти „помагаме“ на овој начин. Иди на јутуб пиши if else одма ќе научиш и ќе добиеш 5. Over and out.

Другари, ве молам ако некој знај нека ми кажи ми треба до недела најкасно ( до 07.02.2016 ).
Ми треба програма шо ќе користи циклуси ( While-Do ).

Значи:
1. cout<<"Vnesi cel broj: "
cin>>celbroj ( ова да се појавува постојано се додека корисникот не внесе број што не е цел. Значи додека корисникот внесува цел број програмата да работи, а кога ќе внесе број што не е цел програмата да запри.. ФАЛА ОДНАПРЕД <3

Другари, ве молам ако некој знај нека ми кажи ми треба до недела најкасно ( до 07.02.2016 ).
Ми треба програма шо ќе користи циклуси ( While-Do ).

Значи:
1. cout<<"Vnesi cel broj: "
cin>>celbroj ( ова да се појавува постојано се додека корисникот не внесе број што не е цел. Значи додека корисникот внесува цел број програмата да работи, а кога ќе внесе број што не е цел програмата да запри.. ФАЛА ОДНАПРЕД <3
Стрикно во C++ ?

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom