Па не е баш така,според мене секој што однел документ од егзархиски,воени документи до училишни и мајсторски свидетелства и лични карти,добиваат државјанства,само што сега е успорена премногу работата.И затоа мислам дека на форумов се шират многу дезинформации за ова,го одбиле со ваков,го одбиле со онаков документ......познавам еден куп луѓе што добиле државјанства скоро со сите можни документи,а ако некого прекратиле со документ најверојатно има нешто околу докажувањето на роднинската врска,пошто од министерство ако нешто не е во ред откако ќе го доставиш документот,најуредно те известуваат да доставиш дополнително извод како доказ.@Конан1982 веќе ништо не е сигурно, одбиени има со свидетелства од бугарско, со крштеници и со лични карти на кои пишува бугарин, така да веќе ништо не ме чуди, јас сум во исчекување да го прашам посредникот дали сум одбиена, за некој ден ќе знам ќе пишам. се надевам не сум.
00359 2/ 935 06 50 - за справки и информација
Софија 1000, бул."Дондуков" 2А- Телефони:
00359 2/ 935 06 74 - председател
00359 2/ 935 06 52 - зам.-председател
00359 2/ 935 06 53 - главен секретар
- Факс:
00359 2/ 935 06 51- E-mail: aba@aba.government.bg
Не е гласан законот. На www.lex.bg редовно ги ажурираат измените во законитеЗатоа прашав, дали некој следи како што се случува ... Пошо немам инфо од друго место, а никој не спомнал овде до сега.
Значи ако немаш нешо паметно да кажеш, немаш соодветен одговор на прашањето и сл. потроши го времето на нешо шо те прави среќен, место да мудруваш тука и да пишуваш сосема ирелеватни работи, па ја да мора да реплицирам на идиотски постови.само разни верзии овака онака, така, јас мислам зависи кој ќе ти го гледа предмето, и какво и е расположението веќе се се случува во последно време, да дека почнале да одобруват со браќа и братучети мислам дека не е пошто јас сум заглавен од декември и неможам да мрднам, треба јавно да се објаве за новите законски измени, а не само да си нагаѓаме па и дел од посредниците така велат демек олеснето, но мојот ми кажа, нема никакви измени ако има нешо ќе бидеш информиран така да не лупајте и што треба и што не треба
кога поднеле тие... одамнаDo site pametnjakovci koi sto ste vraboteni vo DABC i MVR vo BG, i sto gi znaete i vo son da ve skornat mozete da odgovorite do kade se stasani i koi zakoni se glasaat. E sea prasanjeto mi e: neli glasese zakonot deka dokolku roditel ima moze i deteto avtomacki da dobie drzavjanstvo ili pa drugiot nacin bese samo so dopolnitelni dokumenti: krstenici, svidetelstva, voeni kniski itn. Mozese samo da dobiesh drzavjanstvo ili proishod,. E sega GLAVNOTO sto site serete i plukate nekoj ako kaze deka i ako ne e izglasan zakonot sepak e olesnata procedurata da moze od brat na brat i od prv bratuced na bratuced, licno poznavam najmalku 4 primeri koi veke zele drzavjanstva na tie nacini, sega ne mi e jasno dali tajno go izglasaa pa od vas ekspertite tajno go krijat jas pojma nemam ! Pozz i gledajte si go patot a ne samo da plukate ako nekoj si go kaze svoeto mislenje bidejki vie ste eksperti i seznajkovci!!!
Aпсолутно не е точно.....на дечко ми, ги примија документите од чичко ( прв братучед на татко му ) поткрепено со плус документ од БКК......моментално сменет му е стаутсот што апсолутно не е гаранција дека ќе добие происход. Али моето искуство, кажува дека секако примаат за примање во ДАБЧкога поднеле тие... одамна
сега во дабч не ти ги прима ни на шалтер од брачед или брат бараат стари документи или права линија татко мајка бабс дедо