Кајгана психолог

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Топ е се што пиша и тоа е вистината, го користам твоето мислење да го надполнам моето.
  • Најди со хоби.
  • Имај секс.
  • Слушај убава музика.
  • Читај книги.
  • Поставувај си цели.
  • Медитирај.
  • Биди свесен.
  • Често оди во природа.
  • Смеј се.
ова цитираново е советот што ќе го прифатам

а стесот е,
па вака некое време ми беше страв да си ги прегледам сметките и да ги соберам како секој месец да знам колку ќе одат овој пат. Со причина ми беше страв
Седнав вчера зедов лист и пенкало и запишав се што треба да вратам да платам и се што очекувам од тековни сметки
ми беше страв дека ќе сумирам 20 000 ама јас се надминав и сумирав убави фини златни 29 400
СТреС и пол
немам волја за хоби за секс за музика, книга така така
цел имам 29 400 без храна
имам цел, патеката за маратон е пред мене
Да медитирам а? тоа ќе ме прави свесна, повеќе некако...
сакам да сум несвесна
Природа а? Ок, еве утре
се стиквив од смеење сабајле со нешто ... што беше? сликава

хух стрес
:)

Добар совет даден пред проблемот ама добар
Фала

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782

а стесот е,
па вака некое време ми беше страв да си ги прегледам сметките и да ги соберам како секој месец да знам колку ќе одат овој пат. Со причина ми беше страв
Седнав вчера зедов лист и пенкало и запишав се што треба да вратам да платам и се што очекувам од тековни сметки
ми беше страв дека ќе сумирам 20 000 ама јас се надминав и сумирав убави фини златни 29 400
СТреС и пол
сакам да сум несвесна
Природа а? Ок, еве утре

хух стрес

Фала

Мони моја, па тоа е целта... да се справиш со тоа секојдневие.
Сите ние се справуваме со такви работи, мислиш мене не ми е страв кога размислувам што ме чека, кој пат треба да го изодам за да напраам пари или што и да е во тој контекст?
Сите тие работи кој што погоре ги набројавме ќе ја олеснат ситуацијата за да можеме да се справиме на некој начин со таа проблематика која што ја има цел свет. :)
Читај книги, читај закон на привлечност.. ќе сфатиш дека не е толку случајно тоа што си заглавила со сметки. За тоа што размислуваш по цел ден тоа и си и тоа ти станува вистина.
Се се базира врз мисловниот систем, смени си го - ќе си го смениш животот.
Иначе сликава .. хахаххаа лудница.
Греота мачето, тортура му праат.. Или твојата мачка е ова? :))

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Греота мачето, тортура му праат.. Или твојата мачка е ова? :))
да беше мое ќе го убиев тој што ја тушира :)

добар си беше советот врши работа :) анти стрес терапија

p.s. сметките не се случајни, пишеше на фб
се се случува со причина
понекогаш причината е што си глуп и носиш погрешни одлуки

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Дополнително во однос на анти стрес терапијата:
Воопшто не е лошо понекогаш да си запалите квалитетен јоинт.
Тоа ќе ве избалансира и ќе ви дае нови хоризонти на гледање. :)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
како се нарекува особина ако некој постојано лаже?
Има такви луѓе - не може да каже нешто ако не излаже и ако од тоа не мора да има корист

Последно уредено:
Член од
18 февруари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
155

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795

а стесот е,
СТреС и пол
сакам да сум несвесна
Природа а? Ок, еве утре

хух стрес

Фала
29400? Ja u depresija ke padnev.
Nego setaj poveke,pravi raboti sto ke te pravat srekna i uzivaj vo toa sto go pravis ;)

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
Denes totalno se desi nesto sto nemozev ni da sanjam. Me izdade verna drugarka. Nesto me podbucna mi spomna za edno devojce od skolo, deka bila so nekogo ova ona i ja glupav zedov i i pisav na chat za dosta od niv. Mi bese neprijatno da kazam ne bev sam doma. Denes sasvim treta osoba mi skokna na glava koja doznala na nekoj nacin a se znae koj i pred site me napravi rezil duri i pred taa osoba. Po tel mi se javue druga i mi se zakanue. Deka ke bide loso. Pritisok vrsea neviden vrz mene. E sea taa osoba so koja zborev se vadi so toa neznam ova ona. Seta vina ja frli vrz mene. Jas priznav i se pokajav. E sega vas sovet sto da pravam vo vtornik. Ne mi e do sala i zezanje, a pogotovo do trolanje. Sakam nekoj da mi pomogne. Jas mislev uopste da ne idem u skolo ama toa nema da spreci ovoj problem... povtorno ke se vrati. Stvarno sum pod silen pritisok. Daj pomognete najseriozno. Ke puknam od nervoza cel den...

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Denes totalno se desi nesto sto nemozev ni da sanjam. Me izdade verna drugarka. Nesto me podbucna mi spomna za edno devojce od skolo, deka bila so nekogo ova ona i ja glupav zedov i i pisav na chat za dosta od niv. Mi bese neprijatno da kazam ne bev sam doma. Denes sasvim treta osoba mi skokna na glava koja doznala na nekoj nacin a se znae koj i pred site me napravi rezil duri i pred taa osoba. Po tel mi se javue druga i mi se zakanue. Deka ke bide loso. Pritisok vrsea neviden vrz mene. E sea taa osoba so koja zborev se vadi so toa neznam ova ona. Seta vina ja frli vrz mene. Jas priznav i se pokajav. E sega vas sovet sto da pravam vo vtornik. Ne mi e do sala i zezanje, a pogotovo do trolanje. Sakam nekoj da mi pomogne. Jas mislev uopste da ne idem u skolo ama toa nema da spreci ovoj problem... povtorno ke se vrati. Stvarno sum pod silen pritisok. Daj pomognete najseriozno. Ke puknam od nervoza cel den...
Малку повеќе нејасен ти е муабетов али во секој случај, немаш никаква потреба да се преоптоваруваш со тие социјални единки ; твоите врснички од училиштето.
Тоа е само една пролазна фаза во животот и треба да уживаш максимално во тој период.
Плус, мојот совет би ти бил да ти даде фелацио на 5ти час во тоалетот.
Тоа би ти било премија и би излегол многу среќен во ситуацијава.
Не се нервирај, немаш потреба за тоа. Се што треба да направиш од сега па натаму е да се забавуваш максимално што можеш кога си во школо и коа паѓаш во такви состојби и муабети.
Поздрав! :)[DOUBLEPOST=1432742128][/DOUBLEPOST]
Мислам дека ова е клучот на сите психички проблеми што ги имаме
https://www.youtube.com/watch?v=Yq-GlXcfD-o
Таман работа.
Психологијата не е истражена сосема ,
и баш во овој документарец објаснува што претставува психијатријата.
Суштински сите имаме по некој ментален - психолошки проблем ,
но тоа не значи дека тоа е болест или дека треба да го лечиме тоа преку психијатриски рецепт.
Сите болести и сите лекови се во нас самите, луѓето се така совршено креирани што може да се усовршуваат до Божествено ниво, но самиот социјален систем ни прави бариера и дирекно влијае и прибидејќи ова е познат факт, многу лесно ни вршат контрола на умот , затоа што многу е полесно да манипулраш маса одколку единка така да сите ние сме жртви на креирано сценарио и малкумина размислуваат со свој ум иако сите трагаат по своето вистинско битисување и вистина.
Процесот оди кон подобро, статистиките кажуваат дека колективната свест оди кон повисоко ниво... , тоа е најверојатно природниот состав наспроти вештачкиот кој ни го сервираат ,
во секој случај природата ќе победи и за овие работи сите ќе бидат свесни за некое време.

* Уживајте во животецот.

Последно уредено:
Член од
21 јуни 2011
Мислења
93
Поени од реакции
170
Малку повеќе нејасен ти е муабетов али во секој случај, немаш никаква потреба да се преоптоваруваш со тие социјални единки ; твоите врснички од училиштето.
Тоа е само една пролазна фаза во животот и треба да уживаш максимално во тој период.
Плус, мојот совет би ти бил да ти даде фелацио на 5ти час во тоалетот.
Тоа би ти било премија и би излегол многу среќен во ситуацијава.
Не се нервирај, немаш потреба за тоа. Се што треба да направиш од сега па натаму е да се забавуваш максимално што можеш кога си во школо и коа паѓаш во такви состојби и муабети.
Поздрав! :)[DOUBLEPOST=1432742128][/DOUBLEPOST]
Таман работа.
Психологијата не е истражена сосема ,
и баш во овој документарец објаснува што претставува психијатријата.
Суштински сите имаме по некој ментален - психолошки проблем ,
но тоа не значи дека тоа е болест или дека треба да го лечиме тоа преку психијатриски рецепт.
Сите болести и сите лекови се во нас самите, луѓето се така совршено креирани што може да се усовршуваат до Божествено ниво, но самиот социјален систем ни прави бариера и дирекно влијае и прибидејќи ова е познат факт, многу лесно ни вршат контрола на умот , затоа што многу е полесно да манипулраш маса одколку единка така да сите ние сме жртви на креирано сценарио и малкумина размислуваат со свој ум иако сите трагаат по своето вистинско битисување и вистина.
Процесот оди кон подобро, статистиките кажуваат дека колективната свест оди кон повисоко ниво... , тоа е најверојатно природниот состав наспроти вештачкиот кој ни го сервираат ,
во секој случај природата ќе победи и за овие работи сите ќе бидат свесни за некое време.

* Уживајте во животецот.
Баш тоа ми беше поентата, мислам дека всушност и никоj нема психички проблеми. Можеби во одреден период сме неспособни да ги контролираме мислите, но далеку од тоа дека сие болни, а контролата врз умот може да се воспостави со многу пракса. Мислам дека сите иентални болести се наметнати со цел да се манипулираат психички послабите и истовремено од нив да се профитира.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.306
Поени од реакции
5.912
Мислам дека ова е клучот на сите психички проблеми што ги имаме
https://www.youtube.com/watch?v=Yq-GlXcfD-o
Се согласувам потполно. Фармакологијата и Психијатријата се оружје за масовно уништување во рацете на луѓето што го контролираат светот.
Пошто си сватила ти препорачувам обавезно да ги гледаш овие две емисии.

Na rubu znanosti - Nuspojava smrt. https://www.youtube.com/watch?v=878I0sqKUwE
Na rubu znanosti - drugi pogled na psihoterapiju. https://www.youtube.com/watch?v=xmA-V5mW23g

Член од
21 јуни 2011
Мислења
93
Поени од реакции
170
Се согласувам потполно. Фармакологијата и Психијатријата се оружје за масовно уништување во рацете на луѓето што го контролираат светот.
Пошто си сватила ти препорачувам обавезно да ги гледаш овие две емисии.

Na rubu znanosti - Nuspojava smrt. https://www.youtube.com/watch?v=878I0sqKUwE
Na rubu znanosti - drugi pogled na psihoterapiju. https://www.youtube.com/watch?v=xmA-V5mW23g
Втората ја имам гледано и човеков е закон, само не ми се допаѓа што изјавува дека и самиот конзумира лекарства при летање, но можеби нема информации како да се соочи и да ги надмине ситуациите. Според мене, како што напоменав и погоре, менталните болести воопшто не ни постојат и затоа никој не би требало да користи апчиња за надминување на истите, затоа што човек само се уништува себеси со конзумирањето на лекарствата. Има многу начини како човек може најпрвин сам да си помогне, а потоа и да им помогне на другите, но тоа одзема многу време и посветеност, а кај нас владее себичност и желба да се уништи другиот, а не да му се пружи рака.

Kajgana Shop

На врв Bottom