Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Fala mnogu na odgovorot. keski da e taka cul te gospod.
Nema vrska !!! Ovoj status znaci deka dokumentite ti se obraboteni i deka cekas toj glavniot da denese odluka, odnosno sluzbeno da konstatira. Nie bevme dvajca so vakov status, na edniot mu se smeni statusot vo IZDADENO UDOSTOVERENIE, a na drugiot vo PREKRATEN. Statusite ni se menuvaa i na dvajcata istovremeno, najverojatno deka ist den imavme podadeno dokumenti vo DABC. Taka da ako ne ste sigurni vo nesto od sopstveno iskustvo, ne sirete dezinformacii. Znaci vo ovoj moment seuste nisto ne ti e sigurno. So srekja !

Знаете дали работат со сигурност во петок во бг?
Во петок нема празник и би требало да работат, ако одиш по пасошот и личната карта.Јас овој петок бев и си ги подигнав пасошот и личната карта лично, иако на посредникот му имав напишано полномошно и можеше да ми ги донесе и воедно започнав процедура за промена на возачката.
Ако си бил во Слатина на истото место каде си се сликал но сега траба да одиш во соба бр.3 од спротивната страна.
http://почивнидни.com/

Последно уредено:
Се видoв сo мoјoт пoсредник пред мaлку, и гo прaшaв дaли кaј другите штo бевме зaеднo вo дaбч имa прoмени вo стaтусoт и ми кaжa декa кaј сите стaтусoт е сменет, сaмo кaј мене сеуште се oбрaбoтувa.. Мнoгу чуднo, зaтoa штo еден пo друг ги дaдoвме документите вo дaбч.

posto cekam ukazot da mi go potpise vc prezidentot eve veke mesec i nesto, pa sakam da prasam , dali e mozno da ne go potpise ukazot ? jas cela procedura ja zavrsiv se kako sto trebase .

Во петок нема празник и би требало да работат, ако одиш по пасошот и личната карта.Јас овој петок бев и си ги подигнав пасошот и личната карта лично, иако на посредникот му имав напишано полномошно и можеше да ми ги донесе и воедно започнав процедура за промена на возачката.
Ако си бил во Слатина на истото место каде си се сликал но сега траба да одиш во соба бр.3 од спротивната страна.
http://почивнидни.com/
да за тоа ќе одам, иначе од таму ги земав формуларите, од таму треба да ги зеам и документите, ај објасни ми за промена на возачката што ми треба, иначе на ливчето ми пишува да идам на 29 да си ги земам[DOUBLEPOST=1432678362][/DOUBLEPOST]
posto cekam ukazot da mi go potpise vc prezidentot eve veke mesec i nesto, pa sakam da prasam , dali e mozno da ne go potpise ukazot ? jas cela procedura ja zavrsiv se kako sto trebase .
не може да не го потпише, јас и мн други чекавме два месеци, ќе почекаш уште малку

да за тоа ќе одам, иначе од таму ги земав формуларите, од таму треба да ги зеам и документите, ај објасни ми за промена на возачката што ми треба, иначе на ливчето ми пишува да идам на 29 да си ги земам[DOUBLEPOST=1432678362][/DOUBLEPOST]
не може да не го потпише, јас и мн други чекавме два месеци, ќе почекаш уште малку
fala na informacija

За промена на возачката ти треба бугарска лична карта,диплома за основно образование,ако дадеш поголема ќе кошта повеќе и лекарско од Бугарија да се сликаш не мора се зема таа од пасошот.Јас само му напишав полномошно на посредникот на нотар во Софија и тој ќе ми подаде а за подигнување само ја вршиш замената на нашата со бугарската.Посредникот ми рече дека ќе ме кошта 150 евра.

За промена на возачката ти треба бугарска лична карта,диплома за основно образование,ако дадеш поголема ќе кошта повеќе и лекарско од Бугарија да се сликаш не мора се зема таа од пасошот.Јас само му напишав полномошно на посредникот на нотар во Софија и тој ќе ми подаде а за подигнување само ја вршиш замената на нашата со бугарската.Посредникот ми рече дека ќе ме кошта 150 евра.
бате ова со возачката ме интересира и мене,бидејки другарите што ми се во германија ми велат ако не е бугарската возачка ние несмееме да се доближиме до кола ане уште да возиме со македонската...плус преиспитај се,,спомнуваш некоја цена од 150 што е левови или евра????објасни ја процедурата накратко...

бате ова со возачката ме интересира и мене,бидејки другарите што ми се во германија ми велат ако не е бугарската возачка ние несмееме да се доближиме до кола ане уште да возиме со македонската...плус преиспитај се,,спомнуваш некоја цена од 150 што е левови или евра????објасни ја процедурата накратко...
Go znam toa sto go napisav podetalno ne znam toa se potrebnite dokumenti koi gi navediv pogore.

So nasa, ovde izvadena megjunaroda vozacka (vazi 1 godina), i vo Amerika mozes da vozis.

Kako e ovaa so original dokument od 1941 god. so brolce od 2012 god. denes proveriv prepiskata e prekratena.pa pa alal da im e i toa pisuva na starata licna karta nacionalnost blgarin care neka kaze nekoj,so posmrtnica prevedena legalizirana orginal licnata karta predadena tamu licno ajde

Имам 2 прашања за оние кои имаат скорешно искуство... ме интересира значи 1во кога ке ти излезе произходот, односно кога ке напише на страната на ДАБЧ дека ти е ИЗДАДЕНО УДОСТОВЕРЕНИЕ .... како се одредува рок кога да си ги доставиш документите во Министерство за правосудие.

2ро Од кога ке ги приложиш документите во Министерство за П. сум чул дека одприлика некаде за 2 месеци треба да ти дадат датум за интервјуто, дури и часот бил запазен!!!!!

До тие со повеке искуство би замолил за 2рово прашање да ми кажат.. околу флексибилноста на датумот за интервјуто, дали може да се сугерира околу датумот, и во најлош случај што доколку не се појавиш на денот? Благодарам многу :D

Имам 2 прашања за оние кои имаат скорешно искуство... ме интересира значи 1во кога ке ти излезе произходот, односно кога ке напише на страната на ДАБЧ дека ти е ИЗДАДЕНО УДОСТОВЕРЕНИЕ .... како се одредува рок кога да си ги доставиш документите во Министерство за правосудие.

2ро Од кога ке ги приложиш документите во Министерство за П. сум чул дека одприлика некаде за 2 месеци треба да ти дадат датум за интервјуто, дури и часот бил запазен!!!!!

До тие со повеке искуство би замолил за 2рово прашање да ми кажат.. околу флексибилноста на датумот за интервјуто, дали може да се сугерира околу датумот, и во најлош случај што доколку не се појавиш на денот? Благодарам многу :D

Колку што знам откако ќе си го подигнеш Происходот, мислам дека истиот ден одиш во МП да поднесеш документи и одма ти го кажуваат денот......во моментов бидејќи мн споро иде со происходите имам информација дека за максимум еден месец ти закажуваат термин и мора да си го запазиш терминот, чак не е пожелно ни да касниш тој ден.

Е сега, исто така знам дека може и за покасно.....пр јас не сум тука цело лето, ако во меѓу време ми излезе происходот, би го подигнала во септ и тогаш ќе си закажам интервју. Посредникот ми кажа, нема фрка за покасно.

Најверојатно, ако не ти одговара сега да идеш за интервју, би требало да може покасно да си го подигнеш Происходот......и така некако да искалкулираш, е сега дали е возможно на шалтер да молиш за др датум ако предложениот не ти одговара, тоа не знам.

да се надоврзам со горе напишаното .. треба да си имаш преведено лекарско и не осудуван уплатница 30лева мислам беше(ке си уплатиш во бугарија) иначе 6 месеци важи произходот, после 6 месеци пропаѓа и треба пак од почеток во дабч.... во понеделникот закажваја за 14ти јули....

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom