Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Decki dali nekoj moze da mi kaze sto vsusnost znaci prepiskata vi e prekratena???
Значи нешто што на повеќето на форумов им крева коса
Претпоставувам прашуваш за отпочнување нова постапка, не си од оние заглавените случаи од 2012.

Ако на документот пишува дека лицето (дедо ти) е од бугарска националност, тогаш да, шансите се големи. Во спротивно, шансите не се наклонети во твој прилог, но вреди да пробаш. Само немој да имаш големи очекувања. Имам пријател кој го одбија во агенцијата со бугарско свидетелство од основно на мајка му.

Исклучок од ова правило се воените книшки, крштениците и венчаниците од бугарска црква. Досега не сум видел случај овие документи да се оспорени и да се бараат дополнителни докази.
Колку години има твојов пријател?

Последно уредено:
Член од
4 мај 2015
Мислења
25
Поени од реакции
45
Па ти од кај знаеш што ќе биде.Во министерство за правосудие да не работиш?[DOUBLEPOST=1432495999][/DOUBLEPOST]
Постојат и документи кои ги издавале Бугарите за кои не се водат книги во нивните архиви.Имаш мал милион на примери од сведителства од школи од МК и крштеници и венчаници од Бугарска егзархија.Тоа со проверката може да важи САМО за ВОЕНИ КНИШКИ иако и за нив не се потполни сите книги во АРХИВИТЕ. ЗНАМ..... ПРАШАВ !!!
постои тестирање за староста на мастилото,ако ти го направат и ако те фатат,прости се од пасошот.друг случај имаше на еден не му се чекаше уште за неколку месеци и отиде со фалсификат документи во словенија.таму го фатија и се врати во македонија.во меѓувреме му излезе државјанството.кога отиде да го подигне,му кажаа дека му е одземено поради случајот со фалсификат што го фатиле во словенија.па кој сака да си игра руски рулет со кој ништо не добива нека проба.

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
Има ли некој од 2012 да поднел документ последниве неколку месеци и да влегол во процедура или сите се на дополнителна уште т.е дали ги разгледуваат тие предмети воопшто?

Последно уредено:
S

Sukhoi-27

Гостин
постои тестирање за староста на мастилото,ако ти го направат и ако те фатат,прости се од пасошот.друг случај имаше на еден не му се чекаше уште за неколку месеци и отиде со фалсификат документи во словенија.таму го фатија и се врати во македонија.во меѓувреме му излезе државјанството.кога отиде да го подигне,му кажаа дека му е одземено поради случајот со фалсификат што го фатиле во словенија.па кој сака да си игра руски рулет со кој ништо не добива нека проба.
Хемиска анализа е само една од анализите.Имаш повеќе анализи.Пред неколку години во БГ имаше превземање на фирми со фалц документи така да кој оди со фалц документи ќе биде фатен

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Има ли некој од 2012 да поднел документ последниве неколку месеци и да влегол во процедура или сите се на дополнителна уште т.е дали ги разгледуваат тие предмети воопшто?
Sekako deka gi razgleduvaat i gi cistat
Ima i prekrateni a ima i izlezeni ukazi eve moja drugarka ceka potpis od 2012 e cekase 8 meseci po dadenite dopolnitelni dokumenti. Ako si podal verodostojni dokumenti po segasniot zakon ocekuvaj pozitiven ishod. E sega dali posle 3 nedeli meseci ili pak poveke meseci ke pocekas.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
постои тестирање за староста на мастилото,ако ти го направат и ако те фатат,прости се од пасошот..
Aj ne tropajte gluposti ve molam mozebi na nekoj slucaj i ce napravat ova ama na site ne veruvam i jas odnesov dokumenti vo ambasada i mi gi vratija vednas ne pominaa ni 5 minuti ( orginal mi go vratija fotokopija ja zadrzaa) kako moze da proverat od fotokopija primer testiranje na mastilo ...

Член од
8 јануари 2015
Мислења
28
Поени од реакции
11
Aj ne tropajte gluposti ve molam mozebi na nekoj slucaj i ce napravat ova ama na site ne veruvam i jas odnesov dokumenti vo ambasada i mi gi vratija vednas ne pominaa ni 5 minuti ( orginal mi go vratija fotokopija ja zadrzaa) kako moze da proverat od fotokopija primer testiranje na mastilo ...
pa kopijata ja zemaat ke se zamaraat tie ko da e od 3to vek dokumentot

Член од
10 јануари 2015
Мислења
58
Поени од реакции
83
овој тип е директно криминалец...

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
Значи нешто што на повеќето на форумов им крева коса

Колку години има твојов пријател?
Тезата дека можноста за добивање државјанство е некако поврзана со староста на кандидатот не држи вода уште од старт, бидејќи има илјадници примери на лица од Македонија кои државјанствата ги добиле на 50+ годишна возраст.

Во агенцијата доделуваат уверение за потекло, а не прават евалуација на кандидатот колку тој има потенцијал да биде подобен или корисен за Бугарија, за тоа служи интервјуто во министерството. Педесетгодишен лекар/бизнисмен може да биде многу покорисен отколку 25 годишен кој спаѓа во категорија нискоквалификуван работник.

Член од
24 мај 2015
Мислења
29
Поени од реакции
25
Prasanje do site , treba da zemam dokumenti od rodnini sto veke imaat bugarski pasos , mi kazaa deka ke mi treba nivna licna karta i izvod , dali nekoj ima sreduvano slicni dokumenti. Kolku vreme ke mi treba da izvadam niven izvod , so nivnata licna karta ke treba kaj notar da idam ili.... fala pozdrav.
Ako ti e za da dokazes poteklo ti trebaat kopii od nivni pasosi zavereni na notar, jas podnesov taka od rodnini zs nemav dedo ili baba so bg poteklo i eve procedurata si e pak vo tek.

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Здраво дечки,

Би сакал да го споделам со вас денешното мое искуство. Значи бев да поднесам дополнтелни документи од Дедо ми дека е бил војник - за ПРЕКРАТЕНА преписка од Јануари 2015, а бројче од 2012. Значи дефинитивно НЕ примаат дополнителни документи за прекратена преписка, ви кажувам оти лично бев и ме одбија, и сега пак одново треба да почнам. Добро што успеав да поднесам барање за ДУПЛИКАТ ПРОИСХОД од Дабч (сега на база на док од дедо ми), па ми рекоа за месец дена дека ќе е готов, го зимам и поднесувам со лекарско и неосодуваност во Правосудие и ми закажуваат интервју за некаде 2 месеци...и чекам.. Моја проценка е дека ќе чекам уште година и пол, со надеж дека со овој док од дедо дека сигурно ќе ми излезе овој пат.
Поентата ми беше дека СИТЕ што сте прекратени, ако имате било какви документи одете пробајте да приложете чисто за Ваша сигурност и фатете си пак одново работата, оти ако чекате така ништо нема да направете.
Поздрав, не сакам никој да разочарам - ама тоа е вистината од денешниов мој ден.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom