Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.306
- Поени од реакции
- 9.090
Одбиен си.Decki dali nekoj moze da mi kaze sto vsusnost znaci prepiskata vi e prekratena???
Ваљда не си бил благонадежен.
Одбиен си.Decki dali nekoj moze da mi kaze sto vsusnost znaci prepiskata vi e prekratena???
Значи нешто што на повеќето на форумов им крева косаDecki dali nekoj moze da mi kaze sto vsusnost znaci prepiskata vi e prekratena???
Колку години има твојов пријател?Претпоставувам прашуваш за отпочнување нова постапка, не си од оние заглавените случаи од 2012.
Ако на документот пишува дека лицето (дедо ти) е од бугарска националност, тогаш да, шансите се големи. Во спротивно, шансите не се наклонети во твој прилог, но вреди да пробаш. Само немој да имаш големи очекувања. Имам пријател кој го одбија во агенцијата со бугарско свидетелство од основно на мајка му.
Исклучок од ова правило се воените книшки, крштениците и венчаниците од бугарска црква. Досега не сум видел случај овие документи да се оспорени и да се бараат дополнителни докази.
kakov dokument ne razbrav?i jas nemam nikoj po poteklo odnesov takov dokument ma mart 2015 i sega me viknaja na intervju utre vagam lekersko i za neosuduvn mozes da si probas 1000% pominuvas
постои тестирање за староста на мастилото,ако ти го направат и ако те фатат,прости се од пасошот.друг случај имаше на еден не му се чекаше уште за неколку месеци и отиде со фалсификат документи во словенија.таму го фатија и се врати во македонија.во меѓувреме му излезе државјанството.кога отиде да го подигне,му кажаа дека му е одземено поради случајот со фалсификат што го фатиле во словенија.па кој сака да си игра руски рулет со кој ништо не добива нека проба.Па ти од кај знаеш што ќе биде.Во министерство за правосудие да не работиш?[DOUBLEPOST=1432495999][/DOUBLEPOST]
Постојат и документи кои ги издавале Бугарите за кои не се водат книги во нивните архиви.Имаш мал милион на примери од сведителства од школи од МК и крштеници и венчаници од Бугарска егзархија.Тоа со проверката може да важи САМО за ВОЕНИ КНИШКИ иако и за нив не се потполни сите книги во АРХИВИТЕ. ЗНАМ..... ПРАШАВ !!!
stara krstenica falskakov dokument ne razbrav?
Хемиска анализа е само една од анализите.Имаш повеќе анализи.Пред неколку години во БГ имаше превземање на фирми со фалц документи така да кој оди со фалц документи ќе биде фатенпостои тестирање за староста на мастилото,ако ти го направат и ако те фатат,прости се од пасошот.друг случај имаше на еден не му се чекаше уште за неколку месеци и отиде со фалсификат документи во словенија.таму го фатија и се врати во македонија.во меѓувреме му излезе државјанството.кога отиде да го подигне,му кажаа дека му е одземено поради случајот со фалсификат што го фатиле во словенија.па кој сака да си игра руски рулет со кој ништо не добива нека проба.
Sekako deka gi razgleduvaat i gi cistatИма ли некој од 2012 да поднел документ последниве неколку месеци и да влегол во процедура или сите се на дополнителна уште т.е дали ги разгледуваат тие предмети воопшто?
Aj ne tropajte gluposti ve molam mozebi na nekoj slucaj i ce napravat ova ama na site ne veruvam i jas odnesov dokumenti vo ambasada i mi gi vratija vednas ne pominaa ni 5 minuti ( orginal mi go vratija fotokopija ja zadrzaa) kako moze da proverat od fotokopija primer testiranje na mastilo ...постои тестирање за староста на мастилото,ако ти го направат и ако те фатат,прости се од пасошот..
pa kopijata ja zemaat ke se zamaraat tie ko da e od 3to vek dokumentotAj ne tropajte gluposti ve molam mozebi na nekoj slucaj i ce napravat ova ama na site ne veruvam i jas odnesov dokumenti vo ambasada i mi gi vratija vednas ne pominaa ni 5 minuti ( orginal mi go vratija fotokopija ja zadrzaa) kako moze da proverat od fotokopija primer testiranje na mastilo ...
овој тип е директно криминалец...постои тестирање за староста на мастилото,ако ти го направат и ако те фатат,прости се од пасошот.друг случај имаше на еден не му се чекаше уште за неколку месеци и отиде со фалсификат документи во словенија.таму го фатија и се врати во македонија.во меѓувреме му излезе државјанството.кога отиде да го подигне,му кажаа дека му е одземено поради случајот со фалсификат што го фатиле во словенија.па кој сака да си игра руски рулет со кој ништо не добива нека проба.
Тезата дека можноста за добивање државјанство е некако поврзана со староста на кандидатот не држи вода уште од старт, бидејќи има илјадници примери на лица од Македонија кои државјанствата ги добиле на 50+ годишна возраст.Значи нешто што на повеќето на форумов им крева коса
Колку години има твојов пријател?
Ako ti e za da dokazes poteklo ti trebaat kopii od nivni pasosi zavereni na notar, jas podnesov taka od rodnini zs nemav dedo ili baba so bg poteklo i eve procedurata si e pak vo tek.Prasanje do site , treba da zemam dokumenti od rodnini sto veke imaat bugarski pasos , mi kazaa deka ke mi treba nivna licna karta i izvod , dali nekoj ima sreduvano slicni dokumenti. Kolku vreme ke mi treba da izvadam niven izvod , so nivnata licna karta ke treba kaj notar da idam ili.... fala pozdrav.
kazuvaj kaj ja nabavi kaj se pravi toastara krstenica fals