Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
S

Sukhoi-27

Гостин
Ne sum strucen no na ova mozam jas samo delumno da ti odgovoram.Koga go podignav ukazot mi ja vratija i vencanicata od moite prababa i pradedo.Zaprimetiv na prezimeto koe e isto so moeto no na vencanicata zavrsuva na ov deka nekoi bukvi se malku obeleni.Moja pretpostavka e deka mozebi ja proveruvaat avtenticnosta na mastiloto so nekakvi hemiski sredstva .Mislam deka site tie stari dokumenti pominuvaat niz stroga kontrola.
Тоа е друга работа.Проверка на автентичност на самиот документ.Не е тоа поврзување со архив.

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Дечки здраво. ВЕ МОЛАМ помогнете и кажувајте дали има сличен случај како мене оти во 3 САБАЈЛЕ СЕГА ОДАМ ЗА СОФИЈА.
Во јануари 2012 поднесов документи и ми дадоа картонче со број 1XXX/2012 со закажено интервју во Јуни истата година. Го поминав интервјуто во Јуни, се во ред, и на крај типот ми кажа дека системот не им е во ред, и не можеше да ми даде картонче со бројка. Следната недела отиде братучед ми и ми кажа дека бројот на преписка ми е 6XXX/2012, таму му рекле тој број (ама тој ми го изгуби картончето).
E сега, утре ќе одам во Правосудие да поднесам воена книшка од дедо ми. Ако службеничката на шалтер ми го побара картончето од интервјуто 6XXX/2012 а јас го немам, што да и кажам? Може ли лесно да ме најде само по име и презиме, без картонче да виде дека се е во ред, или без картонче може да ме одбие ????
ВЕ МОЛАМ ако знае некој нека каже
Однапред ФАЛА

Член од
25 мај 2015
Мислења
1
Поени од реакции
1
Дечки само едно прашање, дали свидетелство (бугарско од основно школо) од дедо е доволно за да извади происход?

Член од
14 април 2015
Мислења
24
Поени од реакции
43
Ne sum strucen no na ova mozam jas samo delumno da ti odgovoram.Koga go podignav ukazot mi ja vratija i vencanicata od moite prababa i pradedo.Zaprimetiv na prezimeto koe e isto so moeto no na vencanicata zavrsuva na ov deka nekoi bukvi se malku obeleni.Moja pretpostavka e deka mozebi ja proveruvaat avtenticnosta na mastiloto so nekakvi hemiski sredstva .Mislam deka site tie stari dokumenti pominuvaat niz stroga kontrola.
[DOUBLEPOST=1432540910][/DOUBLEPOST]
decki jas podnesov dopolnitelen dokument vo dabc bugarska krstenica od majkami i sega mi baraat i izvodi od umrenite od nejzinite roditeli i izvod na rodeni od majkami sto znaci deka procedurata ne samo sto ne e olesneta duri e postroga i poslozena zatoa sto na moj drugar 2014 mu izdadoa proizhod samo so krstenicata bez da mu baraat umrenici so gozpod napred i so lezno da ni e

Последно уредено:
Член од
14 април 2015
Мислења
110
Поени од реакции
67
Дечки здраво. ВЕ МОЛАМ помогнете и кажувајте дали има сличен случај како мене оти во 3 САБАЈЛЕ СЕГА ОДАМ ЗА СОФИЈА.
Во јануари 2012 поднесов документи и ми дадоа картонче со број 1XXX/2012 со закажено интервју во Јуни истата година. Го поминав интервјуто во Јуни, се во ред, и на крај типот ми кажа дека системот не им е во ред, и не можеше да ми даде картонче со бројка. Следната недела отиде братучед ми и ми кажа дека бројот на преписка ми е 6XXX/2012, таму му рекле тој број (ама тој ми го изгуби картончето).
E сега, утре ќе одам во Правосудие да поднесам воена книшка од дедо ми. Ако службеничката на шалтер ми го побара картончето од интервјуто 6XXX/2012 а јас го немам, што да и кажам? Може ли лесно да ме најде само по име и презиме, без картонче да виде дека се е во ред, или без картонче може да ме одбие ????
ВЕ МОЛАМ ако знае некој нека каже
Однапред ФАЛА
po maticen broj kje ti go najdat brojo na predmet

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
Дечки само едно прашање, дали свидетелство (бугарско од основно школо) од дедо е доволно за да извади происход?
Претпоставувам прашуваш за отпочнување нова постапка, не си од оние заглавените случаи од 2012.

Ако на документот пишува дека лицето (дедо ти) е од бугарска националност, тогаш да, шансите се големи. Во спротивно, шансите не се наклонети во твој прилог, но вреди да пробаш. Само немој да имаш големи очекувања. Имам пријател кој го одбија во агенцијата со бугарско свидетелство од основно на мајка му.

Исклучок од ова правило се воените книшки, крштениците и венчаниците од бугарска црква. Досега не сум видел случај овие документи да се оспорени и да се бараат дополнителни докази.

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2015
Мислења
28
Поени од реакции
11
i jas nemam nikoj po poteklo odnesov takov dokument ma mart 2015 i sega me viknaja na intervju utre vagam lekersko i za neosuduvn mozes da si probas 1000% pominuvas

Член од
17 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
22
zosto gi pocnuvaat 2014/2015 koga od 2012 ili 2013 ne se dovrseni :toe:

Член од
8 септември 2008
Мислења
14
Поени од реакции
8
Prasanje do site , treba da zemam dokumenti od rodnini sto veke imaat bugarski pasos , mi kazaa deka ke mi treba nivna licna karta i izvod , dali nekoj ima sreduvano slicni dokumenti. Kolku vreme ke mi treba da izvadam niven izvod , so nivnata licna karta ke treba kaj notar da idam ili.... fala pozdrav.

Член од
23 октомври 2014
Мислења
84
Поени од реакции
38
итно ми е ако може да ми кажете колку време се чека во амбасада за легализација?

Член од
29 април 2015
Мислења
26
Поени од реакции
36
drugar za vo DABC ni baraat ni trebaat lekarsko i potvrdi,neznam koj ti rekol taka ama te izlazal tie dokumenti gi baraat vo ministerstvo na pravosudie koga poddavas za drzavjanstvo odnosno koga odis na intervju i netreba da bidat postari od sest meseci
Некој носел потврда за неосудуваност и лекарско во ДАБЧ? Оф леле мајкоооо, умот на пасење ви е или што?
abe se ok jas do pred nekoe vreme neznaev posrednikot toa go kaza ne stanuva zbor za umot na pasejne i slicno fala za informaciite

Член од
29 април 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
Decki dali nekoj moze da mi kaze sto vsusnost znaci prepiskata vi e prekratena???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom