Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 мај 2015
Мислења
29
Поени од реакции
25
Молам за помош т.е совет!!!
Целата процедура ја пратев нели на сопственото бројче се додека статусот ми се смени со што требаше да доставам документи за потекло. Истото го направив преку посредник со што посредникот ми даде друго бројче за на него да ја следам постапката. Малку ми е сомнително тоа што нели постапката ако продолжува треба да си продолжи на старото бројче, или пак сум грешка можеби продолжува со друго бројче. Ве замолувам за паметен совет. Инаку на старото бројче сеуште пишува дека сум вратен на дополнителна а на новото дека процедурата е во тек.

Член од
23 мај 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Dali znae nekoj kako se proveruva dali e pasosot gotov ima li nekoja stranica kade moze da se dobie nekoja informacija.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Целата процедура ја пратев нели на сопственото бројче се додека статусот ми се смени со што требаше да доставам документи за потекло. Истото го направив преку посредник со што посредникот ми даде друго бројче за на него да ја следам постапката. Малку ми е сомнително тоа што нели постапката ако продолжува треба да си продолжи на старото бројче, или пак сум грешка можеби продолжува со друго бројче. Ве замолувам за паметен совет. Инаку на старото бројче сеуште пишува дека сум вратен на дополнителна а на новото дека процедурата е во тек.
Staroto brojce ti vazi se do deka ne ti dadat otkaz ako ja zapocnes procedurata nanovo togas normalno ke imas novo brojce no ako procedurata e vo tek nema logika da ti davat novo brojce 100% posrednikot te laze jas ne sum videl vakov slicen slucaj ni pak sum slusnal vakvo nesto eve neka potvrdat I dr clenovi od Kajgana no podobro bi bilo da najdes Nov posrednik ili da si teras Sam rabota ovoj bataligo

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Колку е ова вистина ,посредников ми се јави да ми каже дека од четвртокот веке почнале да пуштаат од втора линија и нагоре.Го усвоија законов или?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Колку е ова вистина ,посредников ми се јави да ми каже дека од четвртокот веке почнале да пуштаат од втора линија и нагоре.Го усвоија законов или?
Во ДАБЧ или во Правосудие? Инаку не, не е усвоен законот. Што се мисли под "втора линија"?

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
Посредниците се' ќе кажат за да извлечат пари од вас. Намерно ве охрабруваат и ви даваат лажна надеж со дезинформации за да не се откажете од намерата да барате бугарско државјанство. Се' дури не се изгласа законот, нема да има промени, сега се издаваат уверенија/државјанства исклучиво по законски прописи. Службениците во Бугарија сега бараат игла во сено за да не издадат уверение за потекло, бидејќи се исплашени од контролата која им била направена пред неколку години. Од друга страна, оние во министерството нема да ви издадат државјанство со уверение на кое не пишува на кој основ е издадено. Никој не е толку наивен да ризикува да изгуби работно место или да одговара кривично.

Последно уредено:

pastor

mikan
Член од
10 јануари 2015
Мислења
97
Поени од реакции
109
Посредниците се' ќе кажат за да извлечат пари од вас. Намерно ве охрабруваат и ви даваат лажна надеж со дезинформации за да не се откажете од намерата да барате бугарско државјанство. Се' дури не се изгласа законот, нема да има промени, сега се издаваат уверенија/државјанства исклучиво по законски прописи. Службениците во Бугарија сега бараат игла во сено за да не издадат уверение за потекло, бидејќи се исплашени од контролата која им била направена пред неколку години. Од друга страна, оние во министерството нема да ви издадат државјанство со уверение на кое не пишува на кој основ е издадено. Никој не е толку наивен да ризикува да изгуби работно место или да одговара кривично.

I koga ke se usvoi zakonov ke se izdavaat proishodi i drzavjanstva po zakonski propisi samo sto ke bide olesneto dokazuvanjeto na potekloto zosto za sekoj proishod ke pisuva vrz koja osnova e dobien.Ke moze mnogu polesno za nas da dokazuvame preku pasos na brat,bratuced,tetka,cicko itn.Sega zakonot e strikten po prava linija i toa e tocno vo dabc ne si igraat so rabotnite mesta.

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
Посредникот те лаже,ти има дадено бројче од некој што е во процедура,а документот најверојатно го нема поднесено и можно е да го има продадено.Бројче е само едно,од имтервју бројот.....обратисе во министерство на правосудие на bgcitizen@justice.government.bg или директно во Софија и прашај дали е поднесен документ, а ако не е,на посредникот барајму го документот назад.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Imam edno prasanje
sigurno site sto treba da odnesime dopolnitelen dokument go nemame
inaku sum od 2013 brojceto mi izleze vo fevruari no nemam nikakov dokumen
moite dedo baba se pomlada generacija i ucele i odele vo vojska vo srpsko
pa prasanjevo mi e dali postoi nekoe resenie kako tie sto nemaat kako go resile toa dali
postoi nesto nekoj fals dokument slusnav vo kavadarci go pravele toa i dali toj dokument mozi da se zaveri
na noar vo bugarija i slicno
znaci ako ima nekoj takvo ili slicno iskusvo neka spodeli imam mn luge kako mene
a veke site so nervi i zivci sme pri kraj
pozzzzzz
fala.
пред два месеци имав можност да бидам со лице кое работи со документи цел живот,кај него имаше еден однесено ВОЕНА КНИШКА фалш,самиот тој рече олку добар оргинален фалсификат во животот немам видено а цел живот работам се бавам со ова.батето сакаше да проба со фалш да добие пасош,баш ме интересира што направил чим нешто дознаам ке го споделам тука...

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
пред два месеци имав можност да бидам со лице кое работи со документи цел живот,кај него имаше еден однесено ВОЕНА КНИШКА фалш,самиот тој рече олку добар оргинален фалсификат во животот немам видено а цел живот работам се бавам со ова.батето сакаше да проба со фалш да добие пасош,баш ме интересира што направил чим нешто дознаам ке го споделам тука...
кога ке го одбијат има да свири.. Нека не си прави бајрам на мозокот, пошо секој документ детално се проверува и испитува дали таков човек постоел или постои по архивите. Доколку не се најде, било каков документ за некаква поврзаност помеѓу стариот документ и бугарските архиви, тогаш и на бугарите им е јасно дека е фалш. Не пијат нафта тие, еден мал милион фалш документи им имаат поминато низ раце досега. Немој да мисли дека е првиот на кој што му текнало такво нешто.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Imam edno prasanje
sigurno site sto treba da odnesime dopolnitelen dokument go nemame
inaku sum od 2013 brojceto mi izleze vo fevruari no nemam nikakov dokumen
moite dedo baba se pomlada generacija i ucele i odele vo vojska vo srpsko
pa prasanjevo mi e dali postoi nekoe resenie kako tie sto nemaat kako go resile toa dali
postoi nesto nekoj fals dokument slusnav vo kavadarci go pravele toa i dali toj dokument mozi da se zaveri
na noar vo bugarija i slicno
znaci ako ima nekoj takvo ili slicno iskusvo neka spodeli imam mn luge kako mene
a veke site so nervi i zivci sme pri kraj
pozzzzzz
fala.
Da se nadovrzam pak na istoto prasanje.Mislam deka e mnogu vazno.Ne samo sto ke bides prekraten tuku mozes i krivicno da odgovaras za falsifikovanje na dokumenti.Psrednikot mi kaza deka ima slucai kade policijata so lisici iznesuva luge od ministerstvoto za pravda.Zatoa moj sovet nikako ne pokusavaj da napravis takva rabota.
Poz.

Член од
24 мај 2015
Мислења
29
Поени од реакции
25
Посредникот те лаже,ти има дадено бројче од некој што е во процедура,а документот најверојатно го нема поднесено и можно е да го има продадено.Бројче е само едно,од имтервју бројот.....обратисе во министерство на правосудие на bgcitizen@justice.government.bg или директно во Софија и прашај дали е поднесен документ, а ако не е,на посредникот барајму го документот назад.
fala mn na info

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Da se nadovrzam pak na istoto prasanje.Mislam deka e mnogu vazno.Ne samo sto ke bides prekraten tuku mozes i krivicno da odgovaras za falsifikovanje na dokumenti.Psrednikot mi kaza deka ima slucai kade policijata so lisici iznesuva luge od ministerstvoto za pravda.Zatoa moj sovet nikako ne pokusavaj da napravis takva rabota.
Poz.
Да ми го зема зборот, не само што ќе го прекратат и пасош нема да види до крај на живот, туку и кривично ќе одговара.
Дур бевме во Софија еден дечко истово го праша посредникот и овој вика пробај си ама ако те фатат, затвор ќе одиш, иначе они по воената книшка проверуваат во архивот дали постои вистински лицето, не се будали само на основ на воена книшка да даваат происход. така да овој потфат може да има фатален исход.

S

Sukhoi-27

Гостин
Да ми го зема зборот, не само што ќе го прекратат и пасош нема да види до крај на живот, туку и кривично ќе одговара.
Дур бевме во Софија еден дечко истово го праша посредникот и овој вика пробај си ама ако те фатат, затвор ќе одиш, иначе они по воената книшка проверуваат во архивот дали постои вистински лицето, не се будали само на основ на воена книшка да даваат происход. така да овој потфат може да има фатален исход.
Па ти од кај знаеш што ќе биде.Во министерство за правосудие да не работиш?[DOUBLEPOST=1432495999][/DOUBLEPOST]
Па ти од кај знаеш што ќе биде.Во министерство за правосудие да не работиш?
Постојат и документи кои ги издавале Бугарите за кои не се водат книги во нивните архиви.Имаш мал милион на примери од сведителства од школи од МК и крштеници и венчаници од Бугарска егзархија.Тоа со проверката може да важи САМО за ВОЕНИ КНИШКИ иако и за нив не се потполни сите книги во АРХИВИТЕ. ЗНАМ..... ПРАШАВ !!!

Последно уредено од модератор:
Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Па ти од кај знаеш што ќе биде.Во министерство за правосудие да не работиш?[DOUBLEPOST=1432495999][/DOUBLEPOST]
Постојат и документи кои ги издавале Бугарите за кои не се водат книги во нивните архиви.Имаш мал милион на примери од сведителства од школи од МК и крштеници и венчаници од Бугарска егзархија.Тоа со проверката може да важи САМО за ВОЕНИ КНИШКИ иако и за нив не се потполни сите книги во АРХИВИТЕ. ЗНАМ..... ПРАШАВ !!!
Ne sum strucen no na ova mozam jas samo delumno da ti odgovoram.Koga go podignav ukazot mi ja vratija i vencanicata od moite prababa i pradedo.Zaprimetiv na prezimeto koe e isto so moeto no na vencanicata zavrsuva na ov deka nekoi bukvi se malku obeleni.Moja pretpostavka e deka mozebi ja proveruvaat avtenticnosta na mastiloto so nekakvi hemiski sredstva .Mislam deka site tie stari dokumenti pominuvaat niz stroga kontrola.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom