Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
18
Vo prosek od 100 makedonci viza za SAD ke dobijat 20,a od 100 bugari 50-60.Megutoa taa viza e turisticka i mozes da rabotis samo na crno.Duri mislam deka kako bugarski drzavjanin ne ti treba garancija tuku vizite gi odobruvaat samo so molba.Istoto vazi i za toplata Avstralija.
Kako graganin na drzava clenka na EU patuvanjeto vo svetot ti e mnogu olesneto.
Да, во право си.... али од искуство луге што зборат..... Америка не е проблем работењето на црно, уште поубаво ако имаш кај некој..... според искуства и споделени мислења и ситуациии наравоучение е дека помеѓу Европа и Америка, кога збориме за работа на црно... поголеми се шансите за Америка, а за ЕУ книги ти бараат :) да имаш книги :D Убаво би било за САД да со бугарски пасош се патува без виза онака.. исто како и за сите останати нели членки на ЕУ, ми се чини уште Бугарија, Романија, и Кипар се i Полска.... Според залагањата на ЕУ, и нивната цел и мисија и тантаратунтара :) тие се делкларираат како единка, а всушност овде 4 членки им прекратуваат како преписки :D Ја верувам дека мн брзо овие ке влезат.... и ондак со бг пасосош без виза ке се иде на Америка.... таму црнкиња на рати 5 години ке си исплатиш едно 30.000$ ама после онај плавиот со белиот орел кога ке го земеш редоследот ке биде, Путин, Обама, па TИ! :D :D :D

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Да, во право си.... али од искуство луге што зборат..... Америка не е проблем работењето на црно, уште поубаво ако имаш кај некој..... според искуства и споделени мислења и ситуациии наравоучение е дека помеѓу Европа и Америка, кога збориме за работа на црно... поголеми се шансите за Америка, а за ЕУ книги ти бараат :) да имаш книги :D Убаво би било за САД да со бугарски пасош се патува без виза онака.. исто како и за сите останати нели членки на ЕУ, ми се чини уште Бугарија, Романија, и Кипар се i Полска.... Според залагањата на ЕУ, и нивната цел и мисија и тантаратунтара :) тие се делкларираат како единка, а всушност овде 4 членки им прекратуваат како преписки :D Ја верувам дека мн брзо овие ке влезат.... и ондак со бг пасосош без виза ке се иде на Америка.... таму црнкиња на рати 5 години ке си исплатиш едно 30.000$ ама после онај плавиот со белиот орел кога ке го земеш редоследот ке биде, Путин, Обама, па TИ! :D :D :D
Svasta... u Anglija primer da Odis 10 god da zivejs I rabotis imas pravo na angliski Pasos a od angliski Pasos,norveski,shvedski,finski nema pojak Pasos na zemjava taka da soke plakas na crnkini kesi pocekas 10 god vo nekoj od ovie zemji i ke si zemas graganstvo :)

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Svasta... u Anglija primer da Odis 10 god da zivejs I rabotis imas pravo na angliski Pasos a od angliski Pasos,norveski,shvedski,finski nema pojak Pasos na zemjava taka da soke plakas na crnkini kesi pocekas 10 god vo nekoj od ovie zemji i ke si zemas graganstvo :)
Во англија и 50 години да живееш нема да добиеш англиски пасош. Башка е чиста дезинформација ова

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Во англија и 50 години да живееш нема да добиеш англиски пасош. Башка е чиста дезинформација ова
Za zal mn si greska moj drugar tamu zivee veke godina vrema I negoviot cimer sto zivee so nego po samo 10 godini ziveenje u Anglija si podigna britanski Pasos :) pa informacijata mi e od prva raka a ti mozes da sires dezinformacij kolko sakas :)[DOUBLEPOST=1432384736][/DOUBLEPOST]
Za zal mn si greska moj drugar tamu zivee veke godina vrema I negoviot cimer sto zivee so nego po samo 10 godini ziveenje u Anglija si podigna britanski Pasos :) pa informacijata mi e od prva raka a ti mozes da sires dezinformacij kolko sakas :)
Jas mojte postovi nikogss ne GI kazuvam od moji pretpostavki tuku GI kazuvam od dela :)

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
https://www.gov.uk/becoming-a-british-citizen/check-if-you-can-apply
oti samo treskate zeleni bez vrska ... google.com i barajte informacii ... eve za naturalizacija treba 5 god da zivees vo UK i uste nekolku ednostavni baranja...

BAREM SEGA SE MOZI DA SE NAJDI NA INTERNET......... od pile mleko ima, samo treba da sednis i da pobaras

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Za zal mn si greska moj drugar tamu zivee veke godina vrema I negoviot cimer sto zivee so nego po samo 10 godini ziveenje u Anglija si podigna britanski Pasos :) pa informacijata mi e od prva raka a ti mozes da sires dezinformacij kolko sakas :)[DOUBLEPOST=1432384736][/DOUBLEPOST]
Jas mojte postovi nikogss ne GI kazuvam od moji pretpostavki tuku GI kazuvam od dela :)
Што ќе ти е англиски пасош кога веќе имаш, бг пасош, и двата се Еу пасоши.
Какви бенефиции би стекнал со земањето на англиски пасош, а ги немаш со бг пасошот?
А за америка освен преку брак, и некој работодавец да те пријави дека му фали таков работник, немаш други опции, и преку роднини, имаш грин кард преку роднини, брак,. лотарија, работодавец. тешко е да добиеш легален престој во уса.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Да се добивало така лесно англиски пасош колку зелени тропате немате претстава.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Да, визата е само туристичка. Не постои држава во светот чии граѓани имаат право на постојан престој и работна дозвола во Америка и Австралија без да аплицираат за имигрантска виза. Дури и државјаните на UK имаат право само на 3 месечен престој како туристи. Истото што важи за нас со визната либерализација во земјите на ЕУ, важи и за нив.
извини но грешиш,моите пола село кој живееат во австралија велат поинаку.......[DOUBLEPOST=1432395609][/DOUBLEPOST]за оние кој ги ентересира за деновиве..
http://news.ibox.bg/news/id_1245069452

и уште нешто би сакал да споделам ова се однесува на нас кој немаат документи за потекло,само што се слушнав со ПЕТАР КОЛЕВ ми кажа дека законот поминал (УСПЕШНО) низз комисиите и во мементов се става на дневен ред за гласање во ПАРЛАМЕНТОТ.....барем тој така ми кажа.......луге ДАЈ БОЖЕ да е точно,и барем помолете се за оваа голгота да еднаш засекогаш да заврши...

Последно уредено:
Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
извини но грешиш,моите пола село кој живееат во австралија велат поинаку.......[DOUBLEPOST=1432395609][/DOUBLEPOST]за оние кој ги ентересира за деновиве..

и уште нешто би сакал да споделам ова се однесува на нас кој немаат документи за потекло,само што се слушнав со ПЕТАР КОЛЕВ ми кажа дека законот поминал (УСПЕШНО) низз комисиите и во мементов се става на дневен ред за гласање во ПАРЛАМЕНТОТ.....барем тој така ми кажа.......луге ДАЈ БОЖЕ да е точно,и барем помолете се за оваа голгота да еднаш засекогаш да заврши...
I jas go slusnav istoto ajde neka e na arno za site vas da si dobiete pasosi. Isto mi kazaa so i na tebe , i deka imale nekoj zastoj do sea i epten preterale so odolgovlekuvanjeto na brojkite i sega ke ispustale poveke do juli sakale da iscistat mnogu brojki od poveke godini sto se vo zastoj pa kolku e tocno ke vidime. Daj boze da napraat nekoj boom so brojki poso sve e vo zastoj.

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
Не грешам, јас не би се повикувал на рекла-казала муабети од роднини и пријатели, туку ќе го поткрепам моето тврдење со факт кој е јавно достапен на владината веб страна на UK каде јасно пишува дека единствен начин да живееш и работиш во САД е да поседуваш работна или имигрантска виза (зелена карта). Нема привилегирани државјани за САД кога станува збор за легален постојан престој и работа - сите сме еднакви. Процедурата и критериумите се истите како за државјанин на Македонија, така и за државјанин на Австралија/Обединетото Кралство.

Единствена предност се кратките туристички и бизнис посети. Под бизнис посета се подразбира посета со цел за остварување средби за бизнис преговори и склучување договори со претставници на компании.

https://www.gov.uk/living-in-the-usa#entry-and-residence-requirements

Последно уредено:

pastor

mikan
Член од
10 јануари 2015
Мислења
97
Поени од реакции
109
Za izmenite na zakonot se ceka mislenje i analiza na ministarot na pravosadie ivanov koj treba zaedno so pretsedatelot na dabc vangelov da usoglasat kade se kocat rabotite i ima rok od eden mesec do 13.06.2015 koj mu go dadoa od komisijata na blgarite v cuzbina po stenogramot od 13.05.2015i potoa ke se napravat dopolnitelni izmeni ako treba da se olesnat rabotite.

Член од
2 мај 2015
Мислења
46
Поени од реакции
34
Za izmenite na zakonot se ceka mislenje i analiza na ministarot na pravosadie ivanov koj treba zaedno so pretsedatelot na dabc vangelov da usoglasat kade se kocat rabotite i ima rok od eden mesec do 13.06.2015 koj mu go dadoa od komisijata na blgarite v cuzbina po stenogramot od 13.05.2015i potoa ke se napravat dopolnitelni izmeni ako treba da se olesnat rabotite.
daj Boze da e tocna informacijava mnogu ke ni bide od korist

sto znaci......???? Ke bide za brzo ili ne ?

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733

Дај Боже да даваат на сите пасоши, иако сум со документи за потекло, (доставени 3 месеци одкако ми беше речено во дабч), сепак ми е жал за народот што е без документи, јас мислам ќе ви се отвори среќата, бар на тие што се молите, верувај и моли се., ќе се појави нешто кога најмалце очекуваш. позз

Член од
11 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
141
Imam edno prasanje
sigurno site sto treba da odnesime dopolnitelen dokument go nemame
inaku sum od 2013 brojceto mi izleze vo fevruari no nemam nikakov dokumen
moite dedo baba se pomlada generacija i ucele i odele vo vojska vo srpsko
pa prasanjevo mi e dali postoi nekoe resenie kako tie sto nemaat kako go resile toa dali
postoi nesto nekoj fals dokument slusnav vo kavadarci go pravele toa i dali toj dokument mozi da se zaveri
na noar vo bugarija i slicno
znaci ako ima nekoj takvo ili slicno iskusvo neka spodeli imam mn luge kako mene
a veke site so nervi i zivci sme pri kraj
pozzzzzz
fala.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Imam edno prasanje
sigurno site sto treba da odnesime dopolnitelen dokument go nemame
inaku sum od 2013 brojceto mi izleze vo fevruari no nemam nikakov dokumen
moite dedo baba se pomlada generacija i ucele i odele vo vojska vo srpsko
pa prasanjevo mi e dali postoi nekoe resenie kako tie sto nemaat kako go resile toa dali
postoi nesto nekoj fals dokument slusnav vo kavadarci go pravele toa i dali toj dokument mozi da se zaveri
na noar vo bugarija i slicno
znaci ako ima nekoj takvo ili slicno iskusvo neka spodeli imam mn luge kako mene
a veke site so nervi i zivci sme pri kraj
pozzzzzz
fala.
So takov dokument ne pokusavaj odma ke bides prekraten.Pdobro dostavi ako imas nekoj dokument od bratuced pa makar i da e tret.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom