ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
Зоран Буревесник Божиновски

Груевски го напуштаат сите

Дознаваме од кабинетот на Груевски дека сите УСА и Европски лобисти го напуштиле Груевски, заблагодарувајќи се за досегашната соработка. Груевски од нив барал да лобираат кај нивната дипломатија да останe премиер без оглед колку министри би требало да смени.

Ветил дури и промена на името на земјата до крај на летото. Дури и еден Џејсон Мико веќе им откажал на Груевски и неговите да биде нивни лобист заради сериозноста на ситуацијата. Дознаваме дека Мико веќе раскажувал на неговите дека не може да врати во живите ,,политички мртовец,, како Груевски. Да можел тоа да го направи Мико, Груевски лесно би му дал и сто милиони евра, им соопштил Мико на неговите пријатели.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
И дека Сорос едвај чека да падне ВМРО за да се збогати пошто се истроши инвестирјќи во Македонија :))))... Ми нема логика
Јас нигде не го реков тоа. Само реков дека не инвестира без интерес. А инвестициите во Македонија му се минорни, тоа е точно. Затоа и интересот му е минорен.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.388
Поени од реакции
35.049
Друже,ептен забега ти.. Кои домашни интереси?! Чии домашни интереси? На Груевски? На Мијалков? Кои се бе тие домашни интереси?

Виртуелната реалност што ја ствараат, перењето мозок и заглупувањето на народов преку МТВ, Сител, Канал5, Алфа и другите куртон медиуми кои ги плаќаат со наши пари? Тоа ли е домашниот интерес? Епа дома да си го носиш, ако е тоа за тебе домашниот интерес.

Околу терминологија што ја користиш, незнам колку години имаш, ама тоа пета колона, надворешни и внатрешни непријатели, е терминологија што ја користеше КПЈ (комунистичката партија на југославија), така да, иако викаат дека историјата и модата се повторуваат, ми се чини дека е малку застарена.
Знаев дека следи ова... само ти направив разлика за пари (=влијание) однадвор, и пари од внатре.

Тоа што корумпираните политичари прават со нашите пари е една работа - имаш избори и можеш да ги казниш со тоа што ќе одбереш други политичари на власт (не ти лично, туку народот).
Странски пари = странски интереси, не го носат Заев на власт затоа што им се допаѓа човекот, туку за да одработи одредени нивни интереси. За кои зборувавме повеќе пати на темава.

Значи, не можеш да споредуваш баби и жаби - тоа се обидувам да ти го објаснам. И најважно, факт е дека кога некој е донесен на власт по нерегуларен начин, има дебело да го одработи тоа... на наша колективна штета. Во превод, ако сакаш Заев да дојде на власт - секако гласај за него, ама на регуларни редовни избори. Другите „побрзи“ алтернативи вклучуваат долгови кои ќе бидат на наша сметка (гасоводот, името, итн). Заев кој би бил регуларно избран, ќе биде Заев кој нема да должи на надворешните фактори кои го донеле на власт.
Почнуваш да разбираш?

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Se se ama daj ziti se nemoj ovoj ludakov da go postirate.do vcera tvrdese deka tose proeski bil ziv!Daj turi mu pepel u start
Ми има некоја логика. Чим Зајо има снимки за името, има некои индиции. Се ќе напраи на крај само да не падне од власт. До вчера на народот не му се бендисуваа на Тито предлозите за Горна, Северна и незнам ти каква Македонија, да видиме овој што се прифатил, а чим е од устата на пинокио и народот ќе се сложи со него.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Прво затоа што може да помине многу поевтино. Второ затоа што тој тоа не го прави со негови лични пари, туку од парите што во договор со американската влада - ги затајува од данок. Така САД формално не можат да бидат обвинети за ништо, а Сорос сепак ги одработува прљавите работи за нив.

Лошо тролаш иначе, поработи малку на хуморот.
Јас дискутирам на ниво кое ти и другите што се уплашени од Сорос и во се гледате заговор, сте го поставиле. Не можеш да очекуваш сериозна дискусија од моја страна кога ти постираш теории на заговор на ниво на Рокфелер и Ротшилд Илуминати и Масони во музичката индустрија.[DOUBLEPOST=1431557573][/DOUBLEPOST]@Inglourious Basterd
И Сорос ќе турка цела влада и ќе прави "обоена револуција" во Македонија со цел да зграби нешто од нашиот сиромашен буџет?

Инвестиција и пол...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.388
Поени од реакции
35.049
Јас дискутирам на ниво кое ти и другите што се уплашени од Сорос и во се гледате заговор, сте го поставиле. Не можеш да очекуваш сериозна дискусија од моја страна кога ти постираш теории на заговор на ниво на Илуминати и Масони во музичката индустрија.
Точно, не можам да очекувам НИКАКВА ДИСКУСИЈА со некој што спомнува „Илуминати и Масони во музичката индустрија“, кога му зборуваат за фактички озбилни работи, од кои му зависи иднината и нему и на државата.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
830
Поени од реакции
842
Јас нигде не го реков тоа. Само реков дека не инвестира без интерес. А инвестициите во Македонија му се минорни, тоа е точно. Затоа и интересот му е минорен.
:D Да, ама за владеачкава гарнитура СОРОС е причината за 99% од проблемите што се појавуваат во Македонија.
И после како да не бидам против оваа власт, кога развила таков манипулативен систем од медиуми кои го убедуваат обичниот граѓанин дека Сорос им ја ебе државата и тие се причина за сите нивни неуспеси.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
@Inglourious Basterd
И Сорос ќе турка цела влада и ќе прави "обоена револуција" во Македонија со цел да зграби нешто од нашиот сиромашен буџет?

Инвестиција и пол...
Каде јас реков дека Сорос ќе прави “обоена револуција“ во Македонија?[DOUBLEPOST=1431557976][/DOUBLEPOST]
:D Да, ама за владеачкава гарнитура СОРОС е причината за 99% од проблемите што се појавуваат во Македонија.
И после како да не бидам против оваа власт, кога развила таков манипулативен систем од медиуми кои го убедуваат обичниот граѓанин дека Сорос им ја ебе државата и тие се причина за сите нивни неуспеси.
Тоа е мит. Природно е човек да не прифаќа порази и да бара виновници. Како што власта го развива митот Сорос за секој неуспех, така ти го развиваш митот власт за неуспехот да го разбиеш манипулативниот систем. :toe:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.388
Поени од реакции
35.049
Јас не мислам дека САД стои зад него. Мислам дека се работи за способен човек кои прави пари со шпекулирање. А контрола врз влади помага во таа насока.
Сорос одработува за САД. САД го оставаат да затајува данок, потоа со тие пари Сорос одработува (и плус ќарува).

Вистина и малку забеган е, па финансира и некои работи што не се по кеиф на САД - како протестите во Фергусон и Балтимор. Затоа малку ја растурија работата, ништо критично сеуште соработуваат и почнаа да му стигаат закани дека одредени „сметки“ може да му стигнат на домашна адреса:
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-30/george-soros-s-tax-bill
http://www.businessinsider.com/fiscal-cliff-deal-estate-death-tax-increases-rich-warren-buffett-bill-gates-2012-12
http://www.zerohedge.com/news/2015-04-30/billionaire-hypocrisy-soros-may-owe-7-billion-taxes

Eве и за вмешаноста во немирите во Фергусон
http://www.washingtontimes.com/news/2015/jan/14/george-soros-funds-ferguson-protests-hopes-to-spur/?page=all
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2913625/Billionaire-George-Soros-spent-33MILLION-bankrolling-Ferguson-demonstrators-create-echo-chamber-drive-national-protests.html

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Овој на минута и 10 секунди да не е случајно градоначалникот Циц?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.388
Поени од реакции
35.049

Инвестиција и пол...
Платено му е веќе. Од САД. Ако нешто ќари овде, тоа за него е толку минорно што не му значи ништо.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Точно, не можам да очекувам НИКАКВА ДИСКУСИЈА со некој што спомнува „Илуминати и Масони во музичката индустрија“, кога му зборуваат за фактички озбилни работи, од кои му зависи иднината и нему и на државата.
25 години иднината на државата ни е на конец, па еве сеуште километар територија не ни фали. 25 години истиот муабет се слуша од патриотите дека никој не не сака, дека сите гледаат да не уништат и да не приграбат за себеси, па еве преживеавме.

Од Сорос и од рускиот гас мене ми зависи иднината? :pos:
Заеби ти гас, кога слобода на говор и на определување немаш, кога си притискан од сите страни и бомбардиран од гомно медиуми и порталчиња, а единствен излез ти е или странство или книшка. Гасот го немавме досега и сме научени без него, слободата ја изгубивме.

Полошо од ситуацијава што ја имаме за европска, демократска и модерна земја како што се декларираме ние, не може да биде, а ти ми зборуваш за иднина:pijanco:.

Каде јас реков дека Сорос ќе прави “обоена револуција“ во Македонија?[DOUBLEPOST=1431557976][/DOUBLEPOST]
Тоа е мит. Природно е човек да не прифаќа порази и да бара виновници. Како што власта го развива митот Сорос за секој неуспех, така ти го развиваш митот власт за неуспехот да го разбиеш манипулативниот систем. :toe:
Па постираше линк со список на револуциите на Сорос. Нема врска, и на најдемократски начин Сорос да ја руши моменталнава влада, рушење влада за профит од нашиот буџет е многу нелогичен и лош потег за таков бизнисмен.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Овој на минута и 10 секунди да не е случајно градоначалникот Циц?
Тој е. Реков јас, сакал да им појде на терористиве да ги дигне на клоци, ама МВР го спречила во намерата.

Kajgana Shop

На врв Bottom