ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.936
Абе и Господ да ги организира изборите, Грујо пак ќе тепа на парламентарни избори, можеби и доста повеќе од 200.000 гласа. Народот не го сака СДСМ, ене на најголемиот протест минатата недела во Скопје имаше помалку народ отколку поддршката за бранителите во едно Делчево :LOL:
Абе ако беше така како што велиш и да беа толку убедени во изборната победа, сигурно немаше да прават илјада заврзлами од типот на носење луѓе од пустец, инспекции по фирми, претурања по избирачки списоци и што уште не...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
Ќе видиме де, сеа само муабет си праиме.
Исто да се надоврзам, не си прајте филмови дека сдсм ги организира протестиве шо беа после Нешковски. Или за Тамара или за не знам Шо.
Истото беше и за студентите, истото беше и за средношколциве сега.
Дека присуствуваат, да. Дека подржуваат, да. Ама дека ги организираат, мислете си.
Точно знам као идеше све со пленумиве, и со протестиве за Нешковски.
И знам дека знаеш и сам и дека си свесен ама ни праиш тука филмови демек ќе ме кепнеш у нерв, а мене кур ме боли коа знам зашо сум отишол и ја и сите мои другари.
Сдсм си најавија протест на 17ти. Ќе видиме тогаш шо ќе биде па ќе збориме.
Иако ја се плашам дека, ако не ги објави за Смилковско бомбите ќе биде класично фијаско, 10к преку сила, ПР машинеријата на вемеро ќе ги ОСАКАТИ од јадење говна дека "толку им е силата". Ако ги извадат бомбициве, ја да сум на ваше место, би се плашел искрено. Нема да не збере народ.
Ќе има многу народ на 17ти и да го објави и да не го објави Смилковско. Ама тоа не е битно. Битно е дали ќе успее да го радикализира. СДСМ и во 2011та вадеше многу народ.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ќе има многу народ на 17ти и да го објави и да не го објави Смилковско. Ама тоа не е битно. Битно е дали ќе успее да го радикализира. СДСМ и во 2011та вадеше многу народ.
Најголема глупост на Заев би било сега да ги радикализира протестите. Кога јас би го организирал тој протест, сите би дошле само со бели крпи, како во Шпанија кога бараат оставка од тренерот. Зошто сега да се влегува во насилни сценарија кога бродот на Груевски е пробушен на повеќе места?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
А штом е така, зошто Груевски не се согласи за техничка влада да ги организира изборите? Зошто се држи за власта како слеп за стап? Штом толку го сакаат луѓето, нека дозволи техничка влада, нека се средат избирачките списоци, нека се департизира МТВ, па повторно нека освои шеесет и кусурот пратеници.
Техничка влада не бара народот. Единствено народот може да одреди кој ќе формира влада. ДПМНЕ во 1997 г. тврдеше дека СДСМ ги лажирал претходните избори и собра 400,000 потписи за предвремени избори. Зошто СДСМ ако има поддршка од народот не го следи примерот на ДПМНЕ од 1997 година?

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Затоа што никој во ВМРО-ДПМНЕ не е толку ненормален да ја руши најмоќната политичка структура во македонската историја. Груевски е претседател на ВМРО-ДПМНЕ најмалку до 2019та и тука нема ама баш никаков прашалник.
Најкриминалната политичка структура.

Иначе нема да може да го одржи рејтингот ако биде опозиција, затоа што ќе ги нема владините пари за да плаќа медиуми и да дава субвенции кога него ќе му текне.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Битно е битно е :)
У тежок филм на политички аналитичар си влезен само прогнозиве некако мочки ти се.
Оди прочитај си ги постовите за студентските протести, па еве глеаш шо се деси, излеговме 10к и на крај се посраа и попуштија.
Дури и таблетчиња не частеа само да не замараме.
Ја под "многу народ" подразбирам 100к. Све шо е под 50к ми е пораз за Земјава.
А коа ќе видиш 50к накрцани у центар на Скопје језивко ќе биде. Ќе вииш дал е битно или не е битно.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.936
На 17ти ќе бидат 80-90 проценти скопјани, со оглед на тоа што нема шанси да најде автобуска компанија што ќе прифати да вози луѓе од надвор. Ако успее да извади 100к+ значи дека при фер избори ќе биде тесно. Мада и така е тешко да се предвиди...

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Абе ако беше така како што велиш и да беа толку убедени во изборната победа, сигурно немаше да прават илјада заврзлами од типот на носење луѓе од пустец, инспекции по фирми, претурања по избирачки списоци и што уште не...
Од Пустец имаме 200,000 гласачи и преку претурање по избирачки списоци се маѓепсува народот да гласа за ДПМНЕ. Која логика.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
Најголема глупост на Заев би било сега да ги радикализира протестите. Кога јас би го организирал тој протест, сите би дошле само со бели крпи, како во Шпанија кога бараат оставка од тренерот. Зошто сега да се влегува во насилни сценарија кога бродот на Груевски е пробушен на повеќе места?
Затоа што ништо не добива од мирен протест. За неколку дена и Груевски ќе организира исто толкав и имаш пак навивање и мерење курови.

Го памети ли некој ова?
Никој, се заборави.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Техничка влада не бара народот. Единствено народот може да одреди кој ќе формира влада. ДПМНЕ во 1997 г. тврдеше дека СДСМ ги лажирал претходните избори и собра 400,000 потписи за предвремени избори. Зошто СДСМ ако има поддршка од народот не го следи примерот на ДПМНЕ од 1997 година?
Ти не знаеш што бара народот. Ти не си народот. Такво продавање демагогија да му оставиш на Курир, повеќето дискутанти овде имаат коефициент на интелигенција повисока од онаа на варен компир.

Не ми одговори на прашањето, штом Груевски е толку сигурен во својата победа под било какви услови, кои се причините што бега од техничка влада како вапмир од крст?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Realno ovaa vlada e pred kraj, odnosno ke dozivee golem remont. Prasanje e dali i Gruevski ke ostane premier, toa mozebi i zavisit od toa sto ke pravi Dui. Ako ostanat vo koalicija mislam ke prezivee Gruevski, normalno ako bombite ne bidat tolku strasni za da nema izbor. Ako padne Gruevski ke padnat i mnogu okolu nego sto ne e najlosa opcija. Interesno e sto nekoi lugje od dpmne kako Milososki ili Gjorcev kako da se oddalecija od ovaa garnitura i mislam dvata imaat ambicii da go zamenat Gruevski ko ke dojde vreme i mozebi ke odat za premier na predvremeni izbori ako ima. Realno e na predvremeni izbori pak da tepa dpmne oti kako partija podobro rabotat i so klientilistickata politika od poslednite godini imaat dosta narod zad sebe koi od licni interesi pak ke glasaat za dpmne. Nemam nisto protiv edna golema cistka kaj dpmne a i zaev tesko deka ke stane premier no ete si ja zavrsi rabotata.
Uste bugar fali da go zameni i da se resime :)

Biltusko jas kako opozicionen Srbin nemam sto da izjavam za Sitel TV.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Затоа што ништо не добива од мирен протест. За неколку дена и Груевски ќе организира исто толкав и имаш пак навивање и мерење курови.

Го памети ли некој ова?
Никој, се заборави.
Со насилен протест ќе ја изгуби поддршката од странскиот фактор во земјата, што ја доби после толку многу време. Не е до толку глупав Заев. А што би добил со насилен протест, освен искршен град?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
Битно е битно е :)
У тежок филм на политички аналитичар си влезен само прогнозиве некако мочки ти се.
Оди прочитај си ги постовите за студентските протести, па еве глеаш шо се деси, излеговме 10к и на крај се посраа и попуштија.
Дури и таблетчиња не частеа само да не замараме.
Ја под "многу народ" подразбирам 100к. Све шо е под 50к ми е пораз за Земјава.
А коа ќе видиш 50к накрцани у центар на Скопје језивко ќе биде. Ќе вииш дал е битно или не е битно.
Што добивте со студентските протести? Таблети? :D

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
На 17ти ќе бидат 80-90 проценти скопјани, со оглед на тоа што нема шанси да најде автобуска компанија што ќе прифати да вози луѓе од надвор. Ако успее да извади 100к+ значи дека при фер избори ќе биде тесно. Мада и така е тешко да се предвиди...
Меѓу оние гомна од споменици на плоштад, нема ни 500 души да собере ако се организира митинг, не па 100к+ :) Сеа после нована фонтана, ќе им текне па ќе забранат и народ таму да се движи и таман...

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
Со насилен протест ќе ја изгуби поддршката од странскиот фактор во земјата, што ја доби после толку многу време. Не е до толку глупав Заев. А што би добил со насилен протест, освен искршен град?
Поларизација на народ и кршење и премислување на неопределените. Тоа 100 странски фактори не го носат.

Kajgana Shop

На врв Bottom