Па ти рекоа тука 100 луѓе дури и албанци дека е порака за мир...
...јас коментирам за твоево слабо расудување, не го возвишувам Заев и слични.
Добро, ОК. Ти им веруваш на Албанците, кога се работи за нивни цели дека ќе зборуваат искрено. Во ред е, твое право е - повели иди тикви да садиш со нив (јави за бербата).
Најсмешно е што, во твојот
црно бел свет - сам себе се порекнуваш: Ти мене можеш да ме фарбаш црн, но ти никако не е можно да си исфарбан бел.
Заеби логика и размислување, заеби го фактот што јас за разлика од тебе ги критикувам и двете страни (и сите други), заеби го тоа што ти само една страна плукаш а во исто време се испенави од бранење и пружање фелацио на зајко и неговите.... Заеби се, ти си ја видел вистината - јас сум само уште еден „заслепен подржувач на власта“ а ти си свесен и либерален борец за демократија. Ајде тогаш, што да ти кажам... живеј!
Што е? не те разбирам?
Што ти рекоа да кажеш?
...
Али како тоа го прави вистинито тврдењето дека оваа банда узрупатори на партијата и државата, не стои зад овој покољ?
Не разбираш ти многу работи, не само ова. Но затоа што така си решил, не е дека не ти фаќа црпката.
Како што му реков на другар ти погоре, светот не е црно бел. Тоа што тебе те заслепува омразата кон некој/нешто - не значи дека сите што не го делат твоето мислење за тоа, дека се... шознам, подржувачи, одработувачи, или кои се жаргони сега ги употребувате.
Можеби ќе се свестиш некогаш, колку побргу толку подобро за тебе... Не знам дали можеш да се сетиш - ама еднаш се обидував да те едуцирам дека нема поента да им се лутиш стриктно на Албанците, без да си свесен чива алатка се тие.
Тогаш не можеше да го разбереш тоа, не знам за сега. Но каква иронија, сега си се фатил рака под рака со тие што се прават на тошо за агендата баш на албанскиот фактор во регионов.
И целта на ова потсетување не е никаква дигресија, туку едноставно ти илустрирам колку не ги разбираш работите, и како таков колку си подложен на дискриминација (и пропаганда).
Најпосле, оваа тотално непродуктивна дискусија со тебе и со
@wicked_1 ja завршувам со следнава пригодна порака до вас двајцата: