Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Добро бе еве идеш 101 пат и коначно ја буткаш владата. Паѓаат идиотите и на нивно место доаѓаат други идиоти. И ? Што правиш натаму? Имаш некоја идеја или онака од хоби протестираш.
Откао ќе се понесе одговорноста и ќе бидат изречени казните за виновниците тогаш ќе се воведе правен систем и правна држава и секој следен ќе мора д аиспорача демократски услови како што ги има во шведска или данска. После ова или ќе има катарза или ќе имаме поголема диктатура. Ако сакаме држава законот мора да важи за сите исто.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Добро дали на некој на темава или од двете страни од протестите му е гајле дека млад живот згасна поради бруталност на полицаец или ви е побитно насоките од штаббовоте да ги извршите
еве ме ако немало до сега

значи јас не сум ни од една страна, строго сум против двете страни
1. Жал ми е за момчето
2.Ако денес нападнам полицаец дали ќе одговарам како да сум нападнала комшија или како да сум ја нападнала Р. Македонија?
3. Ако полицаец ме нападне мене и ме убие - зошто да одговара како комшијата да ме убил? Зошто да не понесе одговорност државата? Зошто да зборат зад грбот на семејството како да прегазиле мачка?

А овие вошки што се лепат да собираат политички поени и оние другите што немаат срам, во очи не лажат ДУРИ и да се монтирани снимки треба да даде оставка и после да докажува што ќе докажува, ни морал ни етика ни држење како образована личност, а и оние црвите од друга страна ќе го вработувале полицаецот, тој сигурно не излезе од должност за такви исти да го вработат, туку за да покаже дека е човек

Доста е од оваа биполарна власт-опозиција, јас викам прајте што ќе прајте на избори ама не подлегнувајте ни на едните од нив.
ВМПО ДПМНЕ мора да падне а СДСМ не смее да го замени. Едноставно доста е. И треба да им се случат такви работи кој и да дојде на власт да се плаши од нивната судбина, ама тука сум екстремна можеби.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Видете да не се лажеме, секој кој ја води државата и го штити системот. Секој нека биде сигурен дека системот ќе опстојува се дур има поддршка, има пари, моќ и средства за да владее. Секој кој што ќе го ч'чне, ќе му биде одговорено соодветно. И да е обратна ситуација, истиот ефект.
Значи за да се истестира системот и здраво да се оптерети треба поддршка. За промена ви треба 150,000 незадоволни неутрални граѓани. Плус овие што ја поддршуваат власта да не се замараат. Се на се тоа у 2024 година, ако се појави опозиција со чисто минато и ракави, ко да осемува крава... . За да си фајтер, треба да го знаеш балансот, секој кој тренирал боречка вештина познато му е. Агресивен пристап, без добри нозе може да задава удари, но нема завршен удар за победа.
Се на се сценаријо смислено, без стратешки план.

Основен продукт на ситуација: Рушење на углед како држава, како народ и како нација која толку многу дала за човештвото и создала, а ништо не валоризирала за себе од проклети, шпиони, издаици, дудлачи за странски пари и си знаат они уште што прават. :P
Сите ли сте боксери у партијава?Оти тоа ке објасни многу работи

Z

zlaki

Гостин
да спомнам околу оние овде на темата за кои сметаат дека полицијата е лична своина на дпмне и груевски па млатаат и тепаат некакви странски служби,платеници или не знам што....Народот одамна кажал за полицијата со зборови дека се кучиња...Сега синѓирчето на тие кучиња во раката го држи груевски нешто како газда...а кога ќе се смени газдата тие пак ќе си бидат кучиња и ќе си го слушаат новиот газда..Затоа треба РАЗУМНОСТ и комплетни независни институции за да не биди вака...Но РАЗУМНОСТА не му одговара на Груевски...Разумноста во моментов значи затвор за власта...

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Како да знаеш дека протестите имале успех? Па види ги сите овие “адвокати“ на темава :)

Барам командна одговорност и сите што знаеле за случајов настрана од официјалната истрага да одговараат кривично за прикривање на кривично дело!

САКАМ ПРОГРЕС !

W

wicked_1

Гостин
Како чоек да гласа за опозиционен лидер, кој се појавува у бела кошула со подвиткани ракави, ко да осемува крава... :). За да си фајтер, треба да го знаеш балансот, секој кој тренирал боречка вештина познато му е. Агресивен пристап, без добри нозе може да задава удари, но нема завршен удар за победа.
Се на се сценаријо смислено, без стратешки план.
И ти сакаш да убедиш некој дека си возрасен човек кој здраво размислува? Чувај си го алибито за на друго место, и иди у штаб да те брифираат за дешавањата и да те нахранат со поразличити срање теории на заговор.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
И онака сме разделени како народ. Уште граѓанска војна ли ни треба бе?
Би излегол и ја на протест бидејќи и власта не е ок, ама не да им направам пат на опозицијата да дојдат на власт.
Можеби се удирам од полица, немам мозок, имам ама во тегла, ама барем знам што е добро за државава. Лижете газови вие. Ок е!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Ти дојди вечер пред влада и гушни го маргилен за да те препознаам шупелко една.
Ја ќе бидам,ти таму ќе си?
Ја ќе носам, ќе ме видиш со Александар Македонски маица :). Слободно можеш да ми пријдеш...
Супер али нема да те препознаам,1000 души исто ќе носите од ист кур сте праени ко Албанците :icon_lol:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
38 полицајци побарале лекарска помош по синоќешните насилни протести

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Даде и ќе ве остајме вас, да ја рушите вољата на народот, што на легитмни избори победиле, и на ниеден записник од избирачко место немале примедби и забелишки од набљудувачи на СДСМ и други опозициони партии. И сеа ние мора да ви се поклониме, О вие пролетни револуцинери, со облека поскапа на вас од просечна македонска плата !!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ќе ја цитирам министерката од телефонскиот разговор што ги објави опозицијата -

мозокот им е изваден и ставен во тегла, прават како што ќе им кажат со усна наредба.

Дали сте вие свесни дека имаме параполиција која дава усна наредба? Дали е ова нормална држава? Два дена се криееше виновникот од таа пара-полиција и вие викате дека е доволно дека е осуден? Ако нема одговорност за овој башибозук како ќе се развиваме како држава? Дали сте вие нормални кои сакате да има хаос и држава каде може да се скрие убиство, или сме ние ненормални кои сакаме правна држава каде со закон секој ќе одговара?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Ја ќе бидам,ти таму ќе си?

Супер али нема да те препознаам,1000 души исто ќе носите од ист кур сте праени ко Албанците :icon_lol:
Не што барам? Тебе те оставам да вееш шпонски знамиња и да му го трасираш патот на премиерот заев. Се надевам пак во позадина ќе стојат јани макрадули шеќеринска и шилегов и ке се кикотат на твоите глупости исто како вчера.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Сме фатиле се објаснуваме со морони,ко со ѕид да збориш. Искачајте на протести,со овие нема разбирачка.Или ќе не биде или ќе си бидеме република ВМРО,и тоа како робови на владеачката класа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom