Ги маваат џандарите за да научат да не не тепаат и тие нас!Епа тогаш зошто ги тепате полицајците? Тие се наши луѓе, некој од нив е нечиј брат,татко и сл. Или не си доволно сериозен за да размислиш дека не ти оди у животот, па ајде сеа нека гине некој за тебе.
Членот што го цитираш работи во приватна фирма + има учествувано на сите можни протести изминативе 5 години, дури и на студентските неодамна а одамна не е студент. Еве јас ти потврдувам.лол кај си запослен и кој ти даде работа ? Значи работа не е еднакво на тоа што го работиш у невладината организација т.е. да изиграваш телетабис. А ако ти е гајле за протестиве зш не си на протестов? Мамичка не те пушти?
Ме издаде сега дека сум соросоид. Иначе, да те поправам, не можам на сите да излезам. Не бев за стечајци, не бев за хонорарци, пошто работа.Членот што го цитираш работи во приватна фирма + има учествувано на сите можни протести изминативе 5 години, дури и на студентските неодамна а одамна не е студент. Еве јас ти потврдувам.
Е токму за ова треба да има протести цел државен апарат да биде НЕЗАВИСЕН без разлика кој е на власт. Се додека тоа не се реши паметните луѓе ќе си одат.Ајде ќе му ја дадеме на Зајко владата и ќе престанат партиските вработувања. Ќе се исфрли државната матура и екстерните тестирања. Секој ќе може да си добие диплома од кој сака факултет и државата ќе ни цвета.
Лепо, слепо, какво и да е, обвинуваш без врска, го знаеме скоро цел форум дечкото.Врати се 2-3 страни назад, немам баш пофални зборови за тој пастирот.
На темава сум да видам што се случило ама налетав на смешни фаци : Филип Петровски wanabee
Ај сега пошто си бил на протестов, освен за сендвич и кока кола ZERO за што уште протестираше ?[DOUBLEPOST=1430869764][/DOUBLEPOST]
лепо резиме
Можеби имало, ама не доволно, овие протести требаше тогаш да бидат, и уште по бројни. Националните интереси пред се !!Другар сета почит ама мислам дека постов не е за на Кајгана затоа што за командантот што го ставија министер баш пола од протестантите беа од Кајгана, некои членови дојдоа и од другите градови организирано.
Исто и за Смилковско, имаше доста од Кајгана иако во полн елемент тогаш се истакна почитуваната членка Новинарка или Пеам на свадби и ширеше невистини за тоа геровскиот медиум.
Наши не се у секој случај,знаеме како се проаѓаше на конкурс за влез во полиција ..Епа тогаш зошто ги тепате полицајците? Тие се наши луѓе, некој од нив е нечиј брат,татко и сл. Или не си доволно сериозен за да размислиш дека не ти оди у животот, па ајде сеа нека гине некој за тебе.
Брат ти нема врска муабетов искреноСе тепаат меѓу себе, за Заев копилето аболицирано да дојде на власт. За Заев се тепаат !! Кај бевте да искочите кога ги утепаа децата на Смилковско? Ставате видеа од типот ‘‘децата си ги тепате‘‘...па нели можно е децата да ви утепаат исто така како тие на Смилковско? Бевме тогаш мала група и за сите бевме наркомани и пијаници. Кај бевте кога кучето албанско го ставија за МИНИСТЕР ЗА ОДБРАНА, каде бевте тогаш да го искажете вашиот револт? Или нема врска што шиптарот убивал Македонци во 2001, сега нека командува со тие што се бореле против него. Кај бевте тогаш? За секој политичар нож у грло, да патат сите што си играат со Македонскиот народ вака !!!
Се гледа дека си гомно тупаво необразовано
Можеби имало, ама не доволно, овие протести требаше тогаш да бидат, и уште по бројни. Националните интереси пред се !!
Да знам, не е муабетов за тука, ама изнервиран сум, јбг.Брат ти нема врска муабетов искрено
Повеќето што сме биле на протестите за Смилковци и за Талат, бевме и денес затоа што секој Македонец требаше да го направи истото во сите наврати. Не одиш таму за Заев, одиш да се избориш за своите права. Фаците од владава не заслужуваат да бидат сменети од власт, туку треба да бидат ОБЕСЕНИ јавно, за никогаш да не се повтори ваква ситуација.
Имаш прикривање на убиство од страна на специјалец кој воопшто и не требало да биде таму, туку присуствувал по наредба не некој што воопшто не треба да дава наредби.
Луѓето ги гледаат како пиони, не прават мајмуни, ни праќаат орангутани кои се психички нестабилни да си се вежбаат на нас, да сеат страв меѓу народот. Со други зборови полицијата ја користат како апарат за сеење страв со помош на кој со години ќе владеат во државава.
Каков Заев какви бакрачи, нели ти е прекурчено од се? Бар ти како навивач знаеш колку пати сме го јаделе и никој кур не го болело, затоа што никој не ја знае вистината. Ете денес официјално протече тоа што сите го знаевме и се разгневи народот.
Дојдов кон средината на протестот, во МВР веќе беа на готовс, полни дефендери со специјалци чекаа да интервенираат. Фасадата на владата веќе беше хаос
Штета што со наши пари ќе го менуваат тоа тапетот. Којзнае колку пари ќе си исперат. На враќање веќе видов дека интензивно ја чистеа фасадата и го собираа ѓубрето пред влада. Пред влада од време на време имаше скандирања, фрлање јајца, компири и патлиџани, повеќето работи летаа кон фасадата, а дел и кон џандариве. Имаше обични плавци и од ПЕП единицата. Само ги одбиваа нападите и буткаа за да не се приближи толпата кон владата. Во друга држава бродолом ќе им се случи, како пикавци би биле нагазени на сериозен протест.
Тоа е доволен знак дека протестите беа МИРНИ со дел поединци кои фрлаа кон владата. Луѓето што беа напред креваа раце во знак дека не пружаат отпор. Се бараше да се влезе во влада, а овие имаа наредба да ги одбиваат нападите. Кога позасилено се тргна во офанзива, почнаа да јадат ќотек џандариве, па ги пратија желките и почна џумбусотИзвадија пендраците, почнаа да маваат и тоа е тоа.
За секунда од сите страни направија обрач и тука веќе се гледа колку си искусен од протести
Најлоша опција ти е да креваш раце, пошто и ништо да не си направил кога ќе добијат они наредба да маваат, гајле им е дали само си седел или си фрлал со предмети.
Испија по некои камења, беа искршени коли, а бидејќи со време си се повлеков сум ги пропуштил дешавките кога тргнале по Партизанска...
Не се прават агресивни протести со деца и стари луѓе, тоа е тоа
За почеток добар беше протестот, ваљда ќе се опамети народот и ќе се зададе крајниот удар во иднина.