Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Далеку сум од медицинско лице, али ко да осеќам симптоми на шизофренија?

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Епа тогаш зошто ги тепате полицајците? Тие се наши луѓе, некој од нив е нечиј брат,татко и сл. Или не си доволно сериозен за да размислиш дека не ти оди у животот, па ајде сеа нека гине некој за тебе.
Ги маваат џандарите за да научат да не не тепаат и тие нас!
Мајка ми не кренала рака на мене од 16 години, некој исфрустриран мамлаз од дома жена му шо не му дала синоќа ќе ми тресе пендрак од плешките, море не да го тепаш , не со цигли да маваш по него , да го натераш мајчиното млеко да го поврати треба!!! А зошто? Поради моето право на протест кадешто можам да го искажам спротивниот став од оној на власта?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
лол кај си запослен и кој ти даде работа ? Значи работа не е еднакво на тоа што го работиш у невладината организација т.е. да изиграваш телетабис. А ако ти е гајле за протестиве зш не си на протестов? Мамичка не те пушти?
Членот што го цитираш работи во приватна фирма + има учествувано на сите можни протести изминативе 5 години, дури и на студентските неодамна а одамна не е студент. Еве јас ти потврдувам.

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
Ај овој Ботус ваљда го разбирам. Ај овие што хиперболизираат ги разбирам. Ај овие со транспаренти со извадена од контекст реченица на оваа што „си се нервира“ ги разбирам. И овие што кршат ги разбирам. И џандарите малце од малце ги разбирам. Ама Темпларов што си мери кур тука како он без партија станал бизнисмен...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Членот што го цитираш работи во приватна фирма + има учествувано на сите можни протести изминативе 5 години, дури и на студентските неодамна а одамна не е студент. Еве јас ти потврдувам.
Ме издаде сега дека сум соросоид. Иначе, да те поправам, не можам на сите да излезам. Не бев за стечајци, не бев за хонорарци, пошто работа.
Бев за Ангел во Ѓорче, бев за Талант, бев за студенти...

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.790
Поени од реакции
1.174
Ајде ќе му ја дадеме на Зајко владата и ќе престанат партиските вработувања. Ќе се исфрли државната матура и екстерните тестирања. Секој ќе може да си добие диплома од кој сака факултет и државата ќе ни цвета.
Е токму за ова треба да има протести цел државен апарат да биде НЕЗАВИСЕН без разлика кој е на власт. Се додека тоа не се реши паметните луѓе ќе си одат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Врати се 2-3 страни назад, немам баш пофални зборови за тој пастирот.
На темава сум да видам што се случило ама налетав на смешни фаци : Филип Петровски wanabee
Ај сега пошто си бил на протестов, освен за сендвич и кока кола ZERO за што уште протестираше ?[DOUBLEPOST=1430869764][/DOUBLEPOST]
лепо резиме
Лепо, слепо, какво и да е, обвинуваш без врска, го знаеме скоро цел форум дечкото.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.957
Поени од реакции
41.201
Другар сета почит ама мислам дека постов не е за на Кајгана затоа што за командантот што го ставија министер баш пола од протестантите беа од Кајгана, некои членови дојдоа и од другите градови организирано.
Исто и за Смилковско, имаше доста од Кајгана иако во полн елемент тогаш се истакна почитуваната членка Новинарка или Пеам на свадби и ширеше невистини за тоа геровскиот медиум.
Можеби имало, ама не доволно, овие протести требаше тогаш да бидат, и уште по бројни. Националните интереси пред се !!
Се извинувам сега, можеби овие муабети не се за во оваа тема, ама неможам да издржам кога гледам дека народов е поделен, и го го користат за што сакаат, ние ќе рипаме ќе се тепаме, за некој друг да го јаде медот.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Миленко нема зуцнато ништо за настаниве денешни. Ја сум изненаден.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Епа тогаш зошто ги тепате полицајците? Тие се наши луѓе, некој од нив е нечиј брат,татко и сл. Или не си доволно сериозен за да размислиш дека не ти оди у животот, па ајде сеа нека гине некој за тебе.
Наши не се у секој случај,знаеме како се проаѓаше на конкурс за влез во полиција ..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.881
Се тепаат меѓу себе, за Заев копилето аболицирано да дојде на власт. За Заев се тепаат !! Кај бевте да искочите кога ги утепаа децата на Смилковско? Ставате видеа од типот ‘‘децата си ги тепате‘‘...па нели можно е децата да ви утепаат исто така како тие на Смилковско? Бевме тогаш мала група и за сите бевме наркомани и пијаници. Кај бевте кога кучето албанско го ставија за МИНИСТЕР ЗА ОДБРАНА, каде бевте тогаш да го искажете вашиот револт? Или нема врска што шиптарот убивал Македонци во 2001, сега нека командува со тие што се бореле против него. Кај бевте тогаш? За секој политичар нож у грло, да патат сите што си играат со Македонскиот народ вака !!!
Брат ти нема врска муабетов искрено :D

Повеќето што сме биле на протестите за Смилковци и за Талат, бевме и денес затоа што секој Македонец требаше да го направи истото во сите наврати. Не одиш таму за Заев, одиш да се избориш за своите права. Фаците од владава не заслужуваат да бидат сменети од власт, туку треба да бидат ОБЕСЕНИ јавно, за никогаш да не се повтори ваква ситуација.
Имаш прикривање на убиство од страна на специјалец кој воопшто и не требало да биде таму, туку присуствувал по наредба не некој што воопшто не треба да дава наредби.
Луѓето ги гледаат како пиони, не прават мајмуни, ни праќаат орангутани кои се психички нестабилни да си се вежбаат на нас, да сеат страв меѓу народот. Со други зборови полицијата ја користат како апарат за сеење страв со помош на кој со години ќе владеат во државава.
Каков Заев какви бакрачи, нели ти е прекурчено од се? Бар ти како навивач знаеш колку пати сме го јаделе и никој кур не го болело, затоа што никој не ја знае вистината. Ете денес официјално протече тоа што сите го знаевме и се разгневи народот.

Дојдов кон средината на протестот, во МВР веќе беа на готовс, полни дефендери со специјалци чекаа да интервенираат. Фасадата на владата веќе беше хаос :D
Штета што со наши пари ќе го менуваат тоа тапетот. Којзнае колку пари ќе си исперат. На враќање веќе видов дека интензивно ја чистеа фасадата и го собираа ѓубрето пред влада. Пред влада од време на време имаше скандирања, фрлање јајца, компири и патлиџани, повеќето работи летаа кон фасадата, а дел и кон џандариве. Имаше обични плавци и од ПЕП единицата. Само ги одбиваа нападите и буткаа за да не се приближи толпата кон владата. Во друга држава бродолом ќе им се случи, како пикавци би биле нагазени на сериозен протест.
Тоа е доволен знак дека протестите беа МИРНИ со дел поединци кои фрлаа кон владата. Луѓето што беа напред креваа раце во знак дека не пружаат отпор. Се бараше да се влезе во влада, а овие имаа наредба да ги одбиваат нападите. Кога позасилено се тргна во офанзива, почнаа да јадат ќотек џандариве, па ги пратија желките и почна џумбусот :D Извадија пендраците, почнаа да маваат и тоа е тоа.
За секунда од сите страни направија обрач и тука веќе се гледа колку си искусен од протести :D
Најлоша опција ти е да креваш раце, пошто и ништо да не си направил кога ќе добијат они наредба да маваат, гајле им е дали само си седел или си фрлал со предмети.
Испија по некои камења, беа искршени коли, а бидејќи со време си се повлеков сум ги пропуштил дешавките кога тргнале по Партизанска...

Не се прават агресивни протести со деца и стари луѓе, тоа е тоа :D
За почеток добар беше протестот, ваљда ќе се опамети народот и ќе се зададе крајниот удар во иднина.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Се гледа дека си гомно тупаво необразовано

Ќе излезеше ли ти вака, во први борбени редови, доколку твој НАЈБЛИЗОК беше убиен? Или ќе лаеше по форумов и ќе бараше уште некој од фамилија да ти убијат чисто да не остане на еден (нели, се за партиска и работа преку партиска, заеби изгубен живот)? Колку за твое инфо, може и не си информиран, ова е братот на убиениот!

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.957
Поени од реакции
41.201
Можеби имало, ама не доволно, овие протести требаше тогаш да бидат, и уште по бројни. Националните интереси пред се !!
Брат ти нема врска муабетов искрено :D

Повеќето што сме биле на протестите за Смилковци и за Талат, бевме и денес затоа што секој Македонец требаше да го направи истото во сите наврати. Не одиш таму за Заев, одиш да се избориш за своите права. Фаците од владава не заслужуваат да бидат сменети од власт, туку треба да бидат ОБЕСЕНИ јавно, за никогаш да не се повтори ваква ситуација.
Имаш прикривање на убиство од страна на специјалец кој воопшто и не требало да биде таму, туку присуствувал по наредба не некој што воопшто не треба да дава наредби.
Луѓето ги гледаат како пиони, не прават мајмуни, ни праќаат орангутани кои се психички нестабилни да си се вежбаат на нас, да сеат страв меѓу народот. Со други зборови полицијата ја користат како апарат за сеење страв со помош на кој со години ќе владеат во државава.
Каков Заев какви бакрачи, нели ти е прекурчено од се? Бар ти како навивач знаеш колку пати сме го јаделе и никој кур не го болело, затоа што никој не ја знае вистината. Ете денес официјално протече тоа што сите го знаевме и се разгневи народот.

Дојдов кон средината на протестот, во МВР веќе беа на готовс, полни дефендери со специјалци чекаа да интервенираат. Фасадата на владата веќе беше хаос :D
Штета што со наши пари ќе го менуваат тоа тапетот. Којзнае колку пари ќе си исперат. На враќање веќе видов дека интензивно ја чистеа фасадата и го собираа ѓубрето пред влада. Пред влада од време на време имаше скандирања, фрлање јајца, компири и патлиџани, повеќето работи летаа кон фасадата, а дел и кон џандариве. Имаше обични плавци и од ПЕП единицата. Само ги одбиваа нападите и буткаа за да не се приближи толпата кон владата. Во друга држава бродолом ќе им се случи, како пикавци би биле нагазени на сериозен протест.
Тоа е доволен знак дека протестите беа МИРНИ со дел поединци кои фрлаа кон владата. Луѓето што беа напред креваа раце во знак дека не пружаат отпор. Се бараше да се влезе во влада, а овие имаа наредба да ги одбиваат нападите. Кога позасилено се тргна во офанзива, почнаа да јадат ќотек џандариве, па ги пратија желките и почна џумбусот :D Извадија пендраците, почнаа да маваат и тоа е тоа.
За секунда од сите страни направија обрач и тука веќе се гледа колку си искусен од протести :D
Најлоша опција ти е да креваш раце, пошто и ништо да не си направил кога ќе добијат они наредба да маваат, гајле им е дали само си седел или си фрлал со предмети.
Испија по некои камења, беа искршени коли, а бидејќи со време си се повлеков сум ги пропуштил дешавките кога тргнале по Партизанска...

Не се прават агресивни протести со деца и стари луѓе, тоа е тоа :D
За почеток добар беше протестот, ваљда ќе се опамети народот и ќе се зададе крајниот удар во иднина.
Да знам, не е муабетов за тука, ама изнервиран сум, јбг.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
@Colt Willcox Алелуја, тоа сакав да го кажам прееска али изумив. Реално гледано. 2000 народ наспрема 150-200 полиција? Да сакаа тие 2000 да влезат, ќе влезеа ја мислам. Имаше шанса уште на почетокот да влезат, али имаше едно 300-400 души само дојдени (мада од друга страна ниту 30тина полицајци).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom