Анксиозност

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.330
Поени од реакции
7.078
И на тоа помислив, дека е можно и од промена на времето да е. Денес на сабајле така не бев баш ок, ама потоа кога отидов да работа се беше ок. Сепак не е страшно... засега :cautious:[DOUBLEPOST=1429209332][/DOUBLEPOST]
Докторот ми рече, сама да си ја зголемам дозата ако сметам дека треба... најверојатно сакаше да работам на самата себеси или пак да се борам ... јас сеуште сметам дека не треба да ја зголемам и верувам дека нема да треба :)
браво,тоа е голем напредок,ако сметаш дека се мачиш,дека не се осеќаш ок,зошто да се мачиш кога веќе имаш успешна дијагностика на проблемот и терапија за истиот...........се надевам дека набрзо ќе ја намалиш дозата и успешно ќе функционираш и без нив,но дотогаш придржувај се кон терапијата,контролата на др и САМОКОНТРОЛАТА ;)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.937
Поени од реакции
25.397
Добро, вие што веќе сте посетиле стручно лице, дознавте ли кој е коренот на вашата анксиозност, или само ви препишаа апови и ве пуштија?

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Добро, вие што веќе сте посетиле стручно лице, дознавте ли кој е коренот на вашата анксиозност, или само ви препишаа апови и ве пуштија?
Ќе те прашаат две прашања, прво што ќе им падне на памет ти го даваат како причина и за пола саат ти даваат апови. Класика.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.937
Поени од реакции
25.397
Ќе те прашаат две прашања, прво што ќе им падне на памет ти го даваат како причина и за пола саат ти даваат апови. Класика.
Јасно. Токму поради ова препорачав КБТ. Некаде на интернетов читав искуство на една девојка која посетува оваков терапевт и беше задоволна.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Мене лично анксиозноста и депресијата се појавија како резултат на смртта на мајка ми.

Член од
24 февруари 2015
Мислења
33
Поени од реакции
11
Gledam vekje podolgo vreme nema nikoj iskomentirano .. Pretpostavuvam toa e na dobro za povekjeto tuka i da se nadevame deka ke prodolzi taka i ke bide na podobro .. Mene iskreno mi pomogna ovoj forum so debatiranjevo sto se vodi tuka , sepak podobro e koga nekoj ke te sovetuva nesto ili koga ke procitas kako drugi se spravile so ovoj problem so slicno iskustvo :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Мене од сабајле ми е најаксиозната ден највероватно во последните 6 месеци...

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Мене од сабајле ми е најаксиозната ден највероватно во последните 6 месеци...
Mene poslednive 2 nedeli mi se najanksioznite u poslednite 2-3 godini.
A mislev oti se otarasiv konechno od toa. :)

Последно уредено:
Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Mene poslednive 2 nedeli mi se najanksioznite u poslednite 2-3 godini.
A mislev oti se otarasiv konechno od toa. :)
Денес иста песна од сабајле пак, хронично не сум наспан,сабајлево и апче се напив за спиење и пак ништо. Сакав до Грција да одам на 2-3 дена на море ама изгледа ке седам дома. Незнам дали е до промена на времето или кој знае што

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.330
Поени од реакции
7.078
Денес иста песна од сабајле пак, хронично не сум наспан,сабајлево и апче се напив за спиење и пак ништо. Сакав до Грција да одам на 2-3 дена на море ама изгледа ке седам дома. Незнам дали е до промена на времето или кој знае што
изгледа и до времето е,туку дали си физички активен ?? редовно дали правиш вежби,посетуваш теретана или спортски центар,практикуваш пешачење во природа,подолго возење велосипед или слично ??

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
имам 2-3 справи, дома вежбам. Ама не сум ногу физички активен. Анксиозностоа ми е проучена до детал, се борам со неа веќе 3-4 години, и секогаш во годината има вакви лоши периоди по некој ден. Борбата продолжува :)

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Kakvi misli imate najmnogu koga ste anksiozni? Poshto neli ne e sami chuvstvoto, si ima i sodrzhinska/kognitivna strana.

SF

Член од
4 октомври 2010
Мислења
290
Поени од реакции
142
Kakvi misli imate najmnogu koga ste anksiozni? Poshto neli ne e sami chuvstvoto, si ima i sodrzhinska/kognitivna strana.
Јас имав психотичен напад, тотално луди мисли. Мислев да се убијам. Сега ми се среди тоа со антипсихотици ама уште имам анксиозност блага. И ми е страв дека пак ќе ми се случи истото затоа ме тепа од време на време при постресни ситуации анксозност. Иако функционирам и подобар сум.

Член од
27 мај 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Од секогаш сум бил нервозна личност, анксиозен тип на личност но не сум обраќал премногу внимание на тоа.
Имам 19 години и имам некои нерационални стравови најмногу од социјални ситуации со симптоми на потење на раце и стапала(исто така и мраз ладни ми се), налив на адреналин, тахикардија. Во последно време понекогаш се чувствувам ко да се гушам, се прашувам дали тоа е од анксиозноста.

Имам комплекс на инфериорност во некои периоди ,а пак понекогаш комплекс на супериорност, сум имал периоди(значи зборуваме за месеци и месеци) на депресија.

У последно време ептен сум за никаде ниту ми се излегува некаде, ниту другари сакам да видам, ниту ми се комуницира со било кој, девојка не сум имал повеќе од година дена ,а со девојка не сум бил неколку месеци, едноставно немам желба за комуникација ,а навистина незнам зошто. Почнав ептен да ги мразам луѓето и многумината од „моите пријатели“ нејќам да ги смислам, најмногу поради нивното однесување кое на моменти знае многу да ме иритира. Сметам дека имам многу токсични луѓе во мојот живот кој едноставно ми ја одземаат целата енергија и секоја интеракција со нив е болка како на спиритуално така и на интелектуално ниво.

Ептен се затворив во последно време и незнам што да правам, сметам дека е време за нов почеток, дека треба да ги исфрлам од животот сите токсични луѓе и ситуации, но незнам како да го сторам тоа ,а впрочем и страв ми е...

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Од секогаш сум бил нервозна личност, анксиозен тип на личност но не сум обраќал премногу внимание на тоа.
Имам 19 години и имам некои нерационални стравови најмногу од социјални ситуации со симптоми на потење на раце и стапала(исто така и мраз ладни ми се), налив на адреналин, тахикардија. Во последно време понекогаш се чувствувам ко да се гушам, се прашувам дали тоа е од анксиозноста.

Имам комплекс на инфериорност во некои периоди ,а пак понекогаш комплекс на супериорност, сум имал периоди(значи зборуваме за месеци и месеци) на депресија.

У последно време ептен сум за никаде ниту ми се излегува некаде, ниту другари сакам да видам, ниту ми се комуницира со било кој, девојка не сум имал повеќе од година дена ,а со девојка не сум бил неколку месеци, едноставно немам желба за комуникација ,а навистина незнам зошто. Почнав ептен да ги мразам луѓето и многумината од „моите пријатели“ нејќам да ги смислам, најмногу поради нивното однесување кое на моменти знае многу да ме иритира. Сметам дека имам многу токсични луѓе во мојот живот кој едноставно ми ја одземаат целата енергија и секоја интеракција со нив е болка како на спиритуално така и на интелектуално ниво.

Ептен се затворив во последно време и незнам што да правам, сметам дека е време за нов почеток, дека треба да ги исфрлам од животот сите токсични луѓе и ситуации, но незнам како да го сторам тоа ,а впрочем и страв ми е...
Не е до пријателите и до другарите, верувај ми. Истото што го поминуваш сега, јас го имав пред 4 години. Во соба сам седев, со никој не сакав да разговарам, ни тв можев да гледам ништо. Треба повеќе да се дружиш со другарите и повеќе да излегуваш(ти давам совет, знам дека помага, а во моментот и јас сум дома затворен, иронично малку, ама тоа е вистината).

Kajgana Shop

На врв Bottom