Kсамил

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.207
Поени од реакции
2.243
Се во текстот е точно и ништо не е измислено ниту преувеличено...а некои што живеат у илизуја дека за малце пари можат да си поминат одмор од соништата во некаква дупка без никаков концепт и план нека продолжат да си се лажат себеси и нека не даваат лажна слика за тоа како е во ксамил на другите[DOUBLEPOST=1409684708][/DOUBLEPOST]иначе гужвата ја прават повратници (албанци) печалбари од италија и туристи од косово најповеќе (тие се најзастапени регистрации на колите тоа можеше секој што беше да го примети)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
еве некој потазе што се вратил од ксамил. Секој со различни искуства, јас се сложувам со авторов на текстов.

http://denesen.mk/web/?p=290748

И јас, исто како нас да не читала пред две години на темава.

Неверојатно е местово, или апсолутно нема да ти се допадне или ќе се траскаш од земја дека е супер али ете лигавиве скопјаништа многу пребаруваат. Неверојатно дијаметрално спротивни доживувања и вкусови.

Клозетскава дупка каков преокрет доби годинава дури и виртуелна тепачка создаде и агенции се приклучија, уште Грујо фали да пресече дали е добро местово или не е.

Член од
26 јули 2014
Мислења
95
Поени од реакции
103
еве некој потазе што се вратил од ксамил. Секој со различни искуства, јас се сложувам со авторов на текстов.

http://denesen.mk/web/?p=290748
Ако во ера на интернет, форуми, навигации, google maps и.т.н. некого го изненади сплав на патот тоа не збори баш позитивно за тоа како се спремал за пат во место кое не го знае и не покажува одговорност за себе и за блиските.
Мал напор на google maps и веднаш ти е јасно дека кога ќе стигнеш до Игуменица го фаќаш патот покрај морето кој води дирекно до граничниот премин со Албанија.
За жал реалноста е таа, 25 ЕУР на ден за апартман уште долго ќе биде одлична зделка за многу одморџии заедно со кафе или пиво од 1.5 ЕУР на плажа. Кога ќе ги средат шоќирачките ситуации во Ксамил апартман ќе биде 60 ЕУР, а кафето 4 и ние ќе си бараме нова алтернатива за евтин одмор.

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Ако во ера на интернет, форуми, навигации, google maps и.т.н. некого го изненади сплав на патот тоа не збори баш позитивно за тоа како се спремал за пат во место кое не го знае и не покажува одговорност за себе и за блиските.
Мал напор на google maps и веднаш ти е јасно дека кога ќе стигнеш до Игуменица го фаќаш патот покрај морето кој води дирекно до граничниот премин со Албанија.
За жал реалноста е таа, 25 ЕУР на ден за апартман уште долго ќе биде одлична зделка за многу одморџии заедно со кафе или пиво од 1.5 ЕУР на плажа. Кога ќе ги средат шоќирачките ситуации во Ксамил апартман ќе биде 60 ЕУР, а кафето 4 и ние ќе си бараме нова алтернатива за евтин одмор.
Ama kaj niv u avstralija ima znaci ne koristat google maps

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Богами и мене ме изненади тоа со сплавот. Во 21 век, во ера на компјутери, интернет, најсовремена опрема, некој користи СПЛАВ! Кој век е сега кај нив, 2-ри ? Или уште се во дрвено доба? Богами и без патоказите, ќе биде добро и 2-ри век да се.

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.207
Поени од реакции
2.243
да треба да премостуваш водена површина од 20 метри (наместо да има најминимално мостче) мене ми личи на заостантос од неколку векови, а па уште да стигнеш до тој сплав треба да возиш по земјен пат, а и коа поминуваш низ тоа селата копилаци ти трчаат по кола просат па ако не им дадеш некоја лека може и камен да попиеш (ко мене што ми се случи), веќе не личи на заостанотос од неколу века него милениуми

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.446
problemot so splavot e vo sushtina ist ili slicen so problemot na debarcani.vo juzniot del na albanija najmnogu ziveat grci i albanskata vlada namerno ne investira vo infrastruktura prema grcija

Член од
12 март 2010
Мислења
212
Поени од реакции
73
да треба да премостуваш водена површина од 20 метри (наместо да има најминимално мостче) мене ми личи на заостантос од неколку векови, а па уште да стигнеш до тој сплав треба да возиш по земјен пат, а и коа поминуваш низ тоа селата копилаци ти трчаат по кола просат па ако не им дадеш некоја лека може и камен да попиеш (ко мене што ми се случи), веќе не личи на заостанотос од неколу века него милениуми

Pa i vo mariovo e istata situacija.Toj pat sto ste go pominale e alternativen.Ste trebalo da vozite po asvalt kade kako sto gledam e daleku po nov i podobar od Makedonskiot.Za zaostanatost ke dades epitet koga toa ke bide edinstveno resenie.Drzavata si napravila nov pat.
Inaku bev dva pati vo Saranda i ksamil na odmor.Verovatno treba da se odi porano vo juni i juli za da se ima podobar vpecatok.Odmorot e poevtin tamu sekako no i jas sum vo tie koi ke ramislat dali ke odat uste ednas.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.446
Еве како е на 5-ти Јули:убав месец за одмор а на плажата никаква гужва.

Која сака да е во `шема` ќе си ги трпи гужвите

C

cige

Гостин
Ме буни тоа со сплавот што кажувате. Да не е траект? Каков сплав? Од што е изработен? Легален премин е? Има назначено до колкава тежина е дозволено?

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.207
Поени од реакции
2.243
Сплавот е сплав, никако не е траект, значи е нешто ко 30 празни буриња споени и врз нив наредено даски-штици и на тој начин е добиен сплав. Поврзан е со сајла од едниот до другиот крај и еден батка со рука со макара(Или некое моторче) влече додека не се помине водената површина. легално тешко дека е нешто ко полулегален премин мене ми личеше, има само ценовник за каква кола колку а колку тежина е дозволено не се знае(вајда они си знаат од искуство), на сликава превезуваат 1комбе ама јас кога бев не стиснаа 6 или 8 коли не ми текнува најубаво.
New Picture (2).jpg

Член од
12 март 2010
Мислења
212
Поени од реакции
73
Preminot e rizicen na izgled no ete verovatno funkcionira.Da imame malku podobar standard noga nasa nema da stapni tamu.

Член од
26 јули 2014
Мислења
95
Поени од реакции
103
Премногу муабет за сплавот за џабе.
Сплавот е една од повеќе алтернативи како да се дојде до Ксамил и кој сака може многу лесно да го избегне.

Член од
17 септември 2008
Мислења
642
Поени од реакции
485
Дали има некој искуство со патување до Ксамил со автобус, без аранжман од Агенција? Има директна линија или мора со префрлање од Тирана/Драч?

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Јaс лaни бев сo Дaлaс Униoн. Сaмo пaт си плaтив, смештaј тaму си нaјдoв.

Kajgana Shop

На врв Bottom