Средношколски протести

Не сум параноична, воопшто само не сакам иронија.
Ја знам структурата и насоките во средното образование. Она што се учи во средно- стручните училишта не е занает, туку теорија со малку пракса. По завршувањето на срдно стручно имаш само диплома, ама не си мајстор. За помалку од 4 години со занает ќе бидеш.
За другото и нема што да коментирам, средношколците се едно множество и нека си се борат за своите права. Никој не им брани.

Не сум ироничен воопшто. Ако бев ироничен сега ќе те аплаудирав. ;)
Прашање: ако завршиш средно медицинско (пример) и според тебе со таа диплома не можеш да работиш ? Чудно ми е малку затоа што сите медицински сестри од постарите генерации (70-80 години кога завршиле) се со диплома од средно, па еве и ден денешен добро ја вршат својата работа и дејност. Да не сум :oftopik:, тоа е моето мислење.

Не сум ироничен воопшто. Ако бев ироничен сега ќе те аплаудирав. ;)
Прашање: ако завршиш средно медицинско (пример) и според тебе со таа диплома не можеш да работиш ? Чудно ми е малку затоа што сите медицински сестри од постарите генерации (70-80 години кога завршиле) се со диплома од средно, па еве и ден денешен добро ја вршат својата работа и дејност. Да не сум :oftopik:, тоа е моето мислење.
Така е ти си во право јас сум грешка :bravobe:. И точно е оф топик сме.
Само ти не ме читаш добро, не споредувај средно медицинско, електро и машинско со занает. Не ги потценувај тие струки.
Јас уште на почетокот на дискусијата со тебе напомнав дека зборувам стриктно за група ученици кои не ја знаат таблицата, што за мене е еквивалентно на неписменост.

Дополнителна настава по математика? Епа тоа тешко да го видите, по што професорите после работа се брзаат за состанок во штаб. :icon_mrgr:

Дополнителна настава по математика? Епа тоа тешко да го видите, по што професорите после работа се брзаат за состанок во штаб. :icon_mrgr:
Nulla regula sine exceptione.
Позанавам наставник по математика што секој ден држи доплнителна и додатна настава, а за спремање на натпревари оди и по две смени на работа :).

Nulla regula sine exceptione.
Позанавам наставник по математика што секој ден држи доплнителна и додатна настава, а за спремање на натпревари оди и по две смени на работа :).
Тоа треба да го прават сите, а не професори што се бројат на прсти.

Нема квалитетна дебата само се препукувате меѓу себе дај коментирајте на темава без препукување или вака седницата на собранието на форумџиите заврши седмицата продолжува утре во 11часот

Има вистина и во ова. Гледам фб е преплавен со коментаров на уредникот на Сител

Има вистина и во ова. Гледам фб е преплавен со коментаров на уредникот на Сител
1. Глеам у последно време се постираш некои вакви клипови, вести и слично. Мислам дека јасно ни стана која е твојата функција тука.
2. Многу ме интересира што има вистина во ова. Сорос, бранко и сдсм ни ја заебаа државата у последниве 9 години, иако не се на власт?
3. Дали ова издание на дневникот на Сител е дел од т.н. „Куртон вести“?

Многу ми е јака фразава „таканаречен пленум“. Ја среќавам на сајтови од тип на Курир, прес24, нетпрес, еве глеам и Талас ја употребува. Чиста случајност верувам.

Не знам кој е модератор на образование освен @Crazy in Love. Ќе те замолам да се смени името на темата, нека стои нешто „Средношколски протести“ или така нешто. Пошто овака самиот наслов на темата многу погрешно наведува дека математиката е единствената причина поради која протестираат средношколците.

1. Глеам у последно време се постираш некои вакви клипови, вести и слично. Мислам дека јасно ни стана која е твојата функција тука.
2. Многу ме интересира што има вистина во ова. Сорос, бранко и сдсм ни ја заебаа државата у последниве 9 години, иако не се на власт?
3. Дали ова издание на дневникот на Сител е дел од т.н. „Куртон вести“?
Не си сигурно слеп да неможеш да видиш како почнаа со пленумите и кој ги поддржа. Кој сега ги користи и со која цел. Кои се членовите на пленумите и за што се борат...

Не си сигурно слеп да неможеш да видиш како почнаа со пленумите и кој ги поддржа. Кој сега ги користи и со која цел. Кои се членовите на пленумите и за што се борат...
Ја бев активен член во студентски пленум до пред некое време. Цело време збореа дека нашиот пленум е платен од Сорос, едно друго, така да ја уште чекам исплата на трансакциска.Исклучиво во долари, ќе ми требаат летово за Америка. 4-5 Френклина супер ќе дојдат.

Ја бев активен член во студентски пленум до пред некое време. Цело време збореа дека нашиот пленум е платен од Сорос, едно друго, така да ја уште чекам исплата на трансакциска.Исклучиво во долари, ќе ми требаат летово за Америка. 4-5 Френклина супер ќе дојдат.
Соросоидите ве искористија и уште ве користат. Вас можеби не ве платија ок ама сепак имавте медиумска поддршка. Не само медиумска, секаква поддршка имавте (одма ви се налепи опозицијата). После вас се појавија секакви пленуми. Ајде ако си прав признај дека не ви ја злоупотребија чистата револуција!

Соросоидите ве искористија и уште ве користат. Вас можеби не ве платија ок ама сепак имавте медиумска поддршка. Не само медиумска, секаква поддршка имавте. После вас се појавија секакви пленуми. Ајде ако си прав признај дека не ви ја злоупотребија чистата револуција!
Дечко, кој си ти бе, ја тебе да ти се правдам нешто тука. Ја на моите дома не се правдам, на тебе ќе ти се правдам. Ти ако си научен кај тебе у штаб да се правдаш не значи дека и другите се такви. Сакав да ти вратам нормално, али ми текна дека џабе ќе биде. Од авион се гледа твојата намера, а и намерата на уште неколку ликови кои наминуваат тука одвреме-навреме.

Глагол еве ти уште соросоиди во Скопје.Оди објасни им дека се заведени од ѓаволот.
Обновено: Адеми „осуден“ за средба, и охридските средношколци ќе кампуваат во Скопје
Вести | Охрид | 29.04.2015 10:42Посети : 1615
Бојкотот на учениците од средните училишта „Св. Климент Охридски, и „Св. Кирил и Методиј“ во Охрид, продолжува и денес во исчекување на резултатите од средбата на средношколскиот пленум со претставници на Министерството за образование што треба да се одржи денеска Скопје.

Во Охрид деновиве осамнаа и плакати од охридските средношколци на кои министерот Адеми е „осуден“ на средба.

1.jpg

2.jpg

Во знак на поддршка на своите врсници од Скопје кои неколку дена кампуваат пред Министерството за образование, претставници на охридските средношколци отпатуваа во главниот град каде ќе се придружат на средношколскиот камп.

-Патувањето го потпомогна средношколскиот пленум. Ќе кампуваме се додека не се изнајде компромис помеѓу двете страни, а веднаш по постигнување на заедничко решение се враќаме назад со организиран превоз.- изјавија за OhridNews охридските средношколци кои денеска отпатуваа во Скопје.
Средношколците бараат враќање на стариот концепт на матура и суштински промени во екстерното тестирање.

OhridNews

© 2015 Ohridnews.com. Сите права се задржани.

Од понеделник битолските средношколци ќе кампуваат со скопските
  • Четврток, 30 Април 2015 17:56

VESNA_GIMNAZIJA_.jpg

И денеска битолските средношколци продолжија со бојкот на наставата. На бојкотот не се приклучени само Музичкото училиште и Земјоделското „ Кузман Шапкарев". Денес во 14 часот го чекаа исходот од средбата во Скопје за да видат што понатаму. Се надеваа дека ќе има придвижување на преговорите. И натаму не отстапуваат од своите барања да се врати стариот концепт на државна матура, математиката да не биде задолжителен предмет при полагањето на матурата и екстерното тестирање да се стави во мирување. Максимално им ја даваат подржката на своите соученици од Скопје. Доколку и денес нема да има позитивен исход од средбата меѓу средношколците и МОН, од Средношколскиот Пленум во Битола со најава дека од понеделник ќе одат во Скопје да кампуваат со своите соученици.

Сакам кажам, можам речам......

Дај некој аргумент или доказ. Вака само правиш будала од самиот себе.
Младите се будат, народот е буди. Едноставно некои мерки и закони не му одговараат, но тоа не значи дека тие се про-СДС настроени или се финансирани од СОРОС. Па и тука грешиш, СОРОС не води ваква политика.

Начинот на пристапување кажува се. Твојот начин е очигледен, како и на твоето другарче кое ти мава "ми се допаѓа" на секоја твоја напишана глупост.

Ако не сакаш да дискутираш или пак нормално, ако не знаеш да дискутираш, тогаш не дискутирај. Најди си нова занимација........одењето на кондиција порано или подоцна откажува.;)

Сега сакам да кажам нешто во врска со темава. Со последнава понуда јасно се гледа грижата на совест кај идиотите во самото министерство. Едноставно, ако си ја промашил работата, прекини веднаш и почни од почеток. Но целта не е поквалитетно образование туку прекин на бојкотот! Јас кога прочитав во весник мислев дека е виц. Зар сега тоа не е радикално решение? Зар трчањето во круг некогаш ќе ги донесе до посакуваната дестинација? А Адеми!? Каде е!? Изгледа треба храброст да се биде министер за образование и наука. Последните 3-ца се повлекоа! Дали Адеми ќе биде најхрабар? Дали ќе го издржи притисокот? Или сепак не! Можеби кулминацијата веќе завршила? Прашања, прашања, прашања, во стил на еден детектив кои се обидува да ја реши мистеријата- "Каде е Адеми?"

Јас би сакал деновиве лице во лице да продискутирам со ученициве. Се соочуваат со сериозен притисок, сериозна подршка и сериозен проблем. Па и климата не им одеше во прилог. Жално и бедно.....а од друга страна срамно и апсолутно нечовечки.......:)

Prosla nedela, potocno vo Cetvrtokot, ne zatvorija vo shkolo i ne davaa ni muva da preleta, ni na golem odmor da idemo. I toa razlog bese direktorkata naredila da ne se pustaat ucenicite. Pa sto smo nie? Majmuni? Kako u zoloska ne cuvaat. I sega daj dokazi deka nie ucenicite ne smo u pravo za nekoi raboti. Kako prvo ne smo pocituvani kako licnost, kako vtoro ne ti davaat pravo na svoj zbor, a kako treto drzavava otide u tri lepe...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom