Може и сам чоекот да си го направи велосипедот. јас например имам бианки само рамката. амортисери си купив одделно и тоа дека се врти со забците по средата (не знам како е на српски кај вас) ми е дураби капсулирано 52 заба. Гумите ако ке се вози по асфалт колку се може потенки инаку после 20 километар ке си го голтнеш јазикот од умора. Но поекето возачи не штитат велосипедистите и за тоа прекинав да возим, сеа нема си ризикуем животот зарад некој селјак со голф 2-ка за 200 евро. Исто и кучинја много слободни има по селата. Тоа го решив со пиштол во джеб, бегат како никогаш во животот ама возачите не можеш да утепаш т.е. можеш ама првин треба да слези од колата пред тоа со тон железо може да те прегази и да е 35 кила со облеката. А во загаден град да се вози освен колите што загадуват и ебените возачи е се едно да идеш да дишаш над кјунец на селско кјумбе. Така да сега не возим велосипед. а би сакал.[DOUBLEPOST=1429964802][/DOUBLEPOST]Инаку тие офроудерите се лудаци кој со железо во ногата кој со вештачки заби а нема и 30 години, заеби Не сум коза да скакам со велосипед по каминја и скали