Оние што се радуваат или живеаат во странство (џонка, пунтер), па ги здоболе за враќање кредити, или пак дебело се нафатирани од фалење на проектот (бастердот) и му е во интерес да го поддржува.
чуствувам потреба да дообјаснам нешто пошто си дошол до погрешен заклучок.
Мене со Скопје не ме поврзува ама баш ништо, сум живеел на повеке места, ама во Скопје никогаш, во блиска иднина имам намера да го сменам моменталното место на живеење ама пак повторно Скопје не е во моите планови ниту под точка разно, така да Скопје за мене е тотално неважно и нема што јас тука да се радувам на успешен или неуспешен референдум, во име на вистината јас ќе кажам дека јас во овој случај гледам само
сеир, и да дел е точно од тоа што го кажа, мене ме заболе дали ГТЦ или Ск ке биде во барок или не, ете сум ја немал таа среќа да живеам во Барок.
А ако и сите вие загрижени и незагрижени Скопјани, студенти и случајни минувачи, почете да гледате со поладни глави и без емоции, и вие ке видете дека целава ситуација е за сеир.
Да повторам што сум кажал претходно во мојот единствен пост во оваа тема:
Да организираш референдум и да поставиш вакво прашање каде автоматски си постигнал автогол и си го изгубил натпреварот, треба да си навистина морон. После ваква самобламажа јас да сум уста не отворам па не уште да серам (како што Жерноски сере) имало притисоци и замисли имало префралње на гласачи, каде бе ги носеа,
на одмор ?
Значи да додадам/појаснам, дебилов беше оставен да прави што сака, да организира на начин како што му одговара, на негов терен, според негови правила, со негови судии,со негова публика, другава страна воопшто не се мешање, го остави да си прави приватен маскенбал и дебилов пак ја усра.
Значи и прашањето не му го состави Грујо или некој друг, можеше и обратно да го постави и слободно да си гледа филмичиња како 2005 г за на крај да се прогласи за победник, дури можеше и да го понижи Груја, ако пршањето беше поинаку поставено можда Грујо ке пробаше да ја извади цела машинерија на гласање и многу лесно овај процент да стигнење над 60% и пошто бројките во Центар му одговараат на дебилов можеше слободно да излезе на крајот горд дека ете неговата стратегија и политика успеала. А вака со право некој барал оставка од дебилов, ваков непремислен потез и кикс едноставно не смешеше да му се случи и затоа заслужува да биде предмет на подсмев од сите кој го пратат случајов.