Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Kaко си го напишал ова, како да е некоја врвна наука со соодветна литература. МИКРОТАРГЕТИРАЊЕ. :D

Не е наука, ама треба да знаеш во која канцеларија да влезеш. Досега не знаеа. :(

Слушнавме од што се состои вашето микротаргетирање. Инспекции, закани, уцени, притисоци, поткупи. Али фино сте ги спакувале во еден збор.

Слушнавме од што се состои вашето микротаргетирање. Инспекции, закани, уцени, притисоци, поткупи. Али фино сте ги спакувале во еден збор.
Па нека ме поткупат нема да ми смета

Бруте, тоа не е работа. Тоа е рекет. Повеќесложни зборчиња не менуваат суштина. Не му требаат на бастердот, ти носи си ги со здравје.
Тоа е политички коректно зборче, кое не обесхрабрува храбри опозиционери и не дава простор да бараат виновници за половични успеси или неуспеси. Никако не ви чини... :/

Бруте, тоа не е работа. Тоа е рекет. Повеќесложни зборчиња не менуваат суштина. Не му требаат на бастердот, ти носи си ги со здравје.
Понуда не е рекет. Политичките партии нудат граѓаните гласаат. Ако под понуда мислиш врзопче пари тогаш е проблем.

Тоа е политички коректно зборче, кое не обесхрабрува храбри опозиционери и не дава простор да бараат виновници за половични успеси или неуспеси. Никако не ви чини... :/

Тоа "Ви" знаеш на кое место да го ставиш. :D
Инаку, да илустрираме. Mногу љубам да илустрирам. Во оваа сцена Петко и Митко праат муабет за некој Трајко.

-Абе, чу ли? Трајко банкротирал, му собрале фирмата, жена му го напуштила сосе деца, абе ѓурултии.
-Ајдеее..
-Да бе.
-Шо станало?
-Гласал на референдум.
-Е ако де.
-Е не е ако. Го виделе овие од вемеро и го микротаргетирале.
-ГО МИКРОТАРГЕТИРАЛЕ?
-Го микротаргетирале. Де де, не се треси.
-Ми паѓа шеќерот секогаш кога ќе слушнам дека некој го микротаргетирале...ај батали.

Понуда не е рекет. Политичките партии нудат граѓаните гласаат. Ако под понуда мислиш врзопче пари тогаш е проблем.

Знаеш што мислам. :D

Тоа "Ви" знаеш на кое место да го ставиш. :D
Инаку, да илустрираме. Знаеш дека многу љубам да илустрирам. Во оваа сцена Петко и Митко праат муабет за некој Трајко.

-Абе, чу ли? Трајко банкротирал, му собрале фирмата, жена му го напуштила сосе деца, абе ѓурултии.
-Ајдеее..
-Да бе.
-Шо станало?
-Гласал на референдум.
-Е ако де.
-Е не е ако. Го виделе овие од вемеро и го микротаргетирале.
-ГО МИКРОТАРГЕТИРАЛЕ?
-Го микротаргетирале. Де де, не се треси.
-Ми паѓа шеќерот секогаш кога ќе слушнам дека некој го микротаргетирале...ај батали.
Ок, ок, се извинувам. Не беше персирачко Ви шефе, мнозинско беше. Ама повторно, не ми текна дека синот на претседателот на СПМ изговори „им ебам племето комунистичко“. Си имате вие левите подгрупи кои се антагонизираат меѓусебно. Во иднина ќе ве... микротаргетирам. :D

Фина приказна е ова, ама со тажен крај. Не мора да е таква. Може Трајко да си фатил тендер, купил џип и отишол на одмор на Хаваи, откако го микротаргетирале и не излегол на референдум.

Кога веќе влеговте во политика:

30,05% од регистрираните избирачи избрале претседател на држава. (Ѓорѓе Иванов= 534.910 гласови од вкупно 1.779.572 регистрирани гласачи)

35,7% од регистрираните избирачи избрале една македонска и една албанска партија да формираат Влада, и овие велат дека го имаат легитимитетот да прават проекти и закони во име на граѓаните. (дпмне+дуи= 635.261 гласови од 1.780.128 регистрирани гласачи).

38,65% од регистрираните избирачи во општина Центар рекоа дека сакаат зачувување на изгледот на ГТЦ. (16.836 гласале ЗА, од вклупно 43.560 регистрирани гласачи)

Ако овие 38,65% не се доволни за да се разбере пораката на граѓаните, тогаш уште денес нека дадат оставка Претседателот на државата и целата Влада, пошто ја немаат подршката на над 50% избирачи.

Мислам дајте не си правите филмови. Еве ја искочив на гласање. Ништо не ми можат, јас за нив сум небитен. Не работам, моите се во пензија. Сега тие што работат во администрација многу јасно дека нема да искочат, а зашто да искочат? Тие луѓе не се уценети нека ви биде јасно. Тие се вработени преку ВМРО

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom