Средношколски протести

Ај прашање до вие што сте средно, искрено, ви одржуваат професорите дополнителна за тие што сте послаби или јок?

Ретко скоро ич. Годинава само 2 или 3 дополнителни иам држано по англиски пошо не беше тука професорката неколку недели и мораше да дополнуваме за да не сме многу назад со материјалот.

Прашање до сите вие што ги напаѓате средношколците.
Не мислите дека досега требаше да биде повикани на средба во мон?
Па маме му ебам барањето да ни беше место зелени таблите да бидат сини пак ќе требаше да не примат. Веќе четврта недела 18000+ средношколци ја бојкотираат наставата и некого кур го боли. Па прими ги луѓето издвои еден саат да ги ислушаш. Кога можеш секој втор ден да ги викаш директорите и да им делиш инструкции можеш и децата да ги викнеш на еден разговор.

Друга работа сите не обвинувате дека не ни се учело и затоа бојкотираме. Не приметивте дека најелитните училишта во државава се предводници на бојкотот? Да бојкотираа само фискултурно, панче и хемиско ќе ве разберв до негде. Ама вака стварно не ви држи вода муабетоот.
I ja da sum minister nema da gi viknam. Koj kur se oni pa da razgovaraat so ministerot be? Mochkovci so 15-16 godini so zavrsheno OSMO ODDELENIE! Ne pregovaram be i kraj! Nema svidetelstvo da dobijat i kur na fakultet sho ke se upishat! Doktori i trista chuda shtrajkuvaa pa nishto a ne ovie mochkovci!! Nejkeme ova nejkeme ona mochkovci neuki...sramota! A ke plachat posle...neeeema rabotaaa vladata e kriva! More fatete se za kniga i ne se mrsulavete mnogu, 90% nemaat pojma za sho protestirate. Pak ke kazam...nema da ve primi a eve go krajot na godinata, na kondicija ke ve fati i pak ke go srknete!

I ja da sum minister nema da gi viknam. Koj kur se oni pa da razgovaraat so ministerot be? Mochkovci so 15-16 godini so zavrsheno OSMO ODDELENIE! Ne pregovaram be i kraj! Nema svidetelstvo da dobijat i kur na fakultet sho ke se upishat! Doktori i trista chuda shtrajkuvaa pa nishto a ne ovie mochkovci!! Nejkeme ova nejkeme ona mochkovci neuki...sramota! A ke plachat posle...neeeema rabotaaa vladata e kriva! More fatete se za kniga i ne se mrsulavete mnogu, 90% nemaat pojma za sho protestirate. Pak ke kazam...nema da ve primi a eve go krajot na godinata, na kondicija ke ve fati i pak ke go srknete!

А министерот кое одделение го има завршено? Незнаеше 2 прашања екстерно за 8мо одделение да одговори.

А министерот кое одделение го има завршено? Незнаеше 2 прашања екстерно за 8мо одделение да одговори.
Znachi protestiraat za i oni kako nego da bidat?
Ili protestiraat za smena na ministerot mozebi a?
Vikam ja neznaete za sho protestirate
Mochkovci

Znachi protestiraat za i oni kako nego da bidat?
Ili protestiraat za smena na ministerot mozebi a?
Vikam ja neznaete za sho protestirate
Mochkovci

1. Екстерно тестирање. Јас сум единичар што доби 2 петки на екстерно. Жив доказ дека системот им е тапа.
2. Математика на матура само за природно математички смерови. Математиката ја има секаде, со ист број на часови. Тие што се ПМА имаат алгебра и линеарна алгебра во трета година, во четврта имаат предмет математичка анализа. Но на матура се полага предметот математика, што сите смерови и школи го учат. Овие предмети иако поврзани, немаат никакво влијание на основниот предмет кој ние го полагаме. Тие што се ПМБ, ги немаат овие дополнителни математики, а кај нив највеќе се изучува биологија и хемија. Зашто пак тие да полагаат математика, а тие што се ОХА и ОХБ да не полагаат?
3. Електронско полагање на матура во повеќе денови, ова не ми е баш јасно ни мене и не ме засега, но првите 2 потполно ги подржувам.
4. ти си вмровец глуп.

1. Екстерно тестирање. Јас сум единичар што доби 2 петки на екстерно. Жив доказ дека системот им е тапа.
2. Математика на матура само за природно математички смерови. Математиката ја има секаде, со ист број на часови. Тие што се ПМА имаат алгебра и линеарна алгебра во трета година, во четврта имаат предмет математичка анализа. Но на матура се полага предметот математика, што сите смерови и школи го учат. Овие предмети иако поврзани, немаат никакво влијание на основниот предмет кој ние го полагаме. Тие што се ПМБ, ги немаат овие дополнителни математики, а кај нив највеќе се изучува биологија и хемија. Зашто пак тие да полагаат математика, а тие што се ОХА и ОХБ да не полагаат?
3. Електронско полагање на матура во повеќе денови, ова не ми е баш јасно ни мене и не ме засега, но првите 2 потполно ги подржувам.
4. ти си вмровец глуп.
Abe dete vikam ja nemate pojma...eve sam vikash deka ne ti e ni tebe jasno! I sho ima vrska vmro koga ministerot e od dui?! Sedni da uchish poarno zosho neznam koj ke ti bide kriv posle!
I ushe ednash MOCHKOVCI STE! NEUKI STE!
SEDNETE DA UCHITE!

Abe dete vikam ja nemate pojma...eve sam vikash deka ne ti e ni tebe jasno! I sho ima vrska vmro koga ministerot e od dui?! Sedni da uchish poarno zosho neznam koj ke ti bide kriv posle!
I ushe ednash MOCHKOVCI STE! NEUKI STE!
SEDNETE DA UCHITE!
Шо мајкати?

Бојкотирам за да не полагам 11 пати во 14 дена. Е то е новиот систем на електронско полагање на матура.

@Pohovan Trosed аргументирано те скинаа на темава и уште се пекмезиш со кооперациски муабети, што 2% не држат вода, само инат и ни се може, ти ќути и трпи, и биди среќен што дишеш, како што нели, во осново целово владеење се заснова.

Последна информација шо ја добив

3ца пленумци влегле во МОН. Се чекат исходот од средбата

Јас учам средно медицинско. Математика имав во 1ва и 2ра само. Според тебе во ред е да полагам математика на матура? Ќе имам за учење материјал од сите 4 години а сум учел само 2.
Епа неписмен сум неможам да совладам за 2 месеци нешто што гимназија се учит 2 години.
Затоа имаше основно и напредно ниво на полагање математика.
Ти ќе се полагаш основно ниво математика,со две години учење можеш да ја положиш,а тие од гимназија ќе си полагаат напредно ниво.
Во ваш интерес беше да ја полагате и да ја знаете математиката.[DOUBLEPOST=1430144739][/DOUBLEPOST]
Зар малце пари и давам на државава па и на детево мое приватни професори да му плаќам? Мајката.

Море ќе седне тоа партискиот полтрон примен на работа со лепење плакати да го научи па и после час ако треба ќе останува со тие што не знаат. Ај прашање до вие што сте средно, искрено, ви одржуваат професорите дополнителна за тие што сте послаби или јок?
Значи ако му се падне на твоето дете лош професор ,ти ке дигнеш раце,таква му била среката на детето и ке го оставиш неписмено?

Само горната гимназија и техничко (матурантите). и по 1,2 класа од медицинско и економско. проверено. тоа ти е помалку од 10% од сите средношколци. толку од соросовите пленуми :oeoeoe:
Барем едно нешто да кажеше точно.[DOUBLEPOST=1430149527][/DOUBLEPOST]
Ти ќе се полагаш основно ниво математика,со две години учење можеш да ја положиш,а тие од гимназија ќе си полагаат напредно ниво.
Во ваш интерес беше да ја полагате и да ја знаете математиката.[DOUBLEPOST=1430144739][/DOUBLEPOST]
Значи ако му се падне на твоето дете лош професор ,ти ке дигнеш раце,таква му била среката на детето и ке го оставиш неписмено?
Ако на детето му се падне лош професор, а родителот не е финансиски моќен да го пушти на приватни часови тоа значи дека е лош родител?

Алооооооооооооооооооооооо, читаш ли кој е коренот на проблемите на македонското образование? Вработување на се и сешто по средниве па и основниве училишта. Викаш другиве деца што полагале математика матура не биле ништо подобри од нашиве па и нашиве требало да си полагаат.

Кај се видело тогаш да те прашам по другиве земји „лоши“ професори по математика? Што ги мрзи задача на табла задача да пишат? Што трчаат по материјалот? Што не сакаат да одржат дополнителна за послабите ученици? Читаш ли погоре што ми реплицираат, тие редовна настава не држеле оти и текнувало на професорката да ја здува па уште ако му е на некој нејасно дополнителна да држеле. Епа нема вакви работи во странство. Зошто кога веќе споредуваме, ајде, да споредуваме се на маса. А не само „гадните“ работи, казните и матурите од другите земји да ги земаме.

Знае и Адеми и хобитите над него и околу него кој е проблемот на македонското образование меѓутоа не им одговара да биде среден на начин на кој што треба и како што е среден во другите земји затоа што партиските интереси им се мешаат.

Инаку за информација кај и да е ќе завршам на технички факс така да моето дете дефинитивно нема да е скратено од помош математика ама не знам како да ви се нацрта дека не е тоа поентата. Не е моја работа јас да го учам математика. Ко така јас а и другиве на темава можеме да си ги научиме децата по Х предмети и да нема потреба на школо да се праќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom