Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 април 2015
Мислења
52
Поени од реакции
28
Jas mislam i zakonot da se smeni nema da ni pomogne nas so nemame nikakov dokument star BG.

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Ke ve molam da mi kaze nekoj dali ima dokazano proiskod so fotokopija od orginalen dokument normalno legaliziran vo Bugarija na notar i da ima podignato drzavjanstvo.
Jas sum od 2013, podnesov kopija od stari dokumenti zavereni na notar vo Bugarija i zemav drzavjaanstvo. No sporred edni sega barale da go pokazes orginalniot dokument a da ostavis zaverena kopija, a spored drugi barale isklucivo orginali. Iskreno oova vtorovo mi nema logika zatoa sto vo isto vreme moze da podnesat poveke lugje od edna familija.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Назад на темата да во право си нема потреба да се нервира само што ќе почека уште некоја недела/месец. А тие што биле на почеток на 2014 во амбасада се водат како да биле крајот на март почетокот на април така што и тие нема долго да чекаат :)
Nema greska samo da stigne taa diplomatska posta i se ce bide ok ma po pisuvanje na forumot i citanje na postovite se gleda deka e nesto stopirano za proizhod od tuka nekade oktomvri ,noemvri mesec ne davaat ni vo Sofija ni vo ambasada proizhod ..hmmm mozebi gresam

Член од
13 април 2015
Мислења
52
Поени од реакции
28
DEneska se sretnav so eden prijatel sto bil vo bitola na sobirot so bese na 18ti.tamu mu kazale deka bez ztar dok. bg. nema sansi da zemes drzavjanstvo a i zakonot da se smenel tesko da se zama bez nekoj dokument od bg. mi kaza deka razgovaral so Karakacanov licno i toa mu bilo kazano znaci kako i da bide za nas so nemame dokumenti a ni se vrateni na dopolnitelna proverka dokum. samo mozeme da cekame koga ke ne odbijat toa e toa mozebi zvucam pesimisticki ama mislam deka taka ke bide ni ostanuva samo da cekame i ako imame nekoja sreka da ni dadat

Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
jas sum od 2014 januar bev na intervju odnesov oktomvri 2014 orginal vencanica od dedo i baba pa nema nisto taka da ne se nadevam mnogu deka nesto ke se smeni vo brzo vreme ne mi e jasno i na mene sto e rabota. ima li nekoj na forumov od 2014 da zemal drzavjanstvo ako saka neka napise.

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
DEneska se sretnav so eden prijatel sto bil vo bitola na sobirot so bese na 18ti.tamu mu kazale deka bez ztar dok. bg. nema sansi da zemes drzavjanstvo a i zakonot da se smenel tesko da se zama bez nekoj dokument od bg. mi kaza deka razgovaral so Karakacanov licno i toa mu bilo kazano znaci kako i da bide za nas so nemame dokumenti a ni se vrateni na dopolnitelna proverka dokum. samo mozeme da cekame koga ke ne odbijat toa e toa mozebi zvucam pesimisticki ama mislam deka taka ke bide ni ostanuva samo da cekame i ako imame nekoja sreka da ni dadat
Ne se*ri, i ne tresi zeleni. WC imash doma, ne tuka na forumov!

Andreas_bild

Cr7_conor mcgregor
Член од
23 октомври 2007
Мислења
77
Поени од реакции
76
samo edno ke kazam alal da mu e na tie sto sakat da vnesat somnez vo temata so lazni profili i argumenti ..... mojt argument koj e jas bev vo bitola na sobirot i moj drugar bugarin komunicirase so pretstavnik i ko kaza toa sto mnogu clenovi kazaj od prva raka deka rabotata se podoburva i deka ke se dobijat pasosi taka da ve molam vie so ste protiv bugarski pasosi napusteteja grupata i odete na drugo mesto lazetegi lugeto oti ovde veke nekoklu clenovi od prva raka vklucuvajki me i mene dobija informacija deka ke se dobijat a toa se dokaza so lednite protokoli sto ova nedela bea izvadeni a deckoto sto kaza za germanski pasos bate germanija sum sekogas po 3 meseci imam i rodnini site zakoni gi znam najtesko e da izvadis germanski pasoso osven ako se zenis so germanka e togas e lesno zato netuku lazi po toa se pozna deka izlaza i za bg pasos a i se gleda koga go imate napraveno profilite ah be..... tie sto se navistina za bg pasosi bez gajle ke dobiete samo prednost ke imat tie sto ke odnesat BILO KAKOV DOKUMENT

Член од
13 април 2015
Мислења
52
Поени од реакции
28
samo edno ke kazam alal da mu e na tie sto sakat da vnesat somnez vo temata so lazni profili i argumenti ..... mojt argument koj e jas bev vo bitola na sobirot i moj drugar bugarin komunicirase so pretstavnik i ko kaza toa sto mnogu clenovi kazaj od prva raka deka rabotata se podoburva i deka ke se dobijat pasosi taka da ve molam vie so ste protiv bugarski pasosi napusteteja grupata i odete na drugo mesto lazetegi lugeto oti ovde veke nekoklu clenovi od prva raka vklucuvajki me i mene dobija informacija deka ke se dobijat a toa se dokaza so lednite protokoli sto ova nedela bea izvadeni a deckoto sto kaza za germanski pasos bate germanija sum sekogas po 3 meseci imam i rodnini site zakoni gi znam najtesko e da izvadis germanski pasoso osven ako se zenis so germanka e togas e lesno zato netuku lazi po toa se pozna deka izlaza i za bg pasos a i se gleda koga go imate napraveno profilite ah be..... tie sto se navistina za bg pasosi bez gajle ke dobiete samo prednost ke imat tie sto ke odnesat BILO KAKOV DOKUMENT
NIKOJ NE E PROTIV BG.PASOS JAS GO CEKAM VEKE 2,5GOD.SAMO PRENESOV SO MI KAZAA E SEGA AKO LAZE I JAS LAZAM TOA E TOA

Член од
13 април 2015
Мислења
52
Поени од реакции
28
za toa go prasav i jas deka me interesirase so kazale tamu od prva raka da doznaam i toa mi go kaza daj boze da me lazel

Член од
5 март 2015
Мислења
67
Поени од реакции
44
Ako go pratite redovno forumot ke zabelezite deka poveke clenovi imaat preneseno tuka neodamna od nivnite posrednici, isto kako i jas, sto mojot posrednik zivee i e od bugarija deka zakonot sto treba da se glasa, e da se olesni procedurata za tie sto imaa BILO kakov bugarski dokument.. Koj sto dosega ne e taka kako sto gledate i site se zalat sto imaat dokument od brat ili od prv braced... Znaci ako se izglasa zakonot procedurata ke se olesni, ama dokument nekakov (na bugarski) pak mora da pokazis.

Член од
18 септември 2014
Мислења
65
Поени од реакции
31
Тешете се само тие што сте без документ за потекло дека ќе добиете пасоши... Тоа и ви останува .. Све сте експерти у пм...

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Абе сите станавте експерти за помалку од една недела, фрчат извори од прва рака, нема штоо......муабетиве преминуваат во рекла казала, кој стигне дофрлува нешто итн итн. Ај малку да ги разгледаме фактите:
1.Факт е дека оваа постава, особено Каракачанов има за цел олеснување на процедурата особено за Македонците- јасно се изјаснил и се залага со сите можни сили.
2. Борис Вангелов - што мислите случајно се постави на тоа место, дека случајно толку мн се чекаше за претседателот на ДАБЧ.....сето тоа беше стратегија на Каракачанов, кој успеа свој човек да постави на мн битна позиција. Зошто битна ??? Затоа што во моментов најтешко од се е да се добие происход , каде што точно е нагласено бг потекло, со добивање на происход вие немате понатака апсолутно никаква пречка за државјанство.
3. Чекаме да се изгласа законот, доколку се изгласа , а сите се надеваме е тек тогаш ќе видите зошто толку била битна борбата за Каракачанов да постави свој човек во ДАБЧ ( зошто многумина тврдеа дека апсолутно тоа нема што да смени )

Значи алките полека, постепено се поставуваат- треба време хаосот да си дојде повторно на свое место...прашање е кога се ќе се поклопи и ќе почне да функционира....дека ќе има колатерална штета во смисла на жртви кои нема ни ваму ни таму да се најдат, верувам дека ќе има.....но факт е дека нешто почнува да се менува, и дека повеќе од јасно дека ќе тргне работава на подобро

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom