Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Утре ни 2% нема да ти ја ценат дипломата ако не си со нив, џабе што ќе ги положиш сите испити од екстерно интерно и марсовско.
Да, ама ако си завршил филозофија ќе мора да си „со нив“, оти работа со тој факултет НЕМА. Ако имаш машински, електро, комп. науки... е тогаш имаш многу поголеми можности. Па и за „надвор“.

Одамна отидоа фул ретард пленумци. Мислам дека врвот беше кога на градежен се испокараа за тоа кој најмногу јадел од чајната.

Ќе бидам краток: Многу настрана отидоа целите на Студентскиот Пленум и искрено жалам за тоа. Разумноста со текот на времето ја снемуваше. Да, и ја сум за смена на власта (и веројатно 98% во Пленумот, иако ја веќе не сум дел од истиот), но имате организации, партии преу кои може да се залагате за тоа. Или индивидуално.

Тoчнo @true blue ...Пoгoтoвo дa нaпуштиш дoбитнa ситуaцијa зa прoблем зa кoј си директнo зaсегнaт е луд пoтег. Тек сегa ќе се искoристи дa се испoлитизирa СП (иaкo спoред мене oдaмнa и реaлнo е сo oглед нa негoвoтo делувaње) пo oвaa oдлукa.

Тoчнo @true blue ...Пoгoтoвo дa нaпуштиш дoбитнa ситуaцијa зa прoблем зa кoј си директнo зaсегнaт е луд пoтег. Тек сегa ќе се искoристи дa се испoлитизирa СП (иaкo спoред мене oдaмнa и реaлнo е сo oглед нa негoвoтo делувaње) пo oвaa oдлукa.
Испартизира.

Нека има секакви профили, не е битно тоа, битно е да се работи за права на студентите.

Иначе не функционира тагирањето, бар мене не ми даде нотификација.

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Добро бе... па баш сега можеа уште повеќе да притиснат... офф...

Испартизираа уште одамна али ај. И сеа треба нова групација студенти која што ќе ги погребува СП и ќе зборува дека не се легитимни да зборуваат во име на сите студенти?

Испартизира.

Нека има секакви профили, не е битно тоа, битно е да се работи за права на студентите.

Иначе не функционира тагирањето, бар мене не ми даде нотификација.
Кoректнa испрaвкa ми нaпрaви. Секoе здружувaње, тим, oргaнизaцијa или пленум не е вaжнo...се сoстaвувa сo крaјнa цел и пoпaтни цели. Крaјнa цел нa СП требaше дa биде укинувaње нa држaвен испит и регулирaње нa пoинaкoв нaчин, a пoпaтни цели испрaвки нa лoши рефoрми. Нa oртвoрен пaт беa дa гo oствaрaт тoa, a игрaa дoстa пoлитички или пaртиски веќе дoлг периoд. Ми се чини декa крaјнaтa и пoпaтните цели веќе не беa пoпрaвкaтa нa држaвниoт испит и лoшите рефoрм, туку игрaње кoнтрa влaстa. Искренoстa и првиoт впечaтoк гo зaгубијa oд пoрaнo...Тoa е грешкa кoгa се немa лидер кoј ќе беше стoлбoт, a се зaкaчијa пaртиски пиoни и зезнaa веќе дoбиенa биткa...Али oвa мoждa ќе биде ум зa некoи други делувaњa вo иднинa вo држaвaвa...

Значи едно од главните барања беше да се донесе скроз нов закон во кој и тие ќе учествуваат и сега “пу, пу“ не важи. И што сега? Законот ќе си се донесе секако, тој секако ќе биде напишан, а тие имаа можност директно да влијаат врз пишување на истиот. Сите тука им дадовме целосна поддршка за протестите и сите бевме за да се направат нови, темелни и здрави реформи. И што сега? Каков глуп потег. Мижи Асан да ти баам работава... од движење на студентите се претворија во сваштарија.

Ајај и за Куманово мислење дадоа,ало франкфурт...

Има некој од пленумот на форумов?
Дали ова
http://a1on.mk/wordpress/archives/489254
е став на пленумот или на индивидуални членови?
На пленумот е, објавија и на фб:

Најпрвин би сакале да напоменеме дека Студентскиот пленум е заедништво на сите студенти, без оглед на етничка или верска припадност. Покрај сите случувања во овие црни и тешки денови, ние уште повеќе сме сплотени, како никогаш досега. Сакаме да изразиме најдлабоко сочувство до семејствата на загинатите луѓе од редовите на безбедносните сили. Се надеваме дека вакво нешто нема да се повтори.

Во време кога основните демократски процеси и вредности на нашиот политички систем се крахирани и кога нашето општество се соочува со вакви проблеми, имаме доволно причини за сомнеж во легитимитетот на оваа Влада, односно - ОВАА ВЛАДА Е НЕЛИГИТИМНА!

Во склоп на претходно наведеното на вчерашниот Генерален Пленум, едногласно беше донесена одлуката Студентскиот Пленум да ја напушти работната група за изработка на Новиот Закон за високо образование и да ја прекине понатамошната соработка со Министерството за образование и Наука.

Студентскиот Пленум смета дека единствен метод на искажување на револтот е мирното протестирање и затоа повикуваме да не се подлегнува на провокации. Исто така апелираме до сите граѓани на РМ на единство и разум. Студентите ја гледаат иднината во заедништвото!
Иронично, ако не и смешно, е како на почетокот сите кои не се согласуваа со нив по дефолт ги обележуваа како УМС и полтрони, а сега они се бетер од тоа што го пљукаа, класичен history repeats itself пример, right there. Бар мило ми е што уште додека траеше и бојкотот и све тоа решив да немам допирна точка со здружениево, од тогаш се гледаше дека тотално скренаа. А пази, уште се вреѓаат ако им речеш дека се опозиција, каква дволичност ебате, срамота.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom