- Член од
- 30 јануари 2015
- Мислења
- 247
- Поени од реакции
- 647
Jas i ti sme isti slucaj mona bi trebalo da ocrkuvame i dvete pozitiven ishod daj boze pobrzoTi blagodaram reading![]()
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Jas i ti sme isti slucaj mona bi trebalo da ocrkuvame i dvete pozitiven ishod daj boze pobrzoTi blagodaram reading![]()
I jas nemam tatko bugar nemam nikoj vo familija so bg pasos no sepak so starite dokumenti sogi imam mi dadoa proizhod i koga pojdov na intervju neme zadrzaaa ni 5 minuti so znaci nema vrska toa kolku vreme te drzat na intervju i devojceto so mi prajs intervju me prasuvase dali imam devojka kaj rabotam od koj grad sum kolku god i na kraj vika nese plasi seto ova sote prasav e onaka nego zapisuvam ova vo kompjuter potpisi i sloboden si znaci se zavisi do covekot koj sto ti vrsi intervju i kako e raspolozenJas na intervju bev 2 minuti samo poglednaa na kompjuter za tatkomi i mi rekoa "da razbiram tatkoti e bugarin" potpisav i izlegov .
Редовен си на темава ебаго, белким следиш што пишуваат луѓето. Само собирам 2+2 според коментарите и сопственото искуство со еден од бугарските архиви. Овде имаше луѓе на кои им беа испорачани сметки од 5 лева (плус 1,20 за поштенски трошоци), за кои се испостави дека не нашле ништо. Ако си го разгледал ценовникот на архивот, ќе имаш видено дека самата молба да бараат документи за твои потреби е услуга што се плаќа 5 лева. Штом има за плаќање 17 лева, значи плаќа 5 лева за таа услуга, околу 2 лева за поштенски трошоци и остануваат уште 10 лева. Не можам да бидам сигурен, ама тие 10 лева ме наведоа на мисла дека веројатно му нашле документи, во спротивно ќе му побарале само 5-6 лева.дан работиш ти таму во архивот или имаш роднина кој работи таму??од каде знаеш по сумата дали имаат нешто најдено или не????
Зависи.Благ,дали може да га објасниш постапката за тоа накратко,колку сето тоа ке чини (крајна сума),,слушам пак албанците земале пасуши преку некакви си фирми!!дали на некој тоа му е познато???
Ne moze,jas imav proishod od 2007 i vo 2013 aplicirav so toj proishod no me vratija na dopolnitelna i morav star dokument da nosam.Едно прашање, дали доколку лицето има документ од ДАБЧ за происход, издаден пред 8 години, важи се уште овој документ и може да се аплицира за граѓанство врз основа на ова? Благодарам однапред за одговорите!
ДРСКОСТ???????како прво прашав убаво,можеби ИНДИРЕКТНО соработува(РАБОТИ) или можеби има РОДНИНА кој работи таму,второТАКВИ "дензинформации" некои луге НЕРВИРААТ И ИРИТИРААТ....ме разбираш ли????ПРЕМНОГУ ЛАГА ВО ОВОЈ СВЕТ[DOUBLEPOST=1429042854][/DOUBLEPOST]Каква дрскост!! Сигурно е информиран.
[DOUBLEPOST=1429043502][/DOUBLEPOST]Каква дрскост!! Сигурно е информиран.
ДА БАТЕ РЕДОВЕН СУМ,за жал!!надевајчи се дека ке слушнам нешто корисно од овде но сега свакам дека сите сме изгубени длабоко во вселената врескајчи за помош..но никој не ми е крив бидејки порано си играв "ПАТРИОТ" и сега сум и на крајот со нервите со овие глупости,,бидејки сите мои другари станаа средени луге во средени ДРЖАВИ а јас останав во оваа кал и бедотија закопан со бомби,,не се рекло за џабе ШТО СИ ПОСЕАЛ ТОА КЕ ЈАДЕШ..Редовен си на темава ебаго, белким следиш што пишуваат луѓето. Само собирам 2+2 според коментарите и сопственото искуство со еден од бугарските архиви. Овде имаше луѓе на кои им беа испорачани сметки од 5 лева (плус 1,20 за поштенски трошоци), за кои се испостави дека не нашле ништо. Ако си го разгледал ценовникот на архивот, ќе имаш видено дека самата молба да бараат документи за твои потреби е услуга што се плаќа 5 лева. Штом има за плаќање 17 лева, значи плаќа 5 лева за таа услуга, околу 2 лева за поштенски трошоци и остануваат уште 10 лева. Не можам да бидам сигурен, ама тие 10 лева ме наведоа на мисла дека веројатно му нашле документи, во спротивно ќе му побарале само 5-6 лева.
За тоа нешто директно ке се обратиш до архивотako moze link od arhivot od 41-45 god go imam linkot od arhivot od 1912-1913 ama od vtorata sv. vojna go nemam pa ako moze nekoj da mi pomogne da vidam dali imam nekoj dedo so sluzel vojska vo bg.
ако имаат интерес од нас ќе го изгласаат ако не ќе го тегават како досегаsto mislite dali ke go izglasat zakonot
Немаат и други бараа претходно, ако имаат сигурно ќе ја пишеа на форумов.http://www.archives.government.bg/uploaded_files/sprav_09_all.pdf.............OVAA e adresa od arhivot od 1912/13god...a mene mi treba od 41/45 god ista vakva stranica dali ima nekoj koj moze da mi ja prati so iminja i preziminja na site so bile vo bg. vojska vo toa vreme ako ima nekoj neka ja prati fala
Ke go izglasaat 100 % samo ke pomine dosta vreme kako i dosega sto cekaa..ако имаат интерес од нас ќе го изгласаат ако не ќе го тегават како досега
dali moze vo bugarska ambasada vo skopje da se legaliziraat dokumenti namesto vo sofija?
imam izvod od umreni za baba i dedo i treba da se legaliziraat
moze li toa vo skopje,pa da gi odnesam vo DABC
ili mora vo bugarija/sofija toa?
blagodaram