Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Jas na intervju bev 2 minuti samo poglednaa na kompjuter za tatkomi i mi rekoa "da razbiram tatkoti e bugarin" potpisav i izlegov .
I jas nemam tatko bugar nemam nikoj vo familija so bg pasos no sepak so starite dokumenti sogi imam mi dadoa proizhod i koga pojdov na intervju neme zadrzaaa ni 5 minuti so znaci nema vrska toa kolku vreme te drzat na intervju i devojceto so mi prajs intervju me prasuvase dali imam devojka kaj rabotam od koj grad sum kolku god i na kraj vika nese plasi seto ova sote prasav e onaka nego zapisuvam ova vo kompjuter potpisi i sloboden si znaci se zavisi do covekot koj sto ti vrsi intervju i kako e raspolozen :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
дан работиш ти таму во архивот или имаш роднина кој работи таму??од каде знаеш по сумата дали имаат нешто најдено или не????
Редовен си на темава ебаго, белким следиш што пишуваат луѓето. Само собирам 2+2 според коментарите и сопственото искуство со еден од бугарските архиви. Овде имаше луѓе на кои им беа испорачани сметки од 5 лева (плус 1,20 за поштенски трошоци), за кои се испостави дека не нашле ништо. Ако си го разгледал ценовникот на архивот, ќе имаш видено дека самата молба да бараат документи за твои потреби е услуга што се плаќа 5 лева. Штом има за плаќање 17 лева, значи плаќа 5 лева за таа услуга, околу 2 лева за поштенски трошоци и остануваат уште 10 лева. Не можам да бидам сигурен, ама тие 10 лева ме наведоа на мисла дека веројатно му нашле документи, во спротивно ќе му побарале само 5-6 лева.

Член од
15 јуни 2006
Мислења
433
Поени од реакции
3
Ме интересира дали можи да се добие пасош ако извадам документи од мој 2 , 3 братучед пошто сум во процедура кај што мора да однесам некаков документ дека имам некој од / во Бугарија

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Благ,дали може да га објасниш постапката за тоа накратко,колку сето тоа ке чини (крајна сума),,слушам пак албанците земале пасуши преку некакви си фирми!!дали на некој тоа му е познато???
Зависи.
Не мога да ти кажа колко точно ке излезе, но во рамките на 200 лева +/- (100 евро) примерно.
Разходи при ползване на услугите на адвокат – 371 лева (~185 евро);
Разходи ако подготвите документите сам - 174 лева (~87 евро) ако занесете документите лично в ТР, а ако имате електронен подпис и подадете документите в Т'рговскија регист'р по електронен п'т, тогава разходите Ви ште са обшто 119 лева(~60 евро).
Примерно таксата кон Агенцијата за вписванијата е 110 лева, но ако ја пуснеш онлајн - 55 лева.
Со адвокат, само ке завериш образец от подпис и ке откриете банкова сметка (но за второто исто можеш да го повериш на адвокатот).

Не сум јурист и немам фирма за тоа не прифаќај сè што сум напишал за апсолутна вистина и дека 100% работите стојат вака !

Од тука сум цитирал предметните износи - http://novafirma.bg/faq/show/
Успех !

Член од
17 април 2007
Мислења
47
Поени од реакции
12
Едно прашање, дали доколку лицето има документ од ДАБЧ за происход, издаден пред 8 години, важи се уште овој документ и може да се аплицира за граѓанство врз основа на ова? Благодарам однапред за одговорите!
Ne moze,jas imav proishod od 2007 i vo 2013 aplicirav so toj proishod no me vratija na dopolnitelna i morav star dokument da nosam.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Каква дрскост!! Сигурно е информиран.
ДРСКОСТ???????како прво прашав убаво,можеби ИНДИРЕКТНО соработува(РАБОТИ) или можеби има РОДНИНА кој работи таму,второТАКВИ "дензинформации" некои луге НЕРВИРААТ И ИРИТИРААТ....ме разбираш ли????ПРЕМНОГУ ЛАГА ВО ОВОЈ СВЕТ[DOUBLEPOST=1429042854][/DOUBLEPOST]
Каква дрскост!! Сигурно е информиран.
[DOUBLEPOST=1429043502][/DOUBLEPOST]
Редовен си на темава ебаго, белким следиш што пишуваат луѓето. Само собирам 2+2 според коментарите и сопственото искуство со еден од бугарските архиви. Овде имаше луѓе на кои им беа испорачани сметки од 5 лева (плус 1,20 за поштенски трошоци), за кои се испостави дека не нашле ништо. Ако си го разгледал ценовникот на архивот, ќе имаш видено дека самата молба да бараат документи за твои потреби е услуга што се плаќа 5 лева. Штом има за плаќање 17 лева, значи плаќа 5 лева за таа услуга, околу 2 лева за поштенски трошоци и остануваат уште 10 лева. Не можам да бидам сигурен, ама тие 10 лева ме наведоа на мисла дека веројатно му нашле документи, во спротивно ќе му побарале само 5-6 лева.
ДА БАТЕ РЕДОВЕН СУМ,за жал!!надевајчи се дека ке слушнам нешто корисно од овде но сега свакам дека сите сме изгубени длабоко во вселената врескајчи за помош..но никој не ми е крив бидејки порано си играв "ПАТРИОТ" и сега сум и на крајот со нервите со овие глупости,,бидејки сите мои другари станаа средени луге во средени ДРЖАВИ а јас останав во оваа кал и бедотија закопан со бомби,,не се рекло за џабе ШТО СИ ПОСЕАЛ ТОА КЕ ЈАДЕШ..

Последно уредено:
Член од
15 февруари 2015
Мислења
16
Поени од реакции
7
Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
ако имаат интерес од нас ќе го изгласаат ако не ќе го тегават како досега
Ke go izglasaat 100 % samo ke pomine dosta vreme kako i dosega sto cekaa..
Vo zivotot ne odi se taka lesno i ednostavno...
Site sto se zemale pasosi opsto celiov narod sto mislite neli se cekale i nervirale kako nas..eeeehh ne e nisto lesno a pogotovo evropski pasos!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom